Recenzie „Ana și Talismanul Secretelor” de Carina Luiza Hojda

de | iul. 2, 2019 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANA ȘI TALISMANUL SECRETELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Romanul „Ana și Talismanul Secretelor” a luat naștere din dorința puternică a autoarei Carina Luiza Hojda, o elevă de 13 ani, olimpică la nivel național la Limba și Literatura Română, de a publica prima sa carte.

Prin cartea sa, ne transpune pe noi, cititorii, într-o lume de basm. O lume plină de magie, zâne, regi, dar și de duhuri rele. Ana, protagonista romanului este cea care are misiunea de a salva Tărâmul din Centrul Universului și face tot posibilul pentru a scăpa lumea de rău și pentru a înțelege care este cu adevărat rolul ei în lume.

Totul începe când de ziua ei primește cadou un Talisman, moștenirea lasată de bunica sa Margareta. Un Talisman care părea a fi obișnuit, însă ce nu știa ea era că acel talisman era unul magic, puntea de legătură dintre Pământ și Tărâmul din Centrul Universului. Dar este oare talismanul arma împotriva răului?

Cu ajutorul prietenilor săi de nădejde, Ana pornește în călătoria care avea drept scop final salvarea tărâmului magic de Duhurile Tristeții și Spiritele Durerii care au pus stăpânire pe lumea fermecată și o absorbeau puțin câte puțin. Atât prietenii de pe Pământ, Paula și Andrei, cât și cei de pe Tărâmul din Centrul Universului, precum Zâna Rouă din Zori si Zâna Păpădie, luptă alături de Ana cu forțele inimaginabile ale răului.

Însă Ana, se vede în situația de a jongla între cele două lumi, pentru că dincolo de titlul de salvatoare a Tărâmului din Centrul Universului, ea este o fetiță obișnuită, un elev model care face tot posibilul pentru a nu-și dezamăgi părinții. Va reuși oare Ana să salveze Lumea Magică și să se concentreze și pe sarcinile de copil obișnuit?

„După câteva clipe, lumina în care era captivă Ana începu să slăbească. Acum, prin acea perdea albă de strălucire, Ana putea desluși contururile locului în care se afla. Când Ana se chinui să se uite mai bine…acel loc putea fi orice, dar nu era cu siguranță camera ei. Ana se sperie. Mii de gânduri întunecate îi invadară atunci mintea: „Unde sunt? Visez? Ce a vrut bunica Margareta să îmi facă cu acest talisman? Oare e defect talismanul? Trebuie să se întâmple așa ceva? se întrebă ea simțind cum un fior de groază se naște în sufletul ei. Ana începu să se întrebe dacă mai era măcar pe Pământ, până când își propuse să aștepte până la momentul în care lumina va dispărea cu totul și va putea vedea unde se afla. Poate că imaginația doar îi juca o festă și doar i se părea că nu se află în camera ei. Așa că, făcu cel mai potrivit lucru în acel moment: se liniști și încetă să tragă concluzii pripite. Mai rămase așa, înconjurată de acea lumină câteva clipe si, încetul cu încetul, lumina se stinse. Atunci Ana își dădu seama că avusese dreptate prima dată. Nu era nici pe departe în camera ei. Bunica Margareta avea dreptate, talismanul era magic și magia sa tocmai s-a dezlănțuit.”

„Ana și Talismanul Secretelor” este o carte relaxantă, plină de aventuri și care ne arată că poveștile nu sunt doar închipuiri, ci pot să se transforme în parte din viața noastră. Pentru că în final, cu povești am crescut, de povești avem nevoie pentru a ne face viața mai frumoasă și mai colorată cu fiecare zi care trece.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ANA ȘI TALISMANUL SECRETELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Carina Luiza Hojda sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANA ȘI TALISMANUL SECRETELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Ana și Talismanul Secretelor
Autor: Carina Luiza Hojda
An apariție : 2018
Editura: CHARMIDES
Nr. Pagini: 215
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 2.07.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

5 1 vote
Article Rating
Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 1137 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments