Recenzie Alive de Petronela Rotar

by | Mar 23, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALIVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

alive-petronela-rotar

Spre deosebire de O să mă știi de undeva care este un volum de poezie în proză sau vice-versa (încă nu m-am hotărât – dar ceva pe-acolo), Alive – cel de-al doilea volum al jurnalistei Petronela Rotar – e, în mod cert un volum de proză scurtă, dar intensă!

Scrise în stilul caracteristic al autoarei – sincer, fără împopoțonări stilistice inutile, cele 67 de texte cuprinse în volum ascund niște meditații pe tema vieții, a morții, a lucrurilor care ne mențin în viață sau care ne ucid, despre oameni care ne marchează existența. O parte din textele din Alive au fost publicate inițial pe blogul autoarei – de aici poate vine și aerul de jurnal, de confesiune pe care-l au unele texte.Poveștile din carte au un iz de tristețe amestecată cu fericire, pe de-o parte de inspiră, pe de alta… te dărâmă.

Petronela Rotar are meritul de a crea personaje ce reușesc, deși le însoțești pentru puțină vreme, să-ți rămână-n minte. Practic, creează o conexiune deosebită cu cititorii ei.

Textele narate la persoana I sunt inspirate din viața autoarei. Unindu-le, precum piesele unui puzzle reușim să compunem un portret deloc abstract al Petronelei Rotar. Aici, se dezvăluie complet, se expune fără ocolișuri și o face poate chiar mai bine decât în primul ei volum.

Alive mai conține și niște narațiuni la persoana a III-a absolut excepționale. Aceste povești nu au legătură cu viața autoarei însă, personajele sunt atât de vii încât oricine se regăsește în ele.

Altfel spus, Alive e un mozaic de povești despre viața oricui, dar îndeosebi despre viața autoarei – o femeie ce a avut moartea în față de două ori, care a pierdut oameni dragi, sensibilă și puternică în același timp… E o carte care te-nvață să prețuiești faptul că ești alive1.

O recomand cu drag!


Notă

alive = (engleză) în viață

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ALIVE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Petronela Rotar sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALIVE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Alive
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.03.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2376 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mara

literatura e in alta parte