Recenzie ” Amantul colivăresei” de Radu Aldulescu

Titlu: Amantul Colivăresei
Autor: Radu Aldulescu
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 13.11.2018
Nota recenzorului: 7/10

🔥 CARTEA AMANTUL COLIVĂRESEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

Această carte uluiește într-un mod plăcut prin anvergura desfășurării de personaje și întâmplări, căci în ” Amantul Colivăresei” scriitorul Radu Aldulescu reușește să combine trecutul și prezentul într-un tot unitar, agonizant sau intempestiv, peste dealurile și văile conjugării între strigătul rădăcinilor și vuietul efemerelor frunze.

Dimitrie Cafanu, personajul principal, strânge în pandoricul său suflet firimituri din trecut și șchiopătatul mers al prezentului, trăind și retrăind într-un ritm propriu, undeva între ancestral și abisal,  într-o existență oarecum cameleonică, acolo unde unele întrebări rănesc iar altele vindecă, conjugarea verbului a fi murind și renăscând, uneori din tropăitul speranței, alteori din molozul inerției.

Viața dintre ceva și altceva capătă în actul literar al lui Radu Aldulescu ceva miraculos, în pofida izului de truism existențial în care personajul principal se scaldă entropic în seva unui veșnic naufragiat uitat cu bună știință de către ceilalți între nostalgie și îndârjire, între zidurile îmbătrânirii senzorial și agerimea unei anumite înțelepciuni sau neîmpliniri.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Radu Aldulescu.

Scriitura lui Radu Aldulescu are o anumită maiestuozitate labirintică, nu neapărat din pricina complicării lucrurilor, ci mai degrabă din cauza preocupării de a nu spune totul, scriitorul alegând să dezvăluie treptat, într-un atrăgător crescendo, viața unui om prins între ceea ce a fost și ceea ce este, nicidecum sub senzația nemărginiri, ci sub cea a unui zbor atipic între bolta albastră și glodurile teluricului sub suflul oscilator al simțirilor de moment care crestează trepte în suflet.

Romanul ” Amanul Colivăresei” palpită sub ritmul cardiac al dezinvoltelor întâmplări reînviate de  un etern vulnerabil homo sapiens care cere și oferă într-o rostogolire între lumină și umbră în lupta aprigă pe care o poartă în primul rând cu propriul sine.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA AMANTUL COLIVĂRESEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Autenticitatea cărții o dă priceperea cu care autorul gravează truismul și miraculosul existenței într-un aliaj coagulat în jurul conjugării verbului a fi.

Aspecte Negative:

Uneori detaliile devin de-a dreptul labirintice.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.