Recenzie Anonima de miercuri – Rodica Ojog- Brașoveanu

Autor: Rodica Ojog- Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 234
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O altă dandana de-a Melaniei Lupu cea de neuitat1 Doar că de această dată ea nu ia parte directă la infracțiuni, deci e remarcabil faptul că acțiunea păstrează notele misterioase și comice, iar în același timp bătrânica este la fel de prezentă și implicată.

anonima-de-miercuriProaspăt  ieșită din închisoare, după ce-l reîntâlnește pe mult iubitul ei motan  Mirciulică, Melania Lupu își reînnoiește garderoba și se bucură de plăcerile simple ale vieții (bomboane, marțipanuri sau alte dulciuri).

Între timp, bătrânul domn Popa este asasinat cu sânge rece. Maiorul Cristescu este desemnat pentru rezolvarea acestul caz, dar nici gând să scape de carisma Melaniei Lupu sau de gurmandul Mirciulică.

Maiorul Cristescu află că domnul Popa avea obiceiul de a o vizita des pe doamna Miclescu pentru a juca partide de cărți. Din întâmplare, aceași doamnă Miclescu este o veche prietenă a Melaniei, Cristescu având plăcerea de a o reîntâlni pe aceasta la doar câteva săptămâni dupa ieșirea ei din pensiunea aceea drăgălașă.

Pe măsură ce ancheta avansează, Dorin, un tânăr îndrăgostit, este asasinat iar Melania devine tot mai tentată de a-și folosi abilitățile de mentalist pentru a rezolva cazul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog- Brașoveanu.

Poliția primește ponturi anonime care-l indică pe un bărbat aparent ghinionist și nefericit- Cris GregorianAdina, o femeie răpitoare joacă și ea un rol important în desfășurarea anchetei , alături de Vanda Trai-Dulce, colega de celulă a Melaniei.

Dintre suspecți mai fac parte și avocatul Miclescu, un bărbat vanitos și afemeiat,  împreună cu Nicolau, un cuceritor trecut de vârsta a treia.

Toate aceste personaje transformă romanul Rodicăi Ojog-Brașoveanu într-o creație admirabilă, cu răsturnări de situație, ironii subtile, replici acide și glumețe, iar poznele Melaniei sunt cu adevărat inconfundabile.

 “ Inima lui Cristescu începu să bată neliniştită: Mirciulică! Iar în blana neagră, lustruită, odihneau degetele Melaniei Lupu. O ceaţă fină tulbură privirea maiorului. Rezemă o comodă florentină şi închise ochii. ‘Hotărât, e un blestem! Ce are, domnule, femeia asta cu mine? Ce are?! Explicaţi-mi, oameni buni! Şi evident, dacă Melania e amestecată într-o istorie, înseamnă că dandanaua trebuie să fie una co-lo-sa-lă!…’

Cutremurat, îi auzi glasul firav gângurind melodios:

— Oh! Ce surpriză nebănuită! Ţi-ai fi închipuit, Mirciulică?! E chiar prietenul nostru, domnul maior Cristescu. Am presimţit de dimineaţă că azi vom avea o zi excepţional de plăcută!

Coleta Miclescu o cercetă uluită: “Melania nu-i în toate minţile! Ne moare un prieten, un om pe care-l cunoaştem de treizeci de ani şi ea consideră că-i o zi excepţional de plăcută…”

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)