Recenzie “Bariere de fum” (Alina Marinescu #4) de Monica Ramirez

by | May 27, 2017 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

La fiecare volum simt că trebuie să reamintesc faptul că această serie se citește doar când poți fuziona cu personajele. Cum era de așteptat și Bariere de fum se încadrează perfect în acest îndemn.

Acest al patrulea volum al seriei Alina Marinescu te vlăguiește, te lasă secat de emoții și trăiri, te marchează. Practic îmi era teamă să dau pagina.

Bariere de fum reprezintă definiţia cuvântului emoţionant. Emoţionant de trist, de dur, de crud. Emoţionant cât de multă suferință și deznădejde poate duce o inimă încăpăţânată ce nu vrea să renunţe la ale sale bătăi uşoare ca aripile unui fluture în zbor.

Marius  e steaua după care mă ghidez, ancora care mă menţine în realitate, raţiunea mea de-a supravieţui. Dar acum a sosit vremea să-l las în urmă. Am o misiune de îndeplinit. Dacă îngădui iubirii pe care o simt pentru el să-mi înmoaie sufletul, e ca şi cum aş rata totul de la bun început.

Emoţionant tot zbuciumul din viaţa lui Marius şi-a Alinei. În timp ce te bucuri pentru fiecare moment ce şi-l fură pentru a fi împreună, ți se frânge efectiv inima pentru un viitor negru ce simţi că se apropie, pentru acel sfârşit inevitabil de care atât tu cât şi ei sunteţi conştienţi. Dar un sfârșit pe care niciodată nu te-ai fi așteptat să fie atât de sfâșietor.

Lumea noastră e plină de contradicţii. Facem bine în timp ce facem rău, îi salvăm pe alţii în timp ce ne condamnăm pe noi înşine.

Arme biologice, terorişti şi intrigi la nivel înalt, acestea sunt punctele cheie ale volumului de faţă. Un volum în care nici nu vei realiza când sufletul şi mintea îţi va deveni una cu arma morții, una cu asasinul perfect.

Jabar se apropie de patul Alinei, privind-o cu atenţie. Întinse mâna şi-o apucă de bărbie, întorcându-i faţa către el. (…)

Alina deschise ochii, fixându-şi privirea în a lui, şi tot ce văzu Jabar în adâncurile verzi fu propria-i moarte.

Odată cu reapariția lui Alex Therein am avut senzația că întreg întunericul din viața Alinei, ce o perioadă a pândit în umbră, și-a scos armele pentru o ultimă confruntare. Presiunea exercitată de superiori asupra Alinei și a lui Marius este, așa cum era de așteptat, tot mai mare. Iubirea lor reprezintă slăbiciune și deviere de la țelul organizațiilor CIA și Elite. Să fie oare așa?

Atunci, ca şi acum, suntem un cuplu credibil pentru că profilul misiunii ne îngăduie să ne jucăm de-a fantezia unei vieţi normale pe care ne-o dorim mai mult decât orice pe lume.

Seducerea lui Bataine Al-Fadhee pentru a se ajunge la Bashir Al-Fadhee, conducătorul suprem al organizației Al’Qaeda, intră în responsabilitatea Alinei. O misiune în care va lupta pentru viața ei, o misiune ce o va arunca în mijlocul pericolului, o misiune crudă ce ne-o va prezenta pe Alina în ipostaza cea mai cruntă și vulnerabilă a unui agent prins de forțele inamice.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

La final, singura satisfacţie cu care se alese, fu aceea de-a fi martorul agoniei unuia dintre cei mai buni agenţi ai organizaţiei Elite.

Bariere de fum ne aruncă în vâltoarea acțiunii. O acțiune atât de reală unde trăirile sunt atât de umane, încât este dureros să priveşti pe oricine. Toţi cei implicaţi în acţiunile Alinei merită o fărâmă din inima ta. Te divizezi în zeci de particule şi nici nu realizezi când. Deşi ştii cât de periculoasă e lumea spionajului, tot nu te pregăteşti pentru ce va urma.

-O să-mi fii martor? şopti Fiona, faţa căpătându-i rapid o paloare aproape translucidă ca cea a unei statui din marmură.

La ce? întrebară ochii lui.

-La viaţa mea, spuse ea pe un ton aproape dur, luptându-se să mai rămână în viaţă până-i auzea răspunsul.

Pe cât de curioasă sunt pe atât de teamă îmi este: cine îşi va pierde viaţa în următoarea operaţiune, în mâinile cui va atârna viaţa Alinei, cine sunt băieţii buni, dacă or fi existând? Marius? Alex? Ei nici nu se mai întrevăd în noianul de evenimente ce o înghit hulpav pe Alina. Devin doar un prezent contra un trecut al Alinei.

În vălătucul unei vieți crude speranţa este singurul lucru ce ne ţin în viaţă personajele. Iar speranţa apare uneori din locurile şi oamenii imposibili. Dar dacă reușești totuși să smulgi și acest sâmbure dătător de viață numit speranță, va mai merita să lupți?

Ce-ar mai fi rămas din oameni dacă-şi pierdeau speranţa? Ce rost ar mai fi avut viaţa?

La un pas de moarte căzând dintr-un joc în altul, așa te simți urmărindu-ți personajele favorite. Ce planuri macabre fac Consiliul şi va reuşi Alina să întrevadă scăparea măcar atât cât s-o ajute să supravieţuiască?

…viaţa în cadrul organizaţiei Elite nu e măsurată în bine şi în rău, ci în rata de supravieţuire.

În Bariere de fum libertatea mult visată este mai departe ca niciodată, mai ales când oamenii care fac regulile ţi-au pregătit căderea cu mult înainte ca tu să fi avut un vis, o dragoste, o speranţă.

O urmăresc cu privirea, simţind că tocmai m-am trădat singură aşa cum nu m-a mai trădat nimeni până acum.

🔥 CARTEA BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Bariere De Fum (alina Marinescu #4)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 338
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.05.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1899 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments