🔥 CARTEA ANUL DE GRAȚIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Anul de grație este o carte tip thriller speculativ scrisă de Kim Liggett.

Cartea a apărut la sfârșitul anului la Editura Litera și face parte din colecția Blue Moon.

YA fiction pe gustul adulților

Cartea este mai mult modelată pe gustul adolescenților, dar temele dezbătute o  încadrează și în secțiunea de adulți.

Anul de grație ne prezintă o distopie de tipul Povestea slujitoarei, cu tente a la Jocurile foamei, asemănare care îi dă cititotului mari speranțe pentru o lectură bună și de calitate.

Comunitate controlată de bărbați

Acțiunea romanului este plasată într-un ținut fantazist, unde bărbații controlează totul, inclusiv ce fac femeile și cu cine se mărită fetele lor. Bineînțeles că este de preferat ca nașterile să producă mai mulți băieți decât fete, aducând astfel și mai mulți uzurpatori în ținut.

Efectiv, „Anul de grație” reprezintă 16 ani împliniți și marchează evenimentul unde fetele ce tocmai au împlinit această vârstă sunt supuse la licitație pentru a fi măritate conform deciziilor consiliului bărbaților.

Un an de supraviețuire în pădure

După ce fiecărei fete îi este ales un bărbat, acestea sunt duse într-o pădure de la marginea ținutului, unde vor lupta să supraviețuiască timp de un an de zile, încercând să își piardă magia, ceea ce într-un final le va face să fie soții mai docile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kim Liggett.

Eroina romanului, din a cărei perspectivă ne este prezentată povestea, se numește Tierney James, fiind o adolescență ce vrea mai mult de la viață.

O lectură dură

Avem parte de o realitate crudă, tiranică, unde conștiința de sine a femeii nu există și orice gând liber, chiar și cel de a visa, este suprimat într-un mod violent și fără milă.

Cartea urmărește acest an de grație în care este implicată Tierney, unde cititorul poate observa cruzimea și nedreptatea aplicată sexului feminin, acest lucru provocând intrigi și evenimente care de care mai ciudate.

Cartea este și o lectură plină de acțiune, cu pasaje rapide și personaje multiple, dar și o mini poveste de dragoste.

O recomand tuturor adolescentelor și adolescenților, fiind o lectură din care se învață cum să nu te comporți într-o societate liberă, dar și iubitorilor lui Margaret Atwood sau Suzanne Collins.

🔥 CARTEA ANUL DE GRAȚIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Anul De Grație
Autor: Kim Liggett
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 3.03.2020
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 263 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana