Recenzie ” Animal pe moarte” de Philip Roth

de | iul. 16, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANIMAL PE MOARTE ARE REDUCERE PE:

Incisivă încă de la debut, literatura scriitorului american Philip Roth izbește cititorul cu o debordantă sinceritate care, într-un năucitor stil, direct și franc, cotrobăie prin cele mai ascunse cotloane ale simțirii, deschizând sertare aparent impenetrabile ale firii.

Romanul ”Animal pe moarte”, apărut la editura Polirom, așează arta sincerității și a clarviziunii pe o înaltă treaptă a desăvârșirii, îmbrăcând și dezbrăcând caracterul omului cu aceeași impetuozitate care se manifestă încă de la primul paragraf al cărții.

Într-un mod absolut admirabil autorul reușește să combine două lumi antonimice într-o aglutinantă îmbrățișare tentaculara.

Dacă îți place recenzia cărții ANIMAL PE MOARTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Philip Roth

Din toată această mixtură a existențialismului Philip Roth concepe o îmbietoare poveste de viață a cărei incisivitate indubitabilă se răsfiră în viguroase arpegii maiestuoase.

De la maiestuos la macabru, de la spiritual la carnal, scriitorul american trasează cu o răvășitoare acuratețe destinele unor personaje care urcă și coboară asemeni unor ace care măsoară activitatea seismică. o astfel de activitate seismică desfășoară în sufletele personajelor lui Philip Roth cavalcada deselor excursii între paradisul demoniac și infernul ancestral, ca o dovadă a continuei căutări sfâșietoare pe care omul o desfășoară cu o strangulatoare încăpățânare din prima până în ultima zi a existenței sale.

Bizuindu-se cu o nedisimulată încredere pe stăpânirea amănuntelor asociate cu un senzorial pur și neșlefuit, care adeseori se scaldă în apele tulburi ale rudimentarismului care reușește să reflecte cu fidelitate realitatea netrunchiată, autorul așează animalicul recesiv și sinestezia acuplării cu mult mai sus decât raționalul închistat în ghidurile de supraviețuire care nu prea un nimic în comun cu adevăratul trăirism al vieții.

Practic, Philip Roth mușcă cu furie din putredele ziduri ale falselor prejudecăți atât de des întâlnite în sânul literaturii statice, anodine, care mai mereu frizează arcadianismul idealist al coliviilor care nu pot percepe că dincolo de limita orizontului lor mai există și altceva.

O carte extraordinară a unui scriitor extraordinar.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANIMAL PE MOARTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ANIMAL PE MOARTE
Autor: Philip Roth
An apariție : 2006
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1219

Alte recenzii de la Philip Roth:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2966 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments