Recenzie „Balanța Puterii” de Monica Ramirez

de | apr. 20, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Mister, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

După plot twistul de le finalul volumului doi al seriei Alina Marinescu, credeam că firul epic al volumului trei este de-a dreptul previzibil. Nici vorbă. Autoarea Monica Ramirez a reușit să mențină intacte emoția și suspansul și de această dată.

Moartea lui Alex nu doar că îi distruge psihicul, dar o și face să se îndepărteze de toți prietenii săi. Și nu oricum. Ea își schimbă numele în Mina și pleacă în cele mai periculoase și mai tenebre misiuni, plimbându-se pe la toate filialele Elite din lume. În Grecia îl întâlnește pe agentul Kosmas, pe care îl va lua cu ea în cele mai importante misiuni Elite. Într-una din ele, cei doi sunt capturați de niște membri Al’Qaeda și duși într-una din celulele lor pentru interogări. Nimic nu părea să-i mai salveze de data aceasta. Doar că interogatorul lor era de fapt Alex Therein…care nu a ezitat o clipă din a elimina pe toți așa zișii săi colegi, chiar cu riscul de a da cu piciorul la 7 ani în care a reușit, cu greu, să se infiltreze și să devină de-al lor. Cu toate acestea, însă, Alina, nu a știut niciodată cine a fost adevăratul ei salvator, Kosmas însușindu-și acest rol, la cererea lui Alex…o altă minciună adăugată la cele care i-au format lumea.

Din pricina aparițiilor dese în jurul membrilor Al’Qaeda, Alina intră în vizorul CIA, iar agentul Marius Stephano are misiunea de a o seduce. Ironic,nu? Marius este complet sedus de Alina și viceversa, iar acesta nu mai este nici măcar în stare de a-și duce misiunea la bun sfarsit. Cu toate acestea, Alina este capturată de CIA. Desigur că este eliberată după intervenția lui Brett, acesta încheind chiar un parteneriat cu Roger, șeful CIA. Elite și CIA lucrează acum împreună..vă dați seama cât de inedite vor deveni lucrurile

Următoarele minute deveniră un amalgam cețos, adrenalina acționând pe post de catalizator în fața furiei inamicilor. Țipetele agonizante prevestind iminența morții se amestecară cu mormăielile guturale și zgomotul înfundat al luptei corp la corp, toate întrepătrunse cu focurile arsurzitoare ale armelor (…) Și urletele.Urletele, scâncetele, horcăielile înfiorătoare ale plămânilor înecați în sânge, peste care prima păcănitul armelor automate folosite pană la epuizare.

La scurt timp după încheierea parteneriatului, apar mai multe breșe de securitate, atât în misiunile Elite, cât și în cele CIA, care duc la adevărate dezastre. Se pare că ambele organizații vor trebui să descopere cârtița și să-i dejoace planurile, înainte să mai piardă și alți agenți.

În plus, Elite trebuie să își crească rata misiunilor reușite și să avanseze mulțumitor cu misiunea Al’Qaeda, dacă nu vrea să aibă parte de o restructurare.

Toate aceste presiuni care o frământă neîntrerupt pe Alina..misiunile și pericolul de zi cu zi…nu o fac să dea înapoi în fața dragostei și mai încearcă o dată să fie fericită. Dar în lumea ei, totul este relativ, la fel și fericirea.

Brațele lui Marius se ridicară picurând din apă pentru a o putea strânge la pieptul său, iar ea fu brusc invadată de o satisfacție puternică și o senzație de apartenență așa cum nu mai simțise vreodată. „I-am mai aparținut vreodată cuiva cu adevărat? ”se întrebă. „Niciodată…n-am aparținut niciodată nimănui…n-am aparținut de niciunde ”

Titlu: BALANȚA PUTERII
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2010
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 477
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1777

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Lăpuștea a fost redactor Booknation.ro și a scris 11 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Lăpuștea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments