Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

de | nov. 29, 2021 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare.

Bariere de fum – „Nimic nu e ceea ce pare a fi…” … O propoziție care trebuie aplicată în toată cartea!

Cartea începe într-o ambianță drăguță, în zilele de dinaintea Crăciunului. Asta îi găsește pe protagoniști într-o stare ușor melancolică. Ei îndrăznesc să viseze și să spere la posibilitatea unei vieți normale. Își fac griji pentru ziua de mâine, pentru viitorul lor și pentru relația pe care o au. Mi-au fost atât de dragi!

Am înțeles-o atât de bine pe Alina în momentul revederii cu Alex. I-am înțeles sentimentele și alegerile și consider că nu avea cum să facă o alegere mai bună. Au trecut mai bine de 7 ani. Ani în care l-a jelit, a suferit și a luat-o de la capăt.

Misiunile în care sunt implicați la început îi cuprinde pe toți trei: Alex, Alina și Marius. Unele momente mi-au provocat nostalgie. Alex încearcă timid să reintre în grațiile Alinei. Am savurat dansul lor din timpul unei misiuni. M-au șocat unele acțiuni de-ale lui Alex și am adorat coincidența trăită de Alina și Marius atunci când se căutau.

Și uite așa, îmi doresc să tot vorbesc despre partea frumoasă a cărții, venindu-mi extrem de greu să trec mai departe, la dezastrul ce urmează.

Cuvinte care descriu cartea – violență și brutalitate. Humă. Fum. Incertitudini

Autoarea mi-a franjurat-o pe Alina în cele mai oribile moduri. Pe când mă gândeam că nu se poate mai rău, Alina mai pățea câte ceva, și mai odios decât mi-aș fi putut închipui. Bănuiam că iese cu bine din toate, dar am acceptat foarte greu brutalitatea cu care a fost tratată.

Fiecare imagine, fiecare moment al cărții este atât de bine redat și atât de minuțios descris, încât din nou… am avut momente când efectiv uitam să respir. Mi se făcea rău fizic. La propriu. Nu concepeam toate acele lucruri. Nu voiam să le accept! Alina Marinescu este Alina Marinescu! Ea trebuie să iasă teafără din fiecare volum din serie, doar pentru faptul că sunt foarte atașată de ea. Dar nu am eu această putere de decizie…

Cu toate acestea, am adorat capacitatea autoarei de a-mi face creierii și inima terci. Și nu, nu sunt vreo masochistă! Dar… ca autor!… să fii capabilă să storci asemenea sentimente din cititor, trebuie să ai un talent ieșit din comun.

Nimic nu e ceea ce pare a fi!

Deși pe parcursul cărții am simțit multă nesiguranță, acum că am terminat cartea de citit și rămânând cu această propoziție în cap, înțeleg totul altfel. Realizez cât de multe lucruri au mers prost încă din capul locului și cât de mare ar trebui sa fie trădarea celui care este infiltrat în Elite pentru scurgerea de informații. Cu siguranță trebuie să fie, și presimt că următoarele volume vor fi năucitoare.

Nimic nu e ceea ce pare a fi…

 

Titlu: BARIERE DE FUM
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 314
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1508

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă a fost redactor Booknation.ro și a scris 51 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments