🔥 CARTEA ANNA ȘI SĂRUTUL FRANȚUZESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Am început să citesc Anna și sărutul franțuzesc la recomandarea unor prieteni foarte apropiați, da, genul ăla de recomadare prin care ei îți bagă cartea sub nas și țipă „citește-o!”. Și acum, după ce am citit întreaga serie, nu regret nimic.

M-aș fi așteptat la o poveste siropoasă de dragoste, cu un fir narativ glacial, care să nu-mi transmită mai nimic, dar am fost plăcut surprinsă să descopăr în Anna și sărutul franțuzesc o poveste tonică, amoroasă și amuzantă, dar tratată în cea mai serioasă manieră posibilă.

În ce constă firul epic? Ei bine, Anna, protagonista, este nevoită să plece din Atlanta la Paris, pentru a studia. Se desprinde cu greu de locurile natale, de prietenii vechi, și evident, de familie, dar încearcă să privească partea pozitivă a lucrurilor: Parisul îi oferă mult mai multe oportunități decât o făcea meleagul natal.

La internat, noua ei casă, o cunoaște pe Meredith, cu care se împrietenește rapid, după care aceasta îi prezintă pe prietenii ei, Rashmi, Josh și…Etienne St. Claire, un britanic extrem de chipeș și inteligent, care are o relație de 5 ani. Vor rămâne însă lucrurile așa? Sau o beție cruntă va scoate la iveală sentimentele pe care St. Claire le are pentru Anna? Vă las să descoperiți singuri, citind Anna și sărutul franțuzesc 😀

Stephanie Perkins m-a cucerit complet. O adevărată capodoperă a literaturii pentru adolescenți, Anna și sărutul franțuzesc a fost un minunat amestec perfect omogen între viziunea unei tinere despre lume și căutarea intensă a unui eu propriu, formarea unei personalități și despre cât de importanți sunt prietenii în descoperirea de sine.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephanie Perkins.

Anna a fost personajul meu preferat. Exact tipologia tinerei care știe și totuși nu știe ce vrea de la viață, care iubește rar, dar când o face, iubește din tot sufletul. Pe Etienne St. Claire l-am urât la început, zău! Mi se părea tipul străinului arogant, care fumează în locuri interzise și își înșeală iubita pentru că e fun. Dar, pe parcurs ce citeam, mi-am schimbat complet părerile despre el și chiar am ajuns să îl simpatizez, înțelegându-i acțiunile și faptele nu tocmai cugetate.Imagine paris, anna and the french kiss, and love

Mi-a plăcut efectiv tot legat de cartea asta. Stephanie Perkins reușește să dea viață unor caractere extrem de bine individualizate, creând o poveste  închegată, care cucerește prin simplitatea cuvintelor și tonicitatea și prospețimea actului narativ.

Anna și sărutul franțuzesc este, în principiu, despre tine. E ca un rezumat al existenței tale umane, concentrând excepțional de bine toate etapele pe care le străbați în încercarea obsesivă de a te găsi, de a te crea, de a deveni tu.

🔥 CARTEA ANNA ȘI SĂRUTUL FRANȚUZESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Anna și Sărutul Franțuzesc
Autor: Stephanie Perkins
An apariție : 2013
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.04.2016
Nota recenzorului: n/a
Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1672 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com