🔥 CARTEA ALESUL ARE REDUCERE PE:

Eu am dat alt titlu acestei cărți, „Confesiunile anilor”. 2003-2017.
Dragă poezie, în această carte îmi ești dragă, pentru că ești diferită, ești rece și întunecată ca marea iarna, ești matură și tristă ca o pădure toamna, sufocantă și plină de arsuri ca asfaltul în vară, și plină de speranță naivă ca râul în primăvară.

Alesul zilei mele nu este un Eminescu, aleluia, nu copiază stil sau gânduri, el doar și-a scos sufletul afară, l-a certat și l-a uitat scris în carte.
Eu nu o să vă povestesc despre structură, mesaj sau ce a vrut să spună autorul, o să vă zic despre umbrele observate, despre colțuri rigide și tristețea cu care m-am trezit la sfârșitul lecturii.

Poezie scrisă în perioade diferite, cu frământări de inspirație, de izolare și întrerupere impardonabilă.
Cursiv am schimbat tonul răzvrătit pe unul care s-a maturizat. M-am trezit cu o poezie care are concluzii pentru orice teoremă și presupunere, naivitatea tinereții.

Nu sunt obișnuită să recunosc asemenea lucruri, dar atunci când am făcut o comparație între diapazonul emoțional trezit în timpul lecturării poeziilor pe de o parte, și a unei proze pe de altă parte, diferență este colosală.
Poezia se citește cu măsură, ceea ce scrie Coman nu se administrează zilnic sau săptămânal. Nuditatea sentimentelor este impresionantă, unele au fost mai îngăduitoare, altele m-au chinuit un timp până le-am înțeles.

Din colecția minunată de la Editura Cartier, ieri eu am ales instinctiv cărțile, un Happy Accident sau o fi intuiția. Cert este un lucru, mai există căi neobișnuite de a cunoaște un om, istoria pe care nu o cunoaște nici psihologul, poezia este de o sinceritate goală, absolută.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ALESUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Coman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALESUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Alesul
Autor: Dan Coman
An apariție : 2020
Editura: CARTIER
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Publicată la 29.11.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Romanul debutează cu o bârfă aprins discutată de către toți: “Diana Slavu divorțează”. O fi vorba de o dezmățată și o frivolă (cum afirmă gurile rele)? Cine este această Diana Slavu care a încins spiritele și i-a pus pe toți pe bârfe? Romanul scoate în prim-plan...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 303 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 6 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments