🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Delia Owens, licențiată în zoologie și cu un doctorat în etologie (care studiază tiparele comportamentale specifice animalelor) a scris împreună cu fostul soț trei bestselluri despre perioada petrecută ca naturaliști în Africa. Acolo unde cântă racii este romanul ei de debut, care va fi ecranizat în curând.

Scriitoarea are un stil de a descrie care te face să iubești cu adevărat natura. Liniștea, siguranța și înțelegerea naturii sunt uneori tot ce ai nevoie pentru a trăi o viață simplă, departe de răutățile societății.

Romanul înfățișează admirabil povestea unei tinere, Kya, denumită de ceilalți Fata Mlaștinii, și încercările prin care trece pentru a crește, a supraviețui și a se dezvolta în cea mai mare parte de una singură.

Există în științele umaniste dezbaterea în privința importanței primordiale a factorului care influențează în mod decisiv dezvoltarea personalității copilului: este vorba de însușirile bio-psihice transmise ereditar, influențele mediului în care trăiește și crește copilul sau interacțiunea dintre acești factori susținută de educație?

Părăsită când încă era o copilă, mai întâi de mamă, apoi de frații săi, Kya este nevoită să se adapteze conviețuirii cu tatăl său, care își pierde controlul când bea, fata descoperind ani mai târziu cauza suferinței ascunse a tatălui său. În final, pleacă și el.

Kya a supraviețuit singură în ținuturile de pe malul oceanului, s-a împrietenit cu pescărușii,  descoperind bogăția naturii și învățând lecții de viață de la prietena ei cea mai bună, natura.

Contactul social redus la minim, a transformat fata într-o ,,mică sălbatică” aparent, însă sensibilitatea și inteligența sa vor fi văzute de persoana potrivită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Owens

Ajunsă la adolescență, găsește în Mabel, soția vânzătorului de unde se aproviziona cu cele necesare, un sprijin cât de mic care îi răspunde la întrebările și nedumeririle sale.

Doi băieți din oraș, Chase și Tate, sunt atrași de frumusețea neobișnuită a fetei, iar Kya va descoperi ce înseamnă iubirea, dar nu înainte de a învăța cum este să ai inima frântă.

Toate aceste întâmplări se întrepătrund cu ancheta unei crime petrecute în apropierea mlaștinii, crimă care are o stransă legătură cu Kya și unul din băieți.

Kya va ajunge mai departe decât și-ar fi închipuit vreodată, dar nu va putea abandona ceea ce a reprezentat căminul ei încă din copilărie: mlaștina cu toate minunățiile sale – vegetația luxuriantă, scoicile care se pierd în nisipul fin, pescărușii pe care îi hrănește și mai ales aerul libertății.

Pagină cu pagină, autoarea reușește prin descrierile încântătoare să te poarte departe…acolo unde cântă racii.

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M.
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 5.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Descrieri detaliate minunate

Ana Mihai
Autor: Ana Mihai
❝ Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare. ❞
Ana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 74 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Mihai