Recenzie Anonima de miercuri de Rodica Ojog- Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ANONIMA DE MIERCURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

anonima-de-miercuriProaspăt  ieșită din închisoare, după ce-l reîntâlnește pe mult iubitul ei motan  Mirciulică, Melania Lupu își reînnoiește garderoba și se bucură de plăcerile simple ale vieții (bomboane, marțipanuri sau alte dulciuri).

Între timp, bătrânul domn Popa este asasinat cu sânge rece. Maiorul Cristescu este desemnat pentru rezolvarea acestul caz, dar nici gând să scape de carisma Melaniei Lupu sau de gurmandul Mirciulică.

Maiorul Cristescu află că domnul Popa avea obiceiul de a o vizita des pe doamna Miclescu pentru a juca partide de cărți. Din întâmplare, aceași doamnă Miclescu este o veche prietenă a Melaniei, Cristescu având plăcerea de a o reîntâlni pe aceasta la doar câteva săptămâni dupa ieșirea ei din pensiunea aceea drăgălașă.

Pe măsură ce ancheta avansează, Dorin, un tânăr îndrăgostit, este asasinat iar Melania devine tot mai tentată de a-și folosi abilitățile de mentalist pentru a rezolva cazul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog- Brașoveanu

Poliția primește ponturi anonime care-l indică pe un bărbat aparent ghinionist și nefericit- Cris GregorianAdina, o femeie răpitoare joacă și ea un rol important în desfășurarea anchetei , alături de Vanda Trai-Dulce, colega de celulă a Melaniei.

Dintre suspecți mai fac parte și avocatul Miclescu, un bărbat vanitos și afemeiat,  împreună cu Nicolau, un cuceritor trecut de vârsta a treia.

Toate aceste personaje transformă romanul Rodicăi Ojog-Brașoveanu într-o creație admirabilă, cu răsturnări de situație, ironii subtile, replici acide și glumețe, iar poznele Melaniei sunt cu adevărat inconfundabile.

 “ Inima lui Cristescu începu să bată neliniştită: Mirciulică! Iar în blana neagră, lustruită, odihneau degetele Melaniei Lupu. O ceaţă fină tulbură privirea maiorului. Rezemă o comodă florentină şi închise ochii. ‘Hotărât, e un blestem! Ce are, domnule, femeia asta cu mine? Ce are?! Explicaţi-mi, oameni buni! Şi evident, dacă Melania e amestecată într-o istorie, înseamnă că dandanaua trebuie să fie una co-lo-sa-lă!…’

Cutremurat, îi auzi glasul firav gângurind melodios:

— Oh! Ce surpriză nebănuită! Ţi-ai fi închipuit, Mirciulică?! E chiar prietenul nostru, domnul maior Cristescu. Am presimţit de dimineaţă că azi vom avea o zi excepţional de plăcută!

Coleta Miclescu o cercetă uluită: “Melania nu-i în toate minţile! Ne moare un prieten, un om pe care-l cunoaştem de treizeci de ani şi ea consideră că-i o zi excepţional de plăcută…”

Titlu: Anonima De Miercuri
Autor: Rodica Ojog- Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 234
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O altă dandana de-a Melaniei Lupu cea de neuitat1 Doar că de această dată ea nu ia parte directă la infracțiuni, deci e remarcabil faptul că acțiunea păstrează notele misterioase și comice, iar în același timp bătrânica este la fel de prezentă și implicată.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2198 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments