Recenzie „Basmele bunicilor cuminţi” de Spiridon Misava

de | aug. 18, 2017 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Spiritualitate

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BASMELE BUNICILOR CUMINŢI PE Elefant

Basmele bunicilor cuminţi un titlu care iniţial m-a dus cu gândul la basme pentru copii deşi citisem clar că-s a bunicilor, însă mereu asociem fară să vrem bunicii cu nepoţii şi cu menirea principală a acestora să spună poveşti. Şi de unde pot suna mai bine poveştile dacă nu din glasul suav al bunicilor?

Spiridon Misava construieşte într-o manieră fantastică o lume a bunicilor, o societete a celor cuminţi guvernaţi de Bunicul cel Mare, hotarâtă să schimbe lumea luptând cu Antibunicii. Şi ce armă mai bună poate avea această societate dacă nu basmele?

Dacă mă recunoaşte-ţi ca Bunic al tuturor, de ce nu vă aveţi ca fraţii?! Cât de mică este planeta voastră şi cu toate acestea cât de departe trăiţi unul de celălalt! Câtă discordie există în lumea voastră!

Vine Soarele prieteni, nu mai dormitaţi! Bunicul vă aşteaptă să vă dezmorţiţi şi să vă spună ce bucurii vă aşteaptă dacă o să fiţi cuminţi.

Basme menite să trezească din amorţire pe cei maturi, să-i încălzească ca un soare şi să-i lumineze în acelaşi timp aducându-i pe calea cea dreaptă.

Este o carte complexă ce trebuie citită din scoarţă în scoarţă, nu în grabă şi cu multă atenţie. În plus are la fiecare pas trimiteri şi inserţii religioase.

La prima vedere personajele pot părea bizare, dar urmărindu-le acţiunile le vei înţelege pe fiecare în parte, vei înţelege ce e în spatele lor.

Marele Bunic este un zeu protector şi îndrumător al personajelor, folosindu-şi armele cele mai de preţ, basmele, are menirea de a deschide ochii personajelor şi a cititorilor spre anumite virtuţi poate uitate sau neglijate în tumultul vieţii cotidiene.

Bunicul a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte, Bunicul a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Chemarea bunicilor este aceeşi de veacuri şi nu diferă de cea actuală, măcar că scripturilor li se dă înţelesuri deosebite. Voi însă nu sunteţi nici nebuni şi nici slabi. Aşa că aveţi încredere în voi înşivă şi luptaţi mai departe!

Se zice că cine nu are bunici să-şi cumpere, eu vă zic că cine nu are bunici să cumpere Basmele bunicilor cuminţi.

Lectură plăcută !!!

 

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BASMELE BUNICILOR CUMINŢI PE Elefant

Titlu: Basmele Bunicilor Cuminţi
Autor: Spiridon Misava
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.08.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1727 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments