Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

de | feb. 19, 2021 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII ARE REDUCERE PE:

„Cât de mult vrei să lași de la tine ca să înfrângi singurătatea?”

Acolo unde cântă racii de Delia Owens nu este doar o simplă carte cu o poveste oarecare, ci un cadou cuprinzător despre înțelegerea naturii și al ritmului ei, despre vindecare și supraviețuire, despre respingere, singurătate și iubire. O conexiune tulburătoare dintre oameni și natură, expusă în antiteză: legile naturii versus legile umane.

„De multe ori dragostea nu funcționează. Cu toate acestea, chiar și atunci când eșuează, te conectează la ceilalți și, în cele din urmă, asta e tot ce ai: conexiunile.”

Kya Clark este personajul principal al cărții. O tânără deosebit de inteligentă și talentată nevoită să învețe să supraviețuiască de una singură și să se adapteze în ținuturile bogate de pe malul oceanului încă de mic copil. Deși este văzută ca o sălbăticiune, Fata Mlaștinii, se dezvoltă într-un mod surprinzător, ajungând să devină o avidă exploratoare și protectoare a ținuturilor în care a crescut. Iar Mama Natură devine, astfel, adăpostul și părintele unui copil lipsit de aceste nevoi esențiale.

Dacă îți place recenzia cărții ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Delia Owens

„Și, în cele din urmă, veni și frica. Dintr-un loc mai adânc decât marea. Frica de a ști că avea să fie iarăși singură. Probabil pentru totdeauna. O condamnare pe viață.”

Câtă singurătate poate tolera omul? Și cât de mult afectează izolarea comportamentul uman? Nevoia de afecțiune și iubire o împinge pe Kya să facă pasul spre ceilalți, spre oameni, însă se lovește de respingere și etichetări care o vor afecta profund. Dar, asta nu o va opri din a iubi și a crea legături puternice sau de a da un sens vieții sale.

 „Să nu-mi spui mie, te rog, de izolare. Nu-i nevoie să-mi spună nimeni cum te schimbă. Eu am trăit-o. Eu sunt izolarea.”

Dacă ar fi de recomandat o carte în perioada pandemiei și a izolării, Acolo unde cântă racii poate fi o lectură potrivită pentru cei care se confruntă cu izolarea… și nu numai.

Din fiecare poveste învățăm câte ceva într-un final, iar de aici învățăm că natura are un mod propriu de a le așeza pe toate acolo unde le este locul… acolo unde cântă racii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 668

Alte recenzii de la Delia Owens:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

4.7 3 votes
Article Rating
Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 6 ani, 9 luni, 4 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 15 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bratulescu Adrian

Frumoasă recenzie si redactoarea acestei recenzii.