ACUM GĂSEȘTI BASMELE BUNICILOR CUMINŢI PE:

Basmele bunicilor cuminţi un titlu care iniţial m-a dus cu gândul la basme pentru copii deşi citisem clar că-s a bunicilor, însă mereu asociem fară să vrem bunicii cu nepoţii şi cu menirea principală a acestora să spună poveşti. Şi de unde pot suna mai bine poveştile dacă nu din glasul suav al bunicilor?

Spiridon Misava construieşte într-o manieră fantastică o lume a bunicilor, o societete a celor cuminţi guvernaţi de Bunicul cel Mare, hotarâtă să schimbe lumea luptând cu Antibunicii. Şi ce armă mai bună poate avea această societate dacă nu basmele?

Dacă mă recunoaşte-ţi ca Bunic al tuturor, de ce nu vă aveţi ca fraţii?! Cât de mică este planeta voastră şi cu toate acestea cât de departe trăiţi unul de celălalt! Câtă discordie există în lumea voastră!

Vine Soarele prieteni, nu mai dormitaţi! Bunicul vă aşteaptă să vă dezmorţiţi şi să vă spună ce bucurii vă aşteaptă dacă o să fiţi cuminţi.

Basme menite să trezească din amorţire pe cei maturi, să-i încălzească ca un soare şi să-i lumineze în acelaşi timp aducându-i pe calea cea dreaptă.

Este o carte complexă ce trebuie citită din scoarţă în scoarţă, nu în grabă şi cu multă atenţie. În plus are la fiecare pas trimiteri şi inserţii religioase.

La prima vedere personajele pot părea bizare, dar urmărindu-le acţiunile le vei înţelege pe fiecare în parte, vei înţelege ce e în spatele lor.

Marele Bunic este un zeu protector şi îndrumător al personajelor, folosindu-şi armele cele mai de preţ, basmele, are menirea de a deschide ochii personajelor şi a cititorilor spre anumite virtuţi poate uitate sau neglijate în tumultul vieţii cotidiene.

Bunicul a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte, Bunicul a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Chemarea bunicilor este aceeşi de veacuri şi nu diferă de cea actuală, măcar că scripturilor li se dă înţelesuri deosebite. Voi însă nu sunteţi nici nebuni şi nici slabi. Aşa că aveţi încredere în voi înşivă şi luptaţi mai departe!

Se zice că cine nu are bunici să-şi cumpere, eu vă zic că cine nu are bunici să cumpere Basmele bunicilor cuminţi.

Lectură plăcută !!!

 

 

Titlu: Basmele Bunicilor Cuminţi
Autor: Spiridon Misava
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1176 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela