alive-petronela-rotar

Spre deosebire de O să mă știi de undeva care este un volum de poezie în proză sau vice-versa (încă nu m-am hotărât – dar ceva pe-acolo), Alive – cel de-al doilea volum al jurnalistei Petronela Rotar – e, în mod cert un volum de proză scurtă, dar intensă!

Scrise în stilul caracteristic al autoarei – sincer, fără împopoțonări stilistice inutile, cele 67 de texte cuprinse în volum ascund niște meditații pe tema vieții, a morții, a lucrurilor care ne mențin în viață sau care ne ucid, despre oameni care ne marchează existența. O parte din textele din Alive au fost publicate inițial pe blogul autoarei – de aici poate vine și aerul de jurnal, de confesiune pe care-l au unele texte.Poveștile din carte au un iz de tristețe amestecată cu fericire, pe de-o parte de inspiră, pe de alta… te dărâmă.

Petronela Rotar are meritul de a crea personaje ce reușesc, deși le însoțești pentru puțină vreme, să-ți rămână-n minte. Practic, creează o conexiune deosebită cu cititorii ei.

Textele narate la persoana I sunt inspirate din viața autoarei. Unindu-le, precum piesele unui puzzle reușim să compunem un portret deloc abstract al Petronelei Rotar. Aici, se dezvăluie complet, se expune fără ocolișuri și o face poate chiar mai bine decât în primul ei volum.

Alive mai conține și niște narațiuni la persoana a III-a absolut excepționale. Aceste povești nu au legătură cu viața autoarei însă, personajele sunt atât de vii încât oricine se regăsește în ele.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Petronela Rotar.

Altfel spus, Alive e un mozaic de povești despre viața oricui, dar îndeosebi despre viața autoarei – o femeie ce a avut moartea în față de două ori, care a pierdut oameni dragi, sensibilă și puternică în același timp… E o carte care te-nvață să prețuiești faptul că ești alive1.

O recomand cu drag!


Notă

alive = (engleză) în viață

Titlu: Alive
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte despre viață și moarte. Povești scurte care-ți rămân în minte și te inspiră!

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1890 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă