Recenzie „Balanța Puterii” de Monica Ramirez

Titlu: Balanța Puterii
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2010
Editura: Librex
Nr. Pagini: 477
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Lăpuștea
Publicată la 20.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Balanța Puterii” de Monica Ramirez
Acordă o notă

După plot twistul de le finalul volumului doi al seriei Alina Marinescu, credeam că firul epic al volumului trei este de-a dreptul previzibil. Nici vorbă. Autoarea Monica Ramirez a reușit să mențină intacte emoția și suspansul și de această dată.

Moartea lui Alex nu doar că îi distruge psihicul, dar o și face să se îndepărteze de toți prietenii săi. Și nu oricum. Ea își schimbă numele în Mina și pleacă în cele mai periculoase și mai tenebre misiuni, plimbându-se pe la toate filialele Elite din lume. În Grecia îl întâlnește pe agentul Kosmas, pe care îl va lua cu ea în cele mai importante misiuni Elite. Într-una din ele, cei doi sunt capturați de niște membri Al’Qaeda și duși într-una din celulele lor pentru interogări. Nimic nu părea să-i mai salveze de data aceasta. Doar că interogatorul lor era de fapt Alex Therein…care nu a ezitat o clipă din a elimina pe toți așa zișii săi colegi, chiar cu riscul de a da cu piciorul la 7 ani în care a reușit, cu greu, să se infiltreze și să devină de-al lor. Cu toate acestea, însă, Alina, nu a știut niciodată cine a fost adevăratul ei salvator, Kosmas însușindu-și acest rol, la cererea lui Alex…o altă minciună adăugată la cele care i-au format lumea.

Din pricina aparițiilor dese în jurul membrilor Al’Qaeda, Alina intră în vizorul CIA, iar agentul Marius Stephano are misiunea de a o seduce. Ironic,nu? Marius este complet sedus de Alina și viceversa, iar acesta nu mai este nici măcar în stare de a-și duce misiunea la bun sfarsit. Cu toate acestea, Alina este capturată de CIA. Desigur că este eliberată după intervenția lui Brett, acesta încheind chiar un parteneriat cu Roger, șeful CIA. Elite și CIA lucrează acum împreună..vă dați seama cât de inedite vor deveni lucrurile

Următoarele minute deveniră un amalgam cețos, adrenalina acționând pe post de catalizator în fața furiei inamicilor. Țipetele agonizante prevestind iminența morții se amestecară cu mormăielile guturale și zgomotul înfundat al luptei corp la corp, toate întrepătrunse cu focurile arsurzitoare ale armelor (…) Și urletele.Urletele, scâncetele, horcăielile înfiorătoare ale plămânilor înecați în sânge, peste care prima păcănitul armelor automate folosite pană la epuizare.

La scurt timp după încheierea parteneriatului, apar mai multe breșe de securitate, atât în misiunile Elite, cât și în cele CIA, care duc la adevărate dezastre. Se pare că ambele organizații vor trebui să descopere cârtița și să-i dejoace planurile, înainte să mai piardă și alți agenți.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Ramirez.

În plus, Elite trebuie să își crească rata misiunilor reușite și să avanseze mulțumitor cu misiunea Al’Qaeda, dacă nu vrea să aibă parte de o restructurare.

Toate aceste presiuni care o frământă neîntrerupt pe Alina..misiunile și pericolul de zi cu zi…nu o fac să dea înapoi în fața dragostei și mai încearcă o dată să fie fericită. Dar în lumea ei, totul este relativ, la fel și fericirea.

Brațele lui Marius se ridicară picurând din apă pentru a o putea strânge la pieptul său, iar ea fu brusc invadată de o satisfacție puternică și o senzație de apartenență așa cum nu mai simțise vreodată. „I-am mai aparținut vreodată cuiva cu adevărat? ”se întrebă. „Niciodată…n-am aparținut niciodată nimănui…n-am aparținut de niciunde ”

Aspecte Pozitive:

M-am bucurat nespus când am văzut că autoarea a adus ceva nou în peisaj, a diversificat acțiunea și a dat un stil unic fiecărui volum, care împreună alcătuiesc o serie complexă, dinamică, care atrage atât prin stil, cât și prin firul narativ propriu zis.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.