Recenzie „Some Lie and Some Die” de Ruth Rendell

de | nov. 16, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SOME LIE AND SOME DIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Some Lie and Some Die de Ruth Rendell„Some Lie and Some Die” este un roman al scriitoarei britanice Ruth Rendell. Acesta a fost publicat în anul 1973 și face parte din seria de cărți polițiste cu inspectorul șef Wexford. De fapt, este cel de-al optulea volum din serie.

Romanul „Some Lie and Some Die” este, ca toate celelalte volume din saga, o ficțiune polițistă, cu mister și suspans și investigații

Când cadavrul brutal mutilat al unei tinere este găsit într-un loc retras în timpul unui festival de muzică hipiot lângă Kingsmarkham, inspectorul șef Wexford este primul care sosește la locul faptei. Chipul victimei este desfigurat prin bătaie cu ajutorul unei sticle. Ce criminal cu sânge rece ar putea să facă un asemenea lucru într-o atmosferă unde pacea și dragostea predomină?

Este știut faptul că în asemenea împrejurări, polițistii mai au de-a face cu bețivi, drogați și scandalagii. Dar crima aceasta este deosebit de violentă și pune pe jar pe toată lumea. În sfârșit când se descoperă al cui este cadavrul, se face și o legătură ciudată între tânăra femeie și cântărețul de folk Zeno Vedast. Fata este o localnică numită Dawn Stonor, care cu timpul s-a transformat în striperiță. Dar și muzicianul este de-al locului, doar că are un alt nume, un nume de scenă care îl reprezintă mai bine.

Legătura aceasta dintre cele două personaje, ambele tinere, cam de aceeași vârstă, îl intrigă pe Wexford și începe să facă o investigație mai amplă. Aceasta va duce la trecutul celor doi, dar și la relațiile din prezent pe care le are cântărețul de folk.

Printr-o rețea încâlcită de minciuni și înșelătorii, glume și trădări, inspectorul șef descoperă o poveste de iubire și de ură care a început cu mulți ani mai devreme

În îndelungata sa experiență de detectiv, Wexford nu a mai dat peste o asemenea crimă săvârșită din cea mai disperată pasiune. Dar descoperă în cele din urmă cine a comis crima și care a fost motivația criminalului.

La o primă vedere nici nu ai zice despre inculpat că ar fi putut face asta, mai ales că a fost sub nasul poliției încă de la începutul investigației. Dar vei vedea că dragostea și disperarea pot duce la comiterea unor fapte violente, cu sânge rece, despre care nu ar bănui nimeni că vin din partea cui vin.

„Some Lie and Some Die” de Ruth Rendell este un roman violent care te absoarbe cu totul. Ca un adevărat copoi, Wexford deduce multe lucruri necurate care se vor pune împotriva mărturiilor mincinoase ale arogantului star pop Zeno Vedast. Eu am citit cartea în limba engleză și cred că asta a sporit valoarea și farmecul lecturii.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SOME LIE AND SOME DIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ruth Rendell sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SOME LIE AND SOME DIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Some Lie And Some Die
Autor: Ruth Rendell
An apariție : 2010
Editura: ARROW BOOKS
Nr. Pagini: 272
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.11.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare. Bariere de fum - "Nimic nu e ceea ce pare a fi..." ... O propoziție care...

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Romanul "Balanța puterii", al 3-lea volum din seria Alina Marinescu, este un roman al suferinței și al renașterii. Exact așa aș putea să îl descriu. O Alina schimbată Am găsit aici o Alina schimbată. O Alina transformată de suferința celor 7 ani fără Alex, 7 ani în...

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie. Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti. Kitty...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments