Recenzie “Adulter” de Paulo Coelho

Titlu: Adulter De
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2014
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 17.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Adulter” de Paulo Coelho
5 (100%) 1 vote

Există două modalităţi să faci cunoştinţă cu această carte: să fii fan Coelho să-i citeşti toate cărţile pasionat fiind de stilul său  sau să fie prima ta carte scrisă de el pe care o citeşti.

Dacă faci parte din primul caz nu vei regăsi în totalitate stilul profund cu care erai obişnuit şi povestea Lindei poate te va încânta sau nu suficient. Dar dacă eşti un novice în ceea ce priveşte stilul autorului sigur îţi va parea o carte minunată.

Adulter prezintă povestea Lindei o jurnalistă de succes având un soţ iubitor şi doi copii, o căsnicie frumoasă şi un statul social şi finaciar care ar trebui să o facă fericită. Dar Linda nu se simte fericită.

Şi totuşi, în fiecare dimineaţă, când deschid ochii în lumea asta ideală la care visează toţi şi în care puţini reuşesc să trăiască, ştiu că va fi un dezastru.

Adevărule că am obosit să duc o viaţă fericită şi perfectă.

Femeile sunt niste fiinţe greu de înţeles, iar Linda reprezintă cu brio acest lucru. Ajunge să aibă orice şi-a dorit mereu şi constată apoi că nu a atins fericirea. Ce lipseşte din viaţa Lindei? O aventură? Ce o poate aduce cu picioarele pe pământ şi să o scoată din depresie?

Nu toată lumea trebuie să fie fericită mereu. De altfel, nimeni pe lume nu este. Trebuie să înveţi să lupţi cu realitatea vieţii.

Dragă depresie, nu te apropia. Nu fi rea.

Oare când ajungem în punctul în care ne-am dorit vrem să fim altundeva? Oare când avem dragostea persoanei iubite vrem să ne întoarcem în trecut să mai reluam alte iubiri? Aceasta e situaţia cu care se confruntă Linda la vârsta de 31 ani.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

Ceea ce ucide legătura dintre două persoane e tocmai lipsa de provocări, senzaţia că nimic nu mai este o noutate. Avem nevoie să fim în continuare o surpriză unul pentru celălalt.

Lecţia de viaţă a Lindei vine de la soţul ei, dar nu o să vă dezvălui nimic, vă rămăne să citiţi cartea şi să descoperiţi singuri.

Înţelepciunea şi experienţa nu transformă omul. Timpul nu transformă omul. Singurul lucru care transformă omul e dragostea.

Lectură plăcută !!!

 

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.