Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

de | dec. 1, 2021 | Horror și Thriller, Recenzii cărți

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea spune pentru a exprima tumultul de sentimente pe care mi le-a provocat.

Cartea efectiv s-a citit singură! Nici nu am realizat când și cum a trecut timpul citind-o. Fiecare roman din această serie m-a răscolit și m-a contrariat peste măsură, lăsându-mi mereu impresia că acela este și mai intens decât predecesorul. Evoluția acțiunii de la un roman la altul se petrece într-o formă alertă, dându-mi adesea senzația de montagne-russe.

Alina – un nou început

Alina o ia de la 0. Alina este confuză. Alina nu știe de care parte se află și nici cum ar putea conecta frânturile de amintiri precum niște piese de puzzler împrăștiate. Este doar o mașină de ucis! Nu mai are trecut și nici viitor. Alina e pe punctul de a ceda din toate punctele de vedere.

Atât de greu am acceptat situația ei și atât de curioasă am fost să aflu deznodământul, în ceea ce o privește, încât abia m-am îndurat să las cartea din mână.

Elite trebuie să o recupereze pe Alina și să o ajute să își revină într-un timp mult prea scurt. Apoi ei vor să afle informații despre locul în care se ascunde capul organizației Al’Qaeda. Alina este implicată în misiune, dar țelul ei este răzbunarea. Fără limite, răzvrătită, consideră că nu mai are nimic de pierdut. A pierdut deja totul!

Abis – puțin loc și de dulceață

Dar măsurile de dulceață din acest roman mi-au încântat sufletul: Julieta – gaița albastră, și copiii!… Și Alex! – implicarea lui în implinirea unui vis.

Atât de bine scrisă este seria aceasta încât nu încetez să mă minunez!

 

Titlu: ABIS
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1297

Alte recenzii de la Monica Ramirez :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă a fost redactor Booknation.ro și a scris 51 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments