Recenzie „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

de | feb. 19, 2021 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

„Cât de mult vrei să lași de la tine ca să înfrângi singurătatea?”

Acolo unde cântă racii de Delia Owens nu este doar o simplă carte cu o poveste oarecare, ci un cadou cuprinzător despre înțelegerea naturii și al ritmului ei, despre vindecare și supraviețuire, despre respingere, singurătate și iubire. O conexiune tulburătoare dintre oameni și natură, expusă în antiteză: legile naturii versus legile umane.

„De multe ori dragostea nu funcționează. Cu toate acestea, chiar și atunci când eșuează, te conectează la ceilalți și, în cele din urmă, asta e tot ce ai: conexiunile.”

Kya Clark este personajul principal al cărții. O tânără deosebit de inteligentă și talentată nevoită să învețe să supraviețuiască de una singură și să se adapteze în ținuturile bogate de pe malul oceanului încă de mic copil. Deși este văzută ca o sălbăticiune, Fata Mlaștinii, se dezvoltă într-un mod surprinzător, ajungând să devină o avidă exploratoare și protectoare a ținuturilor în care a crescut. Iar Mama Natură devine, astfel, adăpostul și părintele unui copil lipsit de aceste nevoi esențiale.

„Și, în cele din urmă, veni și frica. Dintr-un loc mai adânc decât marea. Frica de a ști că avea să fie iarăși singură. Probabil pentru totdeauna. O condamnare pe viață.”

Câtă singurătate poate tolera omul? Și cât de mult afectează izolarea comportamentul uman? Nevoia de afecțiune și iubire o împinge pe Kya să facă pasul spre ceilalți, spre oameni, însă se lovește de respingere și etichetări care o vor afecta profund. Dar, asta nu o va opri din a iubi și a crea legături puternice sau de a da un sens vieții sale.

 „Să nu-mi spui mie, te rog, de izolare. Nu-i nevoie să-mi spună nimeni cum te schimbă. Eu am trăit-o. Eu sunt izolarea.”

Dacă ar fi de recomandat o carte în perioada pandemiei și a izolării, Acolo unde cântă racii poate fi o lectură potrivită pentru cei care se confruntă cu izolarea… și nu numai.

Din fiecare poveste învățăm câte ceva într-un final, iar de aici învățăm că natura are un mod propriu de a le așeza pe toate acolo unde le este locul… acolo unde cântă racii.

Titlu: ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 382
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1067

Alte recenzii de la Delia Owens:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Creier sănătos, minte sănătoasă” de Dr. Daniel G. Amen
Recenzie ”Creier sănătos, minte sănătoasă” de Dr. Daniel G. Amen

Ghidul către o viață sănătoasă... Dr. Daniel G. Amen este un nume de referință în domeniul sănătății mintale, foarte apreciat inclusiv de numeroase vedete care continuă să își exprime recunoștința față de el în diverse interviuri. Deși el însuși nu este un fan al...

Recenzie ”Lucruri peste care nu putem trece” de Lucy Score
Recenzie ”Lucruri peste care nu putem trece” de Lucy Score

O poveste de dragoste direct din Knockemout! Knockemout este un orășel mic și plin de viață, unde oamenii se adună la Honky Tonk, barul local frecventat și de Knox Morgan, unul dintre cei mai populari bărbați din oraș. De asemenea, așa cum îi spune și numele, este...

Recenzie ”Un nimeni de departe” de Andrei Constantin
Recenzie ”Un nimeni de departe” de Andrei Constantin

Un nimeni de departe de Andrei Constantin este romanul care mi-a arătat că-mi poate aduce zâmbetul pe buze fără nicio greutate. N-am mai pățit până acum asta, recunosc:  eram convinsă că titlul celei mai recente semnată de autorul care m-a ajutat să ajung în Orașul...

4.7 3 votes
Article Rating
Ana Dumitraşc a fost redactor Booknation.ro și a scris 58 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bratulescu Adrian

Frumoasă recenzie si redactoarea acestei recenzii.