Recenzie „Anul în care te-am întâlnit” de Cecelia Ahern

Autor: Cecilia Ahern
An apariție : 2015
Editura: Allfa
Nr. Pagini: 384
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O lectură lejeră și totuși profundă despre schimbările atât de necesare. O poveste scrisă în stilul caracteristic Ceciliei Ahern.

Anul-in-care-te-am-intalnit-de-Cecelia-Ahern

Cecilia Ahern este una din cele mai apreciate scriitoare. Cărțile ei, deși respectă în linii mari aceeași tematică romantică, sunt mereu diferite și surprinzătoare. În plus, niciuna nu e lipsită de aura aceea feminină și caldă ce atinge sufletele cititorilor din întreaga lume.

Cel mai nou roman al autoarei, Anul în care te-am întâlnit, o are în prim plan pe Jasmine – o femeie care își pierde slujba și, datorită contractului pe care îl avea, timp de un an de zile nu are dreptul de a se angaja în altă parte. Bulversată, aceasta realizează trebuie să facă ordine în viața ei și, în același timp, să aibă grijă (în mod excesiv) de sora ei, Heather, care suferă de sindromul Down.

Jasmine își canalizează disperarea spre Matt, vecinul celebru și… petrecăreț (să zicem) pe care nu-l poate suferi. Treptat, între cei doi se formează o prietenie stranie, fiecare fiind un soi de colac de salvare pentru celălalt. Însă nu vă gândiți că între cei doi se va înfiripa ceva, căci în peisaj apare și Monday… cine e el și ce rol are în roman, trebuie să aflați voi!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cecilia Ahern.

Un rol important în roman îl joacă natura. În primul rând, nu putem să nu remarcăm structura: patru părți ce poartă denumirea celor patru anotimpuri și felul în care acestea pot fi asociate cu viața. În același timp, Jasmine își regăsește pacea interioară, pe când își creează propria grădină.

Anul în care te-am întâlnit este o poveste despre nevoia de schimbare și renunțarea la prejudecăți. E „mai mult decât o simplă poveste de dragoste” după cum remarcă și cei de la Sunday Mirror, e o poveste de viață! Ah… nu – nu e o carte filosofică, umorul e întâlnit la tot pasul, ceea ce face din cartea Cecliei Ahern o lectură mai mult decât plăcută.

E o poveste pentru toți, o lectură ușoară și captivantă. Dacă ar fi să descriu în trei cuvinte această carte, aș apela la aceleași folosite de cei de la revista Hello:

Pătrunzătoare, romantică, fascinantă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

  1. Mirela Barbalata
    Reply

    Nu am citit nimic de aceasta autoare ….inca 🙂
    Stiu ca are carti minunate pe care, cu siguranta le voi descoperi si eu 🙂 . Culmea este ca de aceasta carte nu citisem nimic. Mersi de recomandare 🙂

Iubim comentariile tale :)