Recenzie ”Aventura lui Billy și a puilor de vulpe” de Michael Morpurgo

de | iul. 12, 2022 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AVENTURA LUI BILLY ȘI A PUILOR DE VULPE ARE REDUCERE PE:

Este povestea tristă, dar cu final fericit, a unui copil abandonat. Billy Bunch a fost găsit într-un coș pe treptele secției de poliție. Dinainte să fie capabil să meargă sau să vorbească a fost plimbat pe la diverse orfelinate și familii de plasament fără a-și găsi locul. Nu este nici foarte popular, nici foarte simpatizat. Iar posibilitățile lui de socializare sunt decimate de bâlbâiala cu care se luptă de mic. Ultima casă în care ajunge, unde nu găsește prea multă înțelegere, implicare sau căldură afectivă, se află în apropierea unui loc sălbatic, neamenajat, părăsit ce adăpostește ruinele unei mici mănăstiri, o pădurice și un lac. Este plin de gunoaie, are aspect de canal, dar Billy se simte protejat aici unde nimeni nu-l hărțuiește și nu-i cere nimic. În Sălbăticie, Billy se implică în salvarea puilor de pasăre, îi hrănește și îi ascunde pentru a nu deveni ținta glumelor răutăcioase ale altor copii.

Billy este un copil introvertit, nesigur, trist, dar cu o inimă mare. Dovadă stau empatia și bunătatea pe care le-o arată animalelor. Se simte răspunzător pentru orice pui sau vietate abandonată de mama naturală și își asumă sarcina de a le oferi hrana necesară supraviețuirii.

Prima lui întâlnire cu urmări este cu o lebădă. O lebădă pe care o salvează de atacurile cu pietre ale altor copii. Drept răsplată, lebăda, făptură magică și simbol al Naturii, îi oferă darul vorbirii și îl scapă de bâlbâială. Legătura lui Billy cu lebăda este plină de realism magic și mister. Aceasta apare în momente critice și dispare pe neașteptate fără a-i lăsa vreun indiciu băiatului despre viitoarea întoarcere. Dar în ciuda acestor dispariții misterioase pe care nu le înțelege, Billy se simte bine alături de prietenii lui din Sălbăticie. Pentru a nu părăsi locul își impune să se poarte mai bine la școală și acasă pentru a nu-i da motive mamei adoptive să-l trimită înapoi la orfelinat. Se atașează de patru pui de vulpe a căror mamă a fost ucisă de un șofer neatent și încearcă să o suplinească, oferindu-le puilor de mâncare din puținul lui. Devine inventiv și este nevoit să găsească soluții pentru a acoperi nevoile din ce în ce mai mari ale acestora pe măsură ce cresc. Are loc o tragedie în momentul în care puii de vulpe sunt zăriți în preajma școlii după ce îl urmăriseră pe Billy sperând că vor obține ceva de mâncare. Billy se vede nevoit să fugă împreună cu cel mai mare dintre pui pentru a-l proteja de amenințarea locuitorilor din zonă. Călătoria celor doi le oferă șansa de a cunoaște lucruri noi și de a lega o relație de prietenie foarte puternică. În această călătorie, Billy va afla multe lucruri despre adevărurile crude ale vieții, despre adaptare, integrare, despre diferența dintre om și animal și dintre nevoile fiecăruia. Va suferi pierderi, dar va găsi și confortul, liniștea și apropierea altor ființe umane.

Este o poveste plină de sensibilitate, cu multe lecții de viață numai bune pentru micii cititori, este despre prietenie și singurătate, despre bullying și răutate umană, despre loialitate și nevoia de libertate. Este despre necesitatea de a trăi într-o comunitate sau alături de semenii tăi, este despre nevoia de a primi sprijin, este despre despărțire, abandon, pierderi și alegeri, este despre supraviețuire, integrare și despre noi începuturi ce promit un viitor mai bun.

Ți-a plăcut recenzia cărții AVENTURA LUI BILLY ȘI A PUILOR DE VULPE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Michael Morpurgo

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AVENTURA LUI BILLY ȘI A PUILOR DE VULPE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Aventura Lui Billy și A Puilor De Vulpe
Autor: Michael Morpurgo
Traducător: Petru Aron Costeschi
An apariție : 2022
Editura: PANDORAM
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 8220

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1306 zile și a scris până acum 427 articole. Se află pe poziția 3 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments