Recenzie „Aproape moartă – Seria The Cahills #2” de Lisa Jackson

de | nov. 12, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA APROAPE MOARTĂ - SERIA THE CAHILLS #2 ARE REDUCERE PE:

Lisa Jackson este o autoare foarte vândută și apreciată în State cu zeci de cărți publicate. A scris thrillere pe bandă rulantă sperând și rugându-se că vor fi până la urmă publicate pentru a avea cu ce să-și crească copiii. Are o înclinație către intrigi cu familii disfuncționale, periculoase, cu trecuturi pline de secrete traumatizante și cu mari probleme psihice.

Aproape moartă este a doua parte din trilogia Familiei Cahill. V-am povestit despre prima parte aici, unde am făcut cunoștință cu două femei cu trecutul marcat de secrete întunecate, femei ambițioase și hotărâte, dar lipsite de empatie. Drumurile lor s-au unit și despărțit de câteva ori pentru ca la final una să-și regăsească umanitatea și drumul alături de bărbatul iubit, iar cealaltă să aleagă o direcție total diferită, direcție pe care o să o urmărim în acest al doilea volum prin ochii fiicei sale, Cissy.

Marla revine și are aliați, la fel de periculoși, egocentrici și alunecoși ca ea.

În primul volum, Cissy era adolescentă, una introvertită și destul de debusolată de evenimentele care îi destramă familia. In prezent, Cissy a devenit la rândul ei mamă, își iubește necondiționat  fiul de aproape doi ani, încă are semne de întrebare în ceea ce privește relația cu propria mamă și sănătatea mintală a acesteia, dar se confruntă și cu probleme în căsnicie, fiind în pragul divorțului.

Dar e oare hotărâtă să meargă cu divorțul până la capăt? Ce va alege? Compromisul sau un nou început?

Relația ei cu Jack, viitorul fost soț, este pasională și lucrurile între ei au evoluat mult prea rapid. La câteva săptămâni după ce s-au cunoscut se căsătoreau în Vegas, fără familie și fără prieteni, doi tineri îndrăgostiți nebunește care au hotărât să încalce toate regulile și să fie împreună. Dar relația se destramă când Cissy începe să aibă bănuieli în ceea ce privește loialitatea și fidelitatea lui Jack.

Dar oare chiar a înșelat-o??

În debutul poveștii, viața lui Cissy este destul de complicată. Își crește singură copilul, n-are resurse financiare foarte mari deoarece refuză să apeleze la ajutorul bunicii, a depus actele de divorț și mama sa, infama Marla, tocmai a evadat din închisoare după o detenție de zece ani.

Evadarea Marlei declanșează un val de crime, toate victimele fiind din familie. Pare că Marla este decisă să se răzbune pe toți cei care i-au stat în cale și au ajutat autoritățile s-o închidă.

Oare e și Cissy pe lista neagră?

Detectivii încearcă să ia urma Marlei, dar pistele nu duc nicăieri. Femeia, pur și simplu, a dispărut, este de negăsit și singură nu avea cum să se descurce. Cineva o ajută.

Dar cine ar putea să fie atât de infam și atât de apropiat de Marla? Cine ar putea să fie de acord cu planurile ei machiavelice? Cine ar fi capabil să comită niște crime atroce sau să răpească un bebeluș?

Cartea este plină de răsturnări de situație și de personaje detestabile. De fapt, e foarte greu să empatizezi atât cu criminalii cât și cu victimele. Crimele sunt brutale, iar gândurile criminalului real haotice și bolnave. Poate veți crede că după toate secretele dezvăluite în prima parte, familia Cahill nu mai are nimic de ascuns, dar vă înșelați. Și nu numai cei din familia Cahill au probleme grave la mansardă, apare pe scenă și altă familie care ridică ștacheta nebuniei.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții APROAPE MOARTĂ - SERIA THE CAHILLS #2?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa Jackson sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA APROAPE MOARTĂ - SERIA THE CAHILLS #2 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Aproape Moartă - Seria The Cahills #2
Autor: Lisa Jackson
An apariție : 2021
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 381
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 12.11.2021
Nota recenzorului: 7.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1098 zile și a scris până acum 329 articole. Se află pe poziția 3 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments