Recenzie ”Acolo unde se avântă vulturii” de Alistair MacLean

by | Apr 13, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Istorie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ VULTURII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Alistair MacLean a fost un scriitor scoțian de thrillere și povești de aventuri. Lucrările sale populare au fost ecranizate, printre care și „Where Eagles Dare”(Acolo unde se avântă vulturii). De asemenea, a publicat două romane sub pseudonimul Ian Stuart. Se aproximează că lucrările sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare. 

„Acolo unde se avântă vulturii” este un roman de acțiune plin de suspans care urmărește o aventură  intensă și plină de răsturnări de situație a unui echipaj britanic în munții Alpi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Atunci când un general american este capturat de naziști, șapte bărbați și o femeie din forțele speciale britanice sunt trimiși să-l salveze din Castelul Vulturilor, localizat în Germania în munții Alpi, înainte ca dușmanii să-i smulgă informațiile prețioase pe care se presupune că acesta le-ar deține. 

Liderul echipajului, maiorul Smith, un bărbat foarte inteligent și pregătit pentru cele mai periculoase situații știe de la început că misiunea lor nu e la fel de ușoară cum ar dori să pară din exterior. Când încep să moară membri, iar atmosfera se tensionează considerabil, ne dăm seama că nimic nu pare ceea ce este. 

Stilul de scriere e unul concis care prezintă la obiect cele 24 de ore de efort prin care trec personajele noastre în misiunea lor complicată. Descrierile sunt ușor de vizualizat și se limitează să contureze imaginile esențiale înțelegerii acțiunii, astfel încât nu prea ai cum să te plictisești. 

Încă de la început am bănuit că este o carte în care intrigile și secretele nu lipsesc absolut deloc, așa că nu m-a luat prin surprindere lanțul lung de răsturnări de situație. Personajele cu fețe duble sunt suficiente, așa că vă sfătuiesc să fiți cu ochii în patru până la final. 

Mi-a plăcut subiectul și faptul că romanul are loc pe fondul unuia dintre cele mai importante evenimente istorice din lume. Relațiile tensionate pe plan politic și militar, încercarea de a obține informații cât mai multe și spionajul sunt redate foarte bine. 

Nu mi-au plăcut scenele care îmi dădeau impresia că personajul principal are puteri aproape supranaturale. Deși e un agent foarte dotat, uneori mi-a dat impresia că a avut prea mult noroc, iar eu prefer personajele care au și momente de slăbiciune. M-a trimis cu gândul la filmele de acțiune pe care le vizionam în copilărie. 

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei cărți de acțiune rapide pe care să nu o mai lăsați din  mână până la final, vă recomand acest roman. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ VULTURII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alistair MacLean sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ VULTURII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Acolo Unde Se Avântă Vulturii
Autor: Alistair MacLean
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 13.04.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Beatrice Juravle este redactor Booknation.ro de 40 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 25 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Beatrice Juravle aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments