Recenzie „Alesul”, de Dan Coman

de | nov. 29, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALESUL ARE REDUCERE PE:

Eu am dat alt titlu acestei cărți, „Confesiunile anilor”. 2003-2017.
Dragă poezie, în această carte îmi ești dragă, pentru că ești diferită, ești rece și întunecată ca marea iarna, ești matură și tristă ca o pădure toamna, sufocantă și plină de arsuri ca asfaltul în vară, și plină de speranță naivă ca râul în primăvară.

Alesul zilei mele nu este un Eminescu, aleluia, nu copiază stil sau gânduri, el doar și-a scos sufletul afară, l-a certat și l-a uitat scris în carte.
Eu nu o să vă povestesc despre structură, mesaj sau ce a vrut să spună autorul, o să vă zic despre umbrele observate, despre colțuri rigide și tristețea cu care m-am trezit la sfârșitul lecturii.

Poezie scrisă în perioade diferite, cu frământări de inspirație, de izolare și întrerupere impardonabilă.
Cursiv am schimbat tonul răzvrătit pe unul care s-a maturizat. M-am trezit cu o poezie care are concluzii pentru orice teoremă și presupunere, naivitatea tinereții.

Nu sunt obișnuită să recunosc asemenea lucruri, dar atunci când am făcut o comparație între diapazonul emoțional trezit în timpul lecturării poeziilor pe de o parte, și a unei proze pe de altă parte, diferență este colosală.
Poezia se citește cu măsură, ceea ce scrie Coman nu se administrează zilnic sau săptămânal. Nuditatea sentimentelor este impresionantă, unele au fost mai îngăduitoare, altele m-au chinuit un timp până le-am înțeles.

Din colecția minunată de la Editura Cartier, ieri eu am ales instinctiv cărțile, un Happy Accident sau o fi intuiția. Cert este un lucru, mai există căi neobișnuite de a cunoaște un om, istoria pe care nu o cunoaște nici psihologul, poezia este de o sinceritate goală, absolută.

Ți-a plăcut recenzia cărții ALESUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Coman

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALESUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Alesul
Autor: Dan Coman
An apariție : 2020
Editura: CARTIER
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 135

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 520 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 7 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments