Recenzie „Bariere de fum” (Alina Marinescu #4) de Monica Ramirez

de | mai 27, 2017 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4) ARE REDUCERE PE:

La fiecare volum simt că trebuie să reamintesc faptul că această serie se citește doar când poți fuziona cu personajele. Cum era de așteptat și Bariere de fum se încadrează perfect în acest îndemn.

Acest al patrulea volum al seriei Alina Marinescu te vlăguiește, te lasă secat de emoții și trăiri, te marchează. Practic îmi era teamă să dau pagina.

Bariere de fum reprezintă definiţia cuvântului emoţionant. Emoţionant de trist, de dur, de crud. Emoţionant cât de multă suferință și deznădejde poate duce o inimă încăpăţânată ce nu vrea să renunţe la ale sale bătăi uşoare ca aripile unui fluture în zbor.

Marius  e steaua după care mă ghidez, ancora care mă menţine în realitate, raţiunea mea de-a supravieţui. Dar acum a sosit vremea să-l las în urmă. Am o misiune de îndeplinit. Dacă îngădui iubirii pe care o simt pentru el să-mi înmoaie sufletul, e ca şi cum aş rata totul de la bun început.

Dacă îți place recenzia cărții BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4), atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Emoţionant tot zbuciumul din viaţa lui Marius şi-a Alinei. În timp ce te bucuri pentru fiecare moment ce şi-l fură pentru a fi împreună, ți se frânge efectiv inima pentru un viitor negru ce simţi că se apropie, pentru acel sfârşit inevitabil de care atât tu cât şi ei sunteţi conştienţi. Dar un sfârșit pe care niciodată nu te-ai fi așteptat să fie atât de sfâșietor.

Lumea noastră e plină de contradicţii. Facem bine în timp ce facem rău, îi salvăm pe alţii în timp ce ne condamnăm pe noi înşine.

Arme biologice, terorişti şi intrigi la nivel înalt, acestea sunt punctele cheie ale volumului de faţă. Un volum în care nici nu vei realiza când sufletul şi mintea îţi va deveni una cu arma morții, una cu asasinul perfect.

Jabar se apropie de patul Alinei, privind-o cu atenţie. Întinse mâna şi-o apucă de bărbie, întorcându-i faţa către el. (…)

Alina deschise ochii, fixându-şi privirea în a lui, şi tot ce văzu Jabar în adâncurile verzi fu propria-i moarte.

Odată cu reapariția lui Alex Therein am avut senzația că întreg întunericul din viața Alinei, ce o perioadă a pândit în umbră, și-a scos armele pentru o ultimă confruntare. Presiunea exercitată de superiori asupra Alinei și a lui Marius este, așa cum era de așteptat, tot mai mare. Iubirea lor reprezintă slăbiciune și deviere de la țelul organizațiilor CIA și Elite. Să fie oare așa?

Atunci, ca şi acum, suntem un cuplu credibil pentru că profilul misiunii ne îngăduie să ne jucăm de-a fantezia unei vieţi normale pe care ne-o dorim mai mult decât orice pe lume.

Seducerea lui Bataine Al-Fadhee pentru a se ajunge la Bashir Al-Fadhee, conducătorul suprem al organizației Al’Qaeda, intră în responsabilitatea Alinei. O misiune în care va lupta pentru viața ei, o misiune ce o va arunca în mijlocul pericolului, o misiune crudă ce ne-o va prezenta pe Alina în ipostaza cea mai cruntă și vulnerabilă a unui agent prins de forțele inamice.

La final, singura satisfacţie cu care se alese, fu aceea de-a fi martorul agoniei unuia dintre cei mai buni agenţi ai organizaţiei Elite.

Bariere de fum ne aruncă în vâltoarea acțiunii. O acțiune atât de reală unde trăirile sunt atât de umane, încât este dureros să priveşti pe oricine. Toţi cei implicaţi în acţiunile Alinei merită o fărâmă din inima ta. Te divizezi în zeci de particule şi nici nu realizezi când. Deşi ştii cât de periculoasă e lumea spionajului, tot nu te pregăteşti pentru ce va urma.

-O să-mi fii martor? şopti Fiona, faţa căpătându-i rapid o paloare aproape translucidă ca cea a unei statui din marmură.

La ce? întrebară ochii lui.

-La viaţa mea, spuse ea pe un ton aproape dur, luptându-se să mai rămână în viaţă până-i auzea răspunsul.

Pe cât de curioasă sunt pe atât de teamă îmi este: cine îşi va pierde viaţa în următoarea operaţiune, în mâinile cui va atârna viaţa Alinei, cine sunt băieţii buni, dacă or fi existând? Marius? Alex? Ei nici nu se mai întrevăd în noianul de evenimente ce o înghit hulpav pe Alina. Devin doar un prezent contra un trecut al Alinei.

În vălătucul unei vieți crude speranţa este singurul lucru ce ne ţin în viaţă personajele. Iar speranţa apare uneori din locurile şi oamenii imposibili. Dar dacă reușești totuși să smulgi și acest sâmbure dătător de viață numit speranță, va mai merita să lupți?

Ce-ar mai fi rămas din oameni dacă-şi pierdeau speranţa? Ce rost ar mai fi avut viaţa?

La un pas de moarte căzând dintr-un joc în altul, așa te simți urmărindu-ți personajele favorite. Ce planuri macabre fac Consiliul şi va reuşi Alina să întrevadă scăparea măcar atât cât s-o ajute să supravieţuiască?

…viaţa în cadrul organizaţiei Elite nu e măsurată în bine şi în rău, ci în rata de supravieţuire.

În Bariere de fum libertatea mult visată este mai departe ca niciodată, mai ales când oamenii care fac regulile ţi-au pregătit căderea cu mult înainte ca tu să fi avut un vis, o dragoste, o speranţă.

O urmăresc cu privirea, simţind că tocmai m-am trădat singură aşa cum nu m-a mai trădat nimeni până acum.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4) CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BARIERE DE FUM (ALINA MARINESCU #4)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 338
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1672

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2833 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments