Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

de | dec. 1, 2021 | Horror și Thriller, Recenzii cărți

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea spune pentru a exprima tumultul de sentimente pe care mi le-a provocat.

Cartea efectiv s-a citit singură! Nici nu am realizat când și cum a trecut timpul citind-o. Fiecare roman din această serie m-a răscolit și m-a contrariat peste măsură, lăsându-mi mereu impresia că acela este și mai intens decât predecesorul. Evoluția acțiunii de la un roman la altul se petrece într-o formă alertă, dându-mi adesea senzația de montagne-russe.

Alina – un nou început

Alina o ia de la 0. Alina este confuză. Alina nu știe de care parte se află și nici cum ar putea conecta frânturile de amintiri precum niște piese de puzzler împrăștiate. Este doar o mașină de ucis! Nu mai are trecut și nici viitor. Alina e pe punctul de a ceda din toate punctele de vedere.

Dacă îți place recenzia cărții ABIS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Atât de greu am acceptat situația ei și atât de curioasă am fost să aflu deznodământul, în ceea ce o privește, încât abia m-am îndurat să las cartea din mână.

Elite trebuie să o recupereze pe Alina și să o ajute să își revină într-un timp mult prea scurt. Apoi ei vor să afle informații despre locul în care se ascunde capul organizației Al’Qaeda. Alina este implicată în misiune, dar țelul ei este răzbunarea. Fără limite, răzvrătită, consideră că nu mai are nimic de pierdut. A pierdut deja totul!

Abis – puțin loc și de dulceață

Dar măsurile de dulceață din acest roman mi-au încântat sufletul: Julieta – gaița albastră, și copiii!… Și Alex! – implicarea lui în implinirea unui vis.

Atât de bine scrisă este seria aceasta încât nu încetez să mă minunez!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ABIS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Abis
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 475

Alte recenzii de la Monica Ramirez :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 463 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments