Recenzie „Ardoare” de Tracy Wolff

de | sept. 14, 2023 | Recenzii cărți

Am căutat o carte Fantasy care să mă prindă, dar care să aibă și diferite elemente pe care le urmăream cu „ardoare” – dragoste, aventură și situații neprevăzute, care să mă țină cu sufletul la gură. Dacă reușea să bifeze și un personaj masculin interesant și misterios, atunci dorința mea era îndeplinită.

Ardoare” este primul volum dintr-o serie de 6 cărți, care a reușit să creeze o isterie în rândul adolescenților, fiind o combinație interesantă între Twilight și Harry Potter, însă cu un twist original.

Lumea lui Grace se dă peste cap de cum pășește pentru prima oară pe treptele exclusivistei academii Katmere. Nimic nu pare în regulă cu locul sau cu… elevii. O simplă muritoare între vampiri și dragoni, adolescenta nu se poate hotărî de partea cărei facțiuni războinice să se plaseze. Singura certitudine pe care o are este că toți ceilalți elevi o urăsc de moarte. Mai puțin Jaxon Vega, un vampir cu secrete periculoase care nu a mai simțit nimic pentru nimeni de mai bine de o sută de ani. Deloc bizar, Grace se simte atrasă de frământările și traumele băiatului, care se potrivesc perfect cu propriile frământări și traume.

Există însă un motiv pentru care Jaxon și-a ferecat inima, iar acum cineva și-a propus să deștepte acest monstru adormit. Cu ce scop? Grace și-a propus să afle și nu mică îi este mirarea când descoperă că a fost adusă la Katmere intenționat, ca momeală.

Cartea se citește foarte repede, are capitole scurte și aproape fiecare final de capitol se termină în suspans, lucru care te face să vrei să continui să citești.

Grace a rămas orfană de părinți și i se alătură unchiului ei în Alaska, la Academia Katmere. Acest lucru clar nu o încântă, pentru că își lasă viața în urmă pentru a se duce într-un loc complet nou și complet înghețat. Nu cunoaște pe nimeni, decât pe verișoara și unchiul ei și pare că toți colegii au ceva cu ea sau o consideră outsider. Lucrurile încep să devină din ce în ce mai interesante pentru Grace atunci când Jaxon Vega își face apariția și interesul ei este concentrat spre el. Aceștia încep o relație hot and cold, cu multe situații ciudate, tensionate, dar și încărcate de o atracție ce depășește granițele adolescentine.

Cartea este presărată de Fantasy – avem vampiri, vrăjitoare, dragoni, totul învăluit frumos într-un univers care se extinde pe măsură ce intri în poveste și o înțelegi. Grace și Jaxon sunt un cuplu interesant, însă niciunul nu excelează la toate capitolele. Grace este puțin prostuță (mă scuzați, dar așa este) și Jaxon este din cale afară de misterios și acest lucru m-a enervat. Simt că nu am reușit să aflu multe lucruri de la el și îmi doresc mai mult. Vreau să simt o conexiune cu acest personaj și consider că aceasta încă nu s-a format așa cum îmi doream.

În primul volum nu reușim să întrăm foarte mult în povestea principala, dar spre final avem parte de o poveste INTENSĂ, în care se întâmplă o grămadă de lucruri, până la ultimele propoziții. Lectura se parcurge repede, chiar dacă ne poate intimida dimensiunea cărții.

Voi continua să citesc această serie, pentru că primul volum s-a terminat într-un mare cliffhanger și trebuie să aflu neapărat să aflu ce anume are în stored povestea pentru noi. Este o carte potrivită adolescenților, dar o văd potrivită de la +15, pentru că sunt destul de multe scene de violență. Romance-ul nu este unul accelarat sau explicit, deci este safe.

Titlu: Ardoare
Autor: Tracy Wolff
An apariție : 2021
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 4044

Alte recenzii de la Tracy Wolff:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 4 luni, 23 zile și a scris până acum 566 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments