Recenzie ”Bastardul” de Daniel Zărnescu

de | iul. 27, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BASTARDUL ARE REDUCERE PE:

Bastardul de Daniel Zărnescu este a doua carte a autorului pe care mă bucur foarte tare că am avut oportunitatea să o citesc. Altfel, această ficțiune istorică este o adevărată provocare. Dar poate fi considerată și o călătorie în timp pentru că, imediat ce deschizi cartea, are loc magia: ajungi pe teritoriul Celor Trei Dacii, în anul 270 d.Hr. La acea vreme, tronul era ocupat de împăratul Aurelian. Planul lui e să atace pe Cannabaudes – liderul tervingilor. Se vrea alungarea lor de pe teritoriul pe care îl conduce.

Lupta prin care se dorește eliminarea acestora este grea.  Și numai un miracol poate transforma scopul în realitate. Scopul scuză mijloacele – așa se spune, nu-i așa? De această dată, zicala e cât se poate de reală, căci can așa se petrece totul. Miracolul așteptat vine prin curajul de care dă dovadă Tiberius Geta –  un personaj cheie în toată această poveste. Chiar el relatează acțiunea din Bastardul. Asta te apropie de personaj, te ajută să fii și mai aproape, să fii tu cel care trage concluzia finală.

Dacă consideri că odată cu reușita eliminării lui Cannabaudes, lucrurile s-au liniștit și nu s-au mai produs nedreptăți – mai ales față de bastardul Tiberius, dă-mi voie să spun că și eu mi-aș fi dorit la fel. Cu fiecare pagină citită, pătrunzi parcă tot mai adânc în sufletul protagonistului, îi simți fiecare nemulțumire și tresărire, fiecare emoție și gând. Da, nu prea ai cum să nu empatizezi cu el – cu durerea lui, cu atitudinea pe care o afișează în fața familiei lui.

Ce știe Tiberius? E convins că orice ar face, oricât ar face și oricând ar dovedi celor din jur ce poate – asta arătând și cum este el cu adevărat, nimeni nu-i va recunoaște curajul, puterea și strădania. Nici măcar tatăl lui – omul care, în opinia mea, îl desconsideră mereu. Cu cât povestea se învârte în jurul lui Tiberius, cu atât mai emoționantă devine povestea, iar dorința cititorului e una singură: să nu mai existe atâta nedreptate și durere pentru un nevinovat.

Dacă îți place recenzia cărții BASTARDUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Daniel Zărnescu

Te cutremuri în fața unei imagini greu de descris în cuvinte. Totul e de o cruzime fără margini – acesta e momentul în care mi-aș fi dorit ca Plubius Cornelius să intervină, să oprească totul, să se revolte. Mi-aș fi dorit să văd și să simt că-i pasă și de fiul pe care nu a avut niciodată curaj să-l recunoască.

O carte cum nu m-am așteptat vreodată să citesc – profundă, documentată și demnă, părerea mea, de o ecranizare pe măsură. Bastardul are nevoie de o continuare. Vreau să-i cunosc povestea până la ultima emoție.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BASTARDUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BASTARDUL
Autor: Daniel Zărnescu
An apariție : 2020
Editura: STEPOUT PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 12493

Alte recenzii de la Daniel Zărnescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Cine a spus că vârsta contează într-o poveste de iubire? Valentina di Giovanni are 37 de ani și este convinsă că nu este pregătită să își dea întâlniri. După doi ani de la divorțul de bărbatul cu care a fost împreună încă din liceu și cu care are un fiu, Valentina...

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Dr. Jeanne Segal are o bogată experiență în domeniul psihologiei și a ales să împărtășească din experiența profesională scriind pe înțelesul tuturor despre inteligența emoțională. Cartea Cum să te simți iubit are un caracter practic, poate îmbunătăți viața oricărui...

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

"Manon Lescaut" de Antoine Francois Prevost este un clasic roman de dragoste franțuzesc publicat în anul 1731. Are la bază o poveste romantică tristă și vicioasă între doi tineri care ajung să se ruineze unul pe celălalt. Încă dinainte să ajung să citesc acest volum,...

0 0 votes
Article Rating
Laura Elena Apetroaie este redactor Booknation.ro de 2852 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 29 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura Elena Apetroaie aici. Laura Elena Apetroaie are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments