Recenzie Lola și băiatul de treabă din vecini- Stephanie Perkins

by | Feb 4, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LOLA ȘI BĂIATUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Lola-si-baiatul-de-treaba-din-vecini_EPICALola Nolan nu crede în modă… crede în deghizări.

Ea are o adevărată pasiune pentru costumațiile sclipitoare, colorate și neobișnuite. Astăzi e o căpșună, cu rochia roz și părul verde, mâine este gospodină retro cu șorțuleț din anii 50. Cu toate că iubitul ei este un rocker talentat, misterios și rebel, ea este o prietenă de nădejde și o fiică ascultătoare.

Înainte ca gemenii Bell să își facă din nou apariția în cartier, viața Lolei se rezuma la încercarea de a-i face pe părinții ei foarte protectori- Andy și Nathan- să-i accepte iubitul. Însă când patinatoarea de renume internațional Calliope, și fratele ei (un inventator talentat) Cricket se întorc, adolescenta este nevoită să își înfrunte sentimentele.

După ce Calliope o face pe Lola să creadă că nu înseamnă nimic pentru Cricket și familia Bell se mută pentru doi ani, Lola rămâne cu inima frântă. Acum, Cricket s-a întors și încearcă să o cucerească din nou, fiind în continuare îndrăgostit de ea. Lola luptă insă pentru Max și relația lor, care se complică din pricina geloziei și neîncrederii rockerului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephanie Perkins

Norah, mama biologică a Lolei și sora lui Nathan, intervine și ea când este dată din nou afară din apartamentul ei și arestată. Aceasta rămâne în casa familiei Nolan, unde își continuă mica afacere a ghicitului în frunze de ceai și reamintindu-i Lolei că este fiica unei foste drogate.

Odată cu trecerea timpului, Cricket și Lola devin mai apropiați. Totodată, este nevoită să îl mintă pe Max care devine din ce în ce mai neîncrezător. Balul de iarnă al școlii se apropie iar Lola face progrese în îndeplinirea unui vis al său- acela de a apărea la festivitate într-o rochie Maria Antoaneta, elegantă, pompoasă, de neuitat.

Adolescenta este nevoită să petreacă timp cu Norah iar sentimentele dintre ea și Cricket devin de nestăpânit, Lola fiind cucerită de blândul afectuosul și amabilul vecin. ce se întâmplă totuși cu Max? Vor fi Lola și Cricket împreună?

🔥 CARTEA LOLA ȘI BĂIATUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Lola și Băiatul
Autor: Stephanie Perkins
An apariție : 2014
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte ușor de citit, comică și lejeră.

Aspecte Negative:

Nu am apreciat faptul că acțiunea nu are un punct culminant propriu- zis, astfel că nu ține cititorul în suspans.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2125 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments