Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

de | nov. 29, 2021 | Carti de suflet, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BARIERE DE FUM ARE REDUCERE PE:

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare.

Bariere de fum – „Nimic nu e ceea ce pare a fi…” … O propoziție care trebuie aplicată în toată cartea!

Cartea începe într-o ambianță drăguță, în zilele de dinaintea Crăciunului. Asta îi găsește pe protagoniști într-o stare ușor melancolică. Ei îndrăznesc să viseze și să spere la posibilitatea unei vieți normale. Își fac griji pentru ziua de mâine, pentru viitorul lor și pentru relația pe care o au. Mi-au fost atât de dragi!

Am înțeles-o atât de bine pe Alina în momentul revederii cu Alex. I-am înțeles sentimentele și alegerile și consider că nu avea cum să facă o alegere mai bună. Au trecut mai bine de 7 ani. Ani în care l-a jelit, a suferit și a luat-o de la capăt.

Misiunile în care sunt implicați la început îi cuprinde pe toți trei: Alex, Alina și Marius. Unele momente mi-au provocat nostalgie. Alex încearcă timid să reintre în grațiile Alinei. Am savurat dansul lor din timpul unei misiuni. M-au șocat unele acțiuni de-ale lui Alex și am adorat coincidența trăită de Alina și Marius atunci când se căutau.

Și uite așa, îmi doresc să tot vorbesc despre partea frumoasă a cărții, venindu-mi extrem de greu să trec mai departe, la dezastrul ce urmează.

Cuvinte care descriu cartea – violență și brutalitate. Humă. Fum. Incertitudini

Autoarea mi-a franjurat-o pe Alina în cele mai oribile moduri. Pe când mă gândeam că nu se poate mai rău, Alina mai pățea câte ceva, și mai odios decât mi-aș fi putut închipui. Bănuiam că iese cu bine din toate, dar am acceptat foarte greu brutalitatea cu care a fost tratată.

Fiecare imagine, fiecare moment al cărții este atât de bine redat și atât de minuțios descris, încât din nou… am avut momente când efectiv uitam să respir. Mi se făcea rău fizic. La propriu. Nu concepeam toate acele lucruri. Nu voiam să le accept! Alina Marinescu este Alina Marinescu! Ea trebuie să iasă teafără din fiecare volum din serie, doar pentru faptul că sunt foarte atașată de ea. Dar nu am eu această putere de decizie…

Cu toate acestea, am adorat capacitatea autoarei de a-mi face creierii și inima terci. Și nu, nu sunt vreo masochistă! Dar… ca autor!… să fii capabilă să storci asemenea sentimente din cititor, trebuie să ai un talent ieșit din comun.

Nimic nu e ceea ce pare a fi!

Deși pe parcursul cărții am simțit multă nesiguranță, acum că am terminat cartea de citit și rămânând cu această propoziție în cap, înțeleg totul altfel. Realizez cât de multe lucruri au mers prost încă din capul locului și cât de mare ar trebui sa fie trădarea celui care este infiltrat în Elite pentru scurgerea de informații. Cu siguranță trebuie să fie, și presimt că următoarele volume vor fi năucitoare.

Nimic nu e ceea ce pare a fi…

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BARIERE DE FUM?

Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BARIERE DE FUM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bariere De Fum
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 314
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 29.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 151 zile și a scris până acum 39 articole. Se află pe poziția 17 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments