Recenzie Lola și băiatul de treabă din vecini- Stephanie Perkins

by | Feb 4, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LOLA ȘI BĂIATUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Lola-si-baiatul-de-treaba-din-vecini_EPICALola Nolan nu crede în modă… crede în deghizări.

Ea are o adevărată pasiune pentru costumațiile sclipitoare, colorate și neobișnuite. Astăzi e o căpșună, cu rochia roz și părul verde, mâine este gospodină retro cu șorțuleț din anii 50. Cu toate că iubitul ei este un rocker talentat, misterios și rebel, ea este o prietenă de nădejde și o fiică ascultătoare.

Înainte ca gemenii Bell să își facă din nou apariția în cartier, viața Lolei se rezuma la încercarea de a-i face pe părinții ei foarte protectori- Andy și Nathan- să-i accepte iubitul. Însă când patinatoarea de renume internațional Calliope, și fratele ei (un inventator talentat) Cricket se întorc, adolescenta este nevoită să își înfrunte sentimentele.

După ce Calliope o face pe Lola să creadă că nu înseamnă nimic pentru Cricket și familia Bell se mută pentru doi ani, Lola rămâne cu inima frântă. Acum, Cricket s-a întors și încearcă să o cucerească din nou, fiind în continuare îndrăgostit de ea. Lola luptă insă pentru Max și relația lor, care se complică din pricina geloziei și neîncrederii rockerului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephanie Perkins

Norah, mama biologică a Lolei și sora lui Nathan, intervine și ea când este dată din nou afară din apartamentul ei și arestată. Aceasta rămâne în casa familiei Nolan, unde își continuă mica afacere a ghicitului în frunze de ceai și reamintindu-i Lolei că este fiica unei foste drogate.

Odată cu trecerea timpului, Cricket și Lola devin mai apropiați. Totodată, este nevoită să îl mintă pe Max care devine din ce în ce mai neîncrezător. Balul de iarnă al școlii se apropie iar Lola face progrese în îndeplinirea unui vis al său- acela de a apărea la festivitate într-o rochie Maria Antoaneta, elegantă, pompoasă, de neuitat.

Adolescenta este nevoită să petreacă timp cu Norah iar sentimentele dintre ea și Cricket devin de nestăpânit, Lola fiind cucerită de blândul afectuosul și amabilul vecin. ce se întâmplă totuși cu Max? Vor fi Lola și Cricket împreună?

🔥 CARTEA LOLA ȘI BĂIATUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Lola și Băiatul
Autor: Stephanie Perkins
An apariție : 2014
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte ușor de citit, comică și lejeră.

Aspecte Negative:

Nu am apreciat faptul că acțiunea nu are un punct culminant propriu- zis, astfel că nu ține cititorul în suspans.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2149 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments