Recenzie “Băiatul care dădea cu piciorul în porci” de Tom Baker

by | Jan 14, 2019 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂIATUL CARE DĂDEA CU PICIORUL ÎN PORCI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

baiatul care dadea cu piciorul in porci de tom baker“Băiatul care dădea cu piciorul în porci” este un roman mititel scris de actorul Tom Baker. Genul acestei scrieri este de ficțiune. Cartea face parte din colecția Ficțiune Fără Frontiere de la Editura Paralela 45.

Având doar 136 de pagini, micul roman se citește foarte repede. Într-o oră, două, ai parcurs deja povestea și i-ai deprins sensul. De asemenea, această carte de ficțiune este considerată cu adevărat grotescă, datorită subiectului său macabru. Pentru a-ți închipui mai bine personajele și acțiunea, proza este ilustrată la tot pasul cu desene aparținând lui David Roberts.

Robert Caligari este un băiat ciudat care are o afinitate din a trage șuturi porcilor pe care îi întâlnește

Totul începe prin chinuirea pușculiței în formă de porcușor a surorii sale, Nerys. În parte pentru că îi face plăcere sa facă asta.  În parte pentru că așa vrea să o chinuie pe soră-sa.

Dar într-o zi pe Robert îl mănâncă atât de tare piciorul încât îi trage un șut porcului cu bănuți pe geamul casei. Acesta ajunge în stradă. Și cauzează un mic haos printre vecini și printre ofițerii de poliție din zonă. Dar acum nu o încurcă deloc, deoarece nu este bănuit. Picătura care umple paharul este atunci când Robert dă un șut puternic în coastele de porc cumpărate de o doamnă de la măcelăria din oraș.

De asemenea, puștanul cu gânduri diabolice nu se oprește aici. Numai că într-o zi este proiectat și el peste gardul bisericii de către un bărbat deranjat de ce face. Atunci, puștiul își da seama că urăște oamenii mai tare decât animalele. Și deși își creează o imagine pură, de băiat amabil, el uneltește numai planuri rele pentru a se răzbuna pe omenire.

Începe prin a otrăvi mâncarea surorii lui. Și continuă cu păcălirea unui orb prin a traversa pe o stradă cu trafic infernal. Din păcate, acesta este ucis. Dar Robert nu este învinuit de nimic deoarece are pe față și în vorbe masca de îngeraș. Și pentru că este stârnit de acest ‘succes’ minunat, care îi dă fiori, continuă cu planurile mârșave.

Spre final, Robert Caligari ascultă de o voce diabolică ce îi spune să își ia arcul și să tragă într-o femeie călăre

Camuflat de ierburi, băiatul pândește pe lângă autostradă podul care o traversează. Acolo, victima sa pierde controlul asupra calului speriat. Acesta se prăbușește pe autostradă în mijlocul traficului intens. Și de acolo până la un șir lung de evenimente tragice care duce la moartea a sute de oameni nu mai este decât un pic.

Însă, exact când să începi să îl urăști cu adevărat pe băiatul cu păr în formă de cornițe, soarta lui se schimbă. Iar din rolul de călău a celor din jur ajunge în rolul de victimă a împrejurărilor și a animalelor de care prinsese mai mult drag. Astfel, soarta lui Robert este cruntă. Deoarece după ce fuge de la locul faptei grăbindu-se spre ascunzătoarea sa secretă, el se va împiedica și va fi prins ca în capcană în aceasta. Acolo băiatul va înfrunta pedeapsa pentru comportarea sa groaznică din timpul vieții.

“Băiatul care dădea cu piciorul în porci” nu este o carte pe care este musai să o citești, trebuie să recunosc. Dar pentru că se citește ușor și are o poveste contemporană cu morală, îți merită timpul. În plus, dacă îți plac cărțile cu subiect noir, cu un umor negru și cu o notă mare de absurd, atunci se poate să fie pe placul tău.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BĂIATUL CARE DĂDEA CU PICIORUL ÎN PORCI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Tom Baker sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂIATUL CARE DĂDEA CU PICIORUL ÎN PORCI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Băiatul Care Dădea Cu Piciorul în Porci
Autor: Tom Baker
An apariție : 2018
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 136
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 14.01.2019
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 985 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments