Recenzie „Asasin la feminin” de Monica Ramirez

de | nov. 14, 2021 | Carti de suflet, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ASASIN LA FEMININ ARE REDUCERE PE:

Cartea „Asasin la feminin” este prima pe care o citesc de la această autoare și m-a impresionat peste măsură. Nu m-am așteptat să găsesc un subiect atât de amplu și de bine conturat, documentat și în același timp cu atât de mult suspans.

Romanul Monicăi Ramirez – o adevărată provocare pentru cititor!

Romanul face parte din seria Alina Marinescu care conține 6 volume. Obișnuiesc să citesc recenziile unei cărți înainte să încep lecturarea ei, astfel am aflat de dinainte că subiectul romanului se desfășoară pe parcursul mai multor ani, fiind prezentat în salturi, de la un an la altul, într-o ordine aleatorie, ceea ce a încurcat o parte dintre cititori.

Prin urmare, încă de la început, mi-am pus semne atunci când se schimba perioada, urmărind atentă cursul acțiunii și evoluția personajelor. M-am simțit ca un detectiv și a fost incitant acest exercițiu.

Acțiunea se petrece în România Socialistă, între anii 1978 și 1989. În timpuri comuniste, cei care se opuneau sistemului erau pedepsiți. Astfel ajunge și Alex să fie condamnat la moarte. Însă ziua condamnării îi schimbă întreaga lui viață. El este racolat de SSO (Serviciul Special de Operațiuni) și este antrenat într-un mod extrem de brutal, la nivel fizic și psihic, să devină o „mașină de ucis”. I se oferă o nouă identitate și este implicat în diferite misiuni în care este obligat să-i ucidă pe anticomuniști.

La scurt timp el este contactat de Elite – Operațiuni Antiteroriste Ultra Secrete schimbându-i prioritățile. După 10 ani de activitate în cadrul SSO, primește o misiune mai deosebită. El trebuie să seducă o tânără de 17 ani și apoi să o introducă în SSO. Misiunea este îndeplinită și el devine mentorul fetei, Alina Marinescu.

Romanul „Asasin la feminin” – suspans peste măsură

Totul se complică din cauza caracterului rebel al Alinei. Se nasc sentimente controversate, se formează situații interesante și momente în care viața celor doi ajunge la limita cu moarte. Autoarea efectiv se joacă cu mintea cititorului, creând scene intrigante, adesea lucrurile însemnând cu totul altceva decât ceea ce ne prezintă inițial.

Povestea m-a ținut captivă de la început până la sfârșit. Am iubit fiecare moment alături de personaje, am adorat fiecare personaj în parte, inclusiv pe cele negative, pentru desăvârșirea cu care au fost create. Am fost acolo, în poveste, trup și suflet, simțind oroarea, scârba, frica, emoțiile fiecăruia!

Un lucru inedit ce mi s-a întâmplat la această carte, a fost faptul că, încă de la început, am asociat personajul Alinei cu chipul Medeei Marinescu, și nu, nu datorită numelui. Pur și simplu carisma și energia Alinei mi se par că se potrivesc perfect pe imaginea Medeei.

Suspans, crime, spionaj, toate îndulcite cu o poveste de dragoste inedită. Răsturnările de situație condimentează povestea într-atât încât să mențină interesul cititorului. Superbă carte!

*sursa fotografiei – Pinterest

 

Ți-a plăcut recenzia cărții ASASIN LA FEMININ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ASASIN LA FEMININ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Asasin La Feminin
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 215

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments