Recenzie „Anul în care te-am întâlnit” de Cecelia Ahern

by | Oct 18, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANUL ÎN CARE TE-AM ÎNTÂLNIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Anul-in-care-te-am-intalnit-de-Cecelia-Ahern

Cecilia Ahern este una din cele mai apreciate scriitoare. Cărțile ei, deși respectă în linii mari aceeași tematică romantică, sunt mereu diferite și surprinzătoare. În plus, niciuna nu e lipsită de aura aceea feminină și caldă ce atinge sufletele cititorilor din întreaga lume.

Cel mai nou roman al autoarei, Anul în care te-am întâlnit, o are în prim plan pe Jasmine – o femeie care își pierde slujba și, datorită contractului pe care îl avea, timp de un an de zile nu are dreptul de a se angaja în altă parte. Bulversată, aceasta realizează trebuie să facă ordine în viața ei și, în același timp, să aibă grijă (în mod excesiv) de sora ei, Heather, care suferă de sindromul Down.

Jasmine își canalizează disperarea spre Matt, vecinul celebru și… petrecăreț (să zicem) pe care nu-l poate suferi. Treptat, între cei doi se formează o prietenie stranie, fiecare fiind un soi de colac de salvare pentru celălalt. Însă nu vă gândiți că între cei doi se va înfiripa ceva, căci în peisaj apare și Monday… cine e el și ce rol are în roman, trebuie să aflați voi!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cecilia Ahern

Un rol important în roman îl joacă natura. În primul rând, nu putem să nu remarcăm structura: patru părți ce poartă denumirea celor patru anotimpuri și felul în care acestea pot fi asociate cu viața. În același timp, Jasmine își regăsește pacea interioară, pe când își creează propria grădină.

Anul în care te-am întâlnit este o poveste despre nevoia de schimbare și renunțarea la prejudecăți. E „mai mult decât o simplă poveste de dragoste” după cum remarcă și cei de la Sunday Mirror, e o poveste de viață! Ah… nu – nu e o carte filosofică, umorul e întâlnit la tot pasul, ceea ce face din cartea Cecliei Ahern o lectură mai mult decât plăcută.

E o poveste pentru toți, o lectură ușoară și captivantă. Dacă ar fi să descriu în trei cuvinte această carte, aș apela la aceleași folosite de cei de la revista Hello:

Pătrunzătoare, romantică, fascinantă.

Titlu: Anul în Care Te-am întâlnit
Autor: Cecilia Ahern
An apariție : 2015
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură lejeră și totuși profundă despre schimbările atât de necesare. O poveste scrisă în stilul caracteristic Ceciliei Ahern.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Nu am fost niciodată genul de cititor pasionat de thrillere psihologice, dar Sărutul dinaintea morții de Ira Levin mi-a deschis apetitul pentru genul acesta de lectură. Mai vreau, mai vreau. Vânătorul de zestre Când destinul imuabil îți atribuie o condiție socială...

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

"Zbor deasupra unui cuib de cuci" este un roman psihologic scris de americanul Ken Kesey. Este una dintre cele mai cunoscute și citite cărți din literatura modernă. A fost publicată în anul 1962 și de atunci a inspirat crearea mai multor filme și seriale. Una dintre...

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Unde pădurea întâlnește stelele. Acolo aș vrea să fiu acum. În locul în care miracolele se întâmplă, oamenii zâmbesc și dragostea prinde contur. Cititorii întâlnesc reducerile, dar oamenii? Unde își întâlnesc oamenii sufletul pereche? Unde găsesc oamenii prietenii...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2244 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nu am citit nimic de aceasta autoare ….inca 🙂
Stiu ca are carti minunate pe care, cu siguranta le voi descoperi si eu 🙂 . Culmea este ca de aceasta carte nu citisem nimic. Mersi de recomandare 🙂