🔥 CARTEA AICI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

richard-mcguire_aiciÎmi place să mă cufund constant în Necunoscut, să devin una cu tot ce înseamnă nou, viu, adevărat. Am vrut dintotdeauna să citesc Aici, deși cred că a citit nu e întocmai cel mai potrivit verb pentru a descrie acest roman. Aici e o operă grafică de cea mai înaltă calitate, un roman în care m-am înecat cu toată ființa mea.

N-am fost niciodată o fană a cărților grafice, iar copilăria mea nu a fost marcată de benzi desenate (bine, asta dacă excludem mica fantezie cu revistele Scooby Doo). Citind pe GoodReads multe (foaaarte multe) recenzii pozitive ale acestui roman și, având oportunitatea să îl citesc de la editura Art (fie binecuvâtată ziua în care mi-au trimis cartea asta!), n-am ezitat și am început, curioasă ca un copilaș, să descopăr lumea lui McGuire.

Drept să spun, am parcurs Aici de trei ori până am înțeles-o, zic eu, (aproape) în totalitate. Aici e o adevărată mașinărie a timpului, o carte care te transportă în timp și spațiu, cititorul mai mult sau mai puțin avansat având posibilitatea să călătorească nu numai în căutarea unui Nou, ci și în căutarea propriului eu.

Aici e un roman grafic haotic, cu o dezordine care are, totuși o ordine sublimă întocmai prin haosul în care este totul scăldat. Inteligența lui McGuire m-a cucerit, m-a răvășit complet. Prima dată când am deschis Aici, mă așteptam să fie un roman pe care îl citesc într-o oră, două, că vorba aia, e cu desene. Ei bine, nu. Aici este una dintre cele mai complexe lucrări peste care am dat vreodată, schițată într-un mod complicat și detaliat, fiecare desen dispunând de un fundal principal, pe care sunt derulate evenimente din mai multe secole și epoci.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Richard McGuire

Aici e vecina de la doi care are atâtea povești de spus. Aici e bunica ta trecută în neființă, pe care ai adorat-o. Și, mai presus de orice, Aici ești Tu, Aici nu e un loc, ci o persoană, mterializarea iubirii, a urii, a inteligenței sau idioțeniei, o materializare scrisă în eternitate a firii umane, în toată complexitatea sa.

Nimeni nu a ajuns să stăpânească arta de a trăi. Toți bâjbâim prin beznă.

Aici e despre bucurie și tristețe și crime cărora nu le vom ști niciodată făptașii. În Aici totul se dezmembrează pentru a se re-crea, pentru a deveni un altul. Aici e despre cum trecem printr-un timp care e ireversibil, cum ne pierdem (pe noi înșine) pe drum și cum ne regăsim. Uneori în alții, alteori în propria persoană. Aici e un roman senzorial care te copleșește din toate direcțiile, o lucrare profundă despre cum timpul vindecă răni, dar, în același timp, creează constant altele.

🔥 CARTEA AICI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Aici
Autor: Richard McGuire
An apariție : 2016
Editura: ART
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.10.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1880 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela
Barbalata Mirela

Te cred pe cuvant ca e o carte minunata 🙂 . Dar eu zic pas. Nu m-au atras niciodata astfel de cart sau benzile desenate, etc