Recenzie Alive de Petronela Rotar

by | Mar 23, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALIVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

alive-petronela-rotar

Spre deosebire de O să mă știi de undeva care este un volum de poezie în proză sau vice-versa (încă nu m-am hotărât – dar ceva pe-acolo), Alive – cel de-al doilea volum al jurnalistei Petronela Rotar – e, în mod cert un volum de proză scurtă, dar intensă!

Scrise în stilul caracteristic al autoarei – sincer, fără împopoțonări stilistice inutile, cele 67 de texte cuprinse în volum ascund niște meditații pe tema vieții, a morții, a lucrurilor care ne mențin în viață sau care ne ucid, despre oameni care ne marchează existența. O parte din textele din Alive au fost publicate inițial pe blogul autoarei – de aici poate vine și aerul de jurnal, de confesiune pe care-l au unele texte.Poveștile din carte au un iz de tristețe amestecată cu fericire, pe de-o parte de inspiră, pe de alta… te dărâmă.

Petronela Rotar are meritul de a crea personaje ce reușesc, deși le însoțești pentru puțină vreme, să-ți rămână-n minte. Practic, creează o conexiune deosebită cu cititorii ei.

Textele narate la persoana I sunt inspirate din viața autoarei. Unindu-le, precum piesele unui puzzle reușim să compunem un portret deloc abstract al Petronelei Rotar. Aici, se dezvăluie complet, se expune fără ocolișuri și o face poate chiar mai bine decât în primul ei volum.

Alive mai conține și niște narațiuni la persoana a III-a absolut excepționale. Aceste povești nu au legătură cu viața autoarei însă, personajele sunt atât de vii încât oricine se regăsește în ele.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Petronela Rotar

Altfel spus, Alive e un mozaic de povești despre viața oricui, dar îndeosebi despre viața autoarei – o femeie ce a avut moartea în față de două ori, care a pierdut oameni dragi, sensibilă și puternică în același timp… E o carte care te-nvață să prețuiești faptul că ești alive1.

O recomand cu drag!


Notă

alive = (engleză) în viață

🔥 CARTEA ALIVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Alive
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte despre viață și moarte. Povești scurte care-ți rămân în minte și te inspiră!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2094 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mara
mara

literatura e in alta parte