Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | May 5, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Delia Owens, licențiată în zoologie și cu un doctorat în etologie (care studiază tiparele comportamentale specifice animalelor) a scris împreună cu fostul soț trei bestselluri despre perioada petrecută ca naturaliști în Africa. Acolo unde cântă racii este romanul ei de debut, care va fi ecranizat în curând.

Scriitoarea are un stil de a descrie care te face să iubești cu adevărat natura. Liniștea, siguranța și înțelegerea naturii sunt uneori tot ce ai nevoie pentru a trăi o viață simplă, departe de răutățile societății.

Romanul înfățișează admirabil povestea unei tinere, Kya, denumită de ceilalți Fata Mlaștinii, și încercările prin care trece pentru a crește, a supraviețui și a se dezvolta în cea mai mare parte de una singură.

Există în științele umaniste dezbaterea în privința importanței primordiale a factorului care influențează în mod decisiv dezvoltarea personalității copilului: este vorba de însușirile bio-psihice transmise ereditar, influențele mediului în care trăiește și crește copilul sau interacțiunea dintre acești factori susținută de educație?

Părăsită când încă era o copilă, mai întâi de mamă, apoi de frații săi, Kya este nevoită să se adapteze conviețuirii cu tatăl său, care își pierde controlul când bea, fata descoperind ani mai târziu cauza suferinței ascunse a tatălui său. În final, pleacă și el.

Kya a supraviețuit singură în ținuturile de pe malul oceanului, s-a împrietenit cu pescărușii,  descoperind bogăția naturii și învățând lecții de viață de la prietena ei cea mai bună, natura.

Contactul social redus la minim, a transformat fata într-o ,,mică sălbatică” aparent, însă sensibilitatea și inteligența sa vor fi văzute de persoana potrivită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

Ajunsă la adolescență, găsește în Mabel, soția vânzătorului de unde se aproviziona cu cele necesare, un sprijin cât de mic care îi răspunde la întrebările și nedumeririle sale.

Doi băieți din oraș, Chase și Tate, sunt atrași de frumusețea neobișnuită a fetei, iar Kya va descoperi ce înseamnă iubirea, dar nu înainte de a învăța cum este să ai inima frântă.

Toate aceste întâmplări se întrepătrund cu ancheta unei crime petrecute în apropierea mlaștinii, crimă care are o stransă legătură cu Kya și unul din băieți.

Kya va ajunge mai departe decât și-ar fi închipuit vreodată, dar nu va putea abandona ceea ce a reprezentat căminul ei încă din copilărie: mlaștina cu toate minunățiile sale – vegetația luxuriantă, scoicile care se pierd în nisipul fin, pescărușii pe care îi hrănește și mai ales aerul libertății.

Pagină cu pagină, autoarea reușește prin descrierile încântătoare să te poarte departe…acolo unde cântă racii.

Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M.
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 5.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Descrieri detaliate minunate

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 190 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments