Recenzie „Asasin la feminin” de Monica Ramirez

Titlu: Asasin La Feminin
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2010
Editura: Librex
Nr. Pagini: 461
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Lăpuștea
Publicată la 11.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Asasin la feminin” de Monica Ramirez
Acordă o notă

Într-o Românie comunistă, în care oricine dădea cel mai mic semn de revoltă împotriva sistemului, intra în vizorul SSO, o organizație secretă, formată din agenți operativi antrenați intens pentru a acționa în
interesele puterii, Alex Therein primește misiunea care urma să îi schimbe viața. Alex Therein a fost recrutat de către  SSO cu puțin timp înainte de condamnarea sa la moarte, primită pentru că făcuse parte dintr-un grup de rebeli. Acesta nu este pregătit să moară și acceptă propunerea, începându-și noua viață în slujba sistemului pe care îl disprețuia atât de mult.

Alex nu avusese “norocul” de a avea parte de un antrenament obișnuit, care oricum consta în pregătiri fizice intense, ce aveau ca și scop atât epuizarea fizică, cât și psihică. El trece prin această etapă cu o ușurință nemaiîntalnită în SSO până atunci, reușind să intre în atenția superiorilor, datorită calităților sale evidente. În acest moment intervine Irina, psiholoaga SSO, care începe să se joace cu mintea bietului Alex. Îl supune la sesiuni îndelungate de tortură, obligându-l chiar să își demonstreze aptitudinile sexuale, prin o serie umilitoare de acte erotice, ce aveau ca scop simpla ei plăcere sadică și distrugerea sufletească a lui Alex.

Irina îi încerca mintea și sufletul. Îl sfâșia în bucăți ca să-l transforme într-un alt om. În agentul perfect pentru SSO. Îi rearanja psihicul piesă cu piesă, ca într-un puzzle pe care-l rezolva amuzată. Și când se plictisi de exercițiul acela, începu să se joace cu emoțiile lui.

Într-o zi era seducătoare, învățându-l tehnicile de manipulare pe care avea să le folosească la rândul lui pe alte femei. Îl atingea, arătându-i ce trebuia să facă și ce nu trebuia să facă, până când Alex ajungea într-o stare de abia putea sta în picioare. În ziua următoare, însă, era rece și rezervată, umilindu-l fără încetare.

Cu timpul, Alex devine agentul perfect, rece și distant, îndeplinind absolut fiecare misiune cu un succes incomensurabil, o adevărată mașină de ucis, un robot.

Totuși, acesta primește o misiune, care urmează să-l clatine puțin bariera de oțel dintre el și lume…recrutarea Alinei Marinescu. Alina nu intră în vizorul SSO din cauza insubordonării ei, ci datorită frumuseții și aptitudinilor sale, putând deveni o armă valoroasă pentru SSO. Alex este sfâșiat de faptul că trebuie să o rupă de normalitate și să o seducă, pentru ca apoi să o aducă în lumea umbrelor.

O fantomă…asta a devenit și Alina-moartă pentru toți restul, vie numai pentru ea și pentru SSO. Trădarea de care a avut parte, toate fanteziile, visele, bucuriile..distruse…de către el…Alex Therein..acum noul său mentor.

Povestea lor de aici încolo se va construi pe o linie subțire dintre iubire și ură, încredere și trădare, furie și extaz, plină de răsturnări de situație la tot pasul. O iubește Alex pe Alina? Îi va spune secretul său-cum a reușit el de fapt să-și îndeplinească fiecare asasinat fără cea mai mică urmă de resemnare?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Ramirez.

Citiți și veți afla!

-Nu-mi doream decât să știu cine ești, Alex. Ești singurul om din lume cu care simt că am o legătură specială, dar habar n-am cine ești cu adevărat. După câte se pare, mai degrabă ai muri decăt să arăți vreodată că ai sentimente.

All in all, o carte cu perspective narative multiple, cu o construcție  complexă, care îmbină excelent acțiunea, misterul și eroticul.

P.S. Stay tuned for volume 2!

 

Aspecte Pozitive:

Am adorat faptul că perspectivele narative sunt multiple, dar și ușurința cu care această carte reușește să te convingă de verosimilitatea acțiunilor, chiar dacă, evident, protagoniștii nu reprezintă deloc, oameni obișnuiți în situații obișnuite de viață. În plus, aceată carte chiar reușește să te țină în suspans și te delecteze cu o poveste scoasă cu totul din tiparele normalității.

Aspecte Negative:

Cred că singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost faptul că incipitul romanului reprezintă un fel de spoiler pentru acțiunile viitoare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Mirela Barbalata
  Reply

  Am prtrimul volum 🙂 . Astept sa il citesc sa vad daca il voi lua si pe urmatorul . Dar cate precieri pozitive am citit sunt sigura ca le voi lua pe toate 😉

  • Bianca Lăpuștea Bianca Lăpuștea
   Reply

   Acum am terminat și volumul doi…nici nu știu cum să îl laud în așa fel încat să nu par falsă, dar nici să nu îi subestimez valoarea. Pe scurt-E genial!

POST A COMMENT.