Recenzie: “Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

by | Jan 13, 2020 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII PE Cartepedia

Am terminat recent o carte extrem de aclamată și era musai să vă vorbesc despre ea. Am citit atâtea păreri pozitive cât și negative și nu am dorit să mă las influențată în niciun fel de recenziile altora, pentru că acest domeniu este atât de vast în exprimări libere încât este imposibil să te influențeze. “Acolo unde cântă racii” de Delia Owens este o carte impresionantă, pe care am citit-o foarte repede, însă nu pot spune că s-a numărat printre favoritele mele. Am înțeles că Reese Whiterspoon a cumpărat drepturile de ecranizare și urmează în cel mai scurt timp o adaptare după acțiunea cărții.

Înainte de a începe cu acțiunea și personajele, vreau să vă spun că “acolo unde cânta racii” nu este un anumit loc, pe care poți pune degetul pe harta. Nu, este un loc personal, unde fiecare persoană dorește să ajungă pentru a avea parte de pacea interioară pe care o caută. Mi-a plăcut foarte mult și m-am simțit mai aproape de autoare pentru că mi-a dat șansă să invidualizez acțiunea și să mă simt mai legată de ea prin conexiunile mele personale.

Kya este personajul principal, o fetiță abandonată de mamă și de frați, care trăiește cu un tată abuziv într-o colibă la marginea unei mlaștini. Mediul ei de creștere este clar unul disfuncțional, drept urmare Kya are o copilărie extrem de zbuciumată, ceea ce o face ținta comunității în care trăiește. Atunci când are loc o crimă și Kya este suspectată de săvârșirea ei, lucrurile sunt scoase la iveală și evident, ajungem la concluzia că dăm vina într-un mod eronat pe oamenii pe care nu îi cunoaștem. Comunitatea judecă absurd oameni pe care ii cataloghează greșit și din cauza aceasta se pot naște multe probleme și multe vieți se pot schimba.

Mi-a plăcut foarte mult modul în care prezentul se îmbină cu trecutul și o ține în acest mod până la final, când aflăm toate răspunsurile noastre. Nu am mai citit recent ceva construit în acest mod și chiar dacă la un moment dat a trebuit să fiu extra atentă pentru a nu pierde ceva, a meritat efortul. Kya este inocența întruchipată și am învățat cu ea să am încredere în oameni, dar am învățat să și sufăr, mult. M-a întristat foarte mult viața acestui personaj și am considerat nedrept preconcepțiile oamenilor la adresa ei. Și-a dorit doar afecțiune și înțelegere, dar s-a ales doar cu inima frântă, de mai multe ori.

Ce nu mi-a plăcut a fost modul în care Delia Owens a construit elementul polițist, deși acesta nu prea există. Cred că a fost conturat greșit și chiar în plus, pentru că nu era nevoie de el acolo. Mi s-ar fi părut mai ingenios să abordeze în totalitate viața acestui copil, să îl pună pe mai multe planuri temporale și pur și simplu să ne arate cum confruntă ea o comunitate plină de prejudecăți. Cunoaște dragostea, dar și suferința profundă, însă are ceva de învățat de fiecare dată. Drumul acesta inițiatic pare mult mai interesant și mai ușor de inserat în poveste, decât un mister polițist. Dar nu sunt autoare de cărți, deci nu îmi pot da cu părerea mai mult decât o fac prin această recenzie.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII PE Cartepedia

Titlu: Acolo Unde Cântă Racii
Autor: Delia Owens
An apariție : 2019
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 13.01.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1331 zile și a scris până acum 353 articole. Se află pe poziția 4 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments