Recenzie „Ana și Talismanul Secretelor” de Carina Luiza Hojda

by | Jul 2, 2019 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANA ȘI TALISMANUL SECRETELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Romanul „Ana și Talismanul Secretelor” a luat naștere din dorința puternică a autoarei Carina Luiza Hojda, o elevă de 13 ani, olimpică la nivel național la Limba și Literatura Română, de a publica prima sa carte.

Prin cartea sa, ne transpune pe noi, cititorii, într-o lume de basm. O lume plină de magie, zâne, regi, dar și de duhuri rele. Ana, protagonista romanului este cea care are misiunea de a salva Tărâmul din Centrul Universului și face tot posibilul pentru a scăpa lumea de rău și pentru a înțelege care este cu adevărat rolul ei în lume.

Totul începe când de ziua ei primește cadou un Talisman, moștenirea lasată de bunica sa Margareta. Un Talisman care părea a fi obișnuit, însă ce nu știa ea era că acel talisman era unul magic, puntea de legătură dintre Pământ și Tărâmul din Centrul Universului. Dar este oare talismanul arma împotriva răului?

Cu ajutorul prietenilor săi de nădejde, Ana pornește în călătoria care avea drept scop final salvarea tărâmului magic de Duhurile Tristeții și Spiritele Durerii care au pus stăpânire pe lumea fermecată și o absorbeau puțin câte puțin. Atât prietenii de pe Pământ, Paula și Andrei, cât și cei de pe Tărâmul din Centrul Universului, precum Zâna Rouă din Zori si Zâna Păpădie, luptă alături de Ana cu forțele inimaginabile ale răului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Carina Luiza Hojda

Însă Ana, se vede în situația de a jongla între cele două lumi, pentru că dincolo de titlul de salvatoare a Tărâmului din Centrul Universului, ea este o fetiță obișnuită, un elev model care face tot posibilul pentru a nu-și dezamăgi părinții. Va reuși oare Ana să salveze Lumea Magică și să se concentreze și pe sarcinile de copil obișnuit?

„După câteva clipe, lumina în care era captivă Ana începu să slăbească. Acum, prin acea perdea albă de strălucire, Ana putea desluși contururile locului în care se afla. Când Ana se chinui să se uite mai bine…acel loc putea fi orice, dar nu era cu siguranță camera ei. Ana se sperie. Mii de gânduri întunecate îi invadară atunci mintea: „Unde sunt? Visez? Ce a vrut bunica Margareta să îmi facă cu acest talisman? Oare e defect talismanul? Trebuie să se întâmple așa ceva? se întrebă ea simțind cum un fior de groază se naște în sufletul ei. Ana începu să se întrebe dacă mai era măcar pe Pământ, până când își propuse să aștepte până la momentul în care lumina va dispărea cu totul și va putea vedea unde se afla. Poate că imaginația doar îi juca o festă și doar i se părea că nu se află în camera ei. Așa că, făcu cel mai potrivit lucru în acel moment: se liniști și încetă să tragă concluzii pripite. Mai rămase așa, înconjurată de acea lumină câteva clipe si, încetul cu încetul, lumina se stinse. Atunci Ana își dădu seama că avusese dreptate prima dată. Nu era nici pe departe în camera ei. Bunica Margareta avea dreptate, talismanul era magic și magia sa tocmai s-a dezlănțuit.”

„Ana și Talismanul Secretelor” este o carte relaxantă, plină de aventuri și care ne arată că poveștile nu sunt doar închipuiri, ci pot să se transforme în parte din viața noastră. Pentru că în final, cu povești am crescut, de povești avem nevoie pentru a ne face viața mai frumoasă și mai colorată cu fiecare zi care trece.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ANA ȘI TALISMANUL SECRETELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ana și Talismanul Secretelor
Autor: Carina Luiza Hojda
An apariție : 2018
Editura: CHARMIDES
Nr. Pagini: 215
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 2.07.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 633 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 70 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments