Recenzie Belele și Ghinioane de Lee Child

by | Nov 7, 2014 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BELELE ȘI GHINIOANE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

2vng8iaDupă ce am terminat de citit cartea lui Lee Child m-am gândit care ar fi locul sau situația în care o astfel de carte ar putea fi citită. Primul gând m-a dus la un aerooprt în cazul în care vă întârzie avionul sau chiar în avionul care să sperăm că va decola la timp. Dar apoi următorul gând m-a contrazis mai ales gândidu-mă la acei cititori care cred într-o teorie a conspirației oricare ar fi ea, pentru că  Belele și ghinioane este un roman care ar putea fi catalogat ca unul care descrie o astfel de teorie.

Lee Child se pare că are experiență în astfel de cărți, personajul său Jack Reacher fiind prezent și în alte romane cu același subiect, adică foști luptători în armata americană care ajung la capătul unor întâmplări ce implică crime, arme de distrugere, mistere și bineînțeles belele, să scape lumea de atacuri teroriste. Personajul lui Child este un comandant de echipă de astfel de luptători formată din 8 persoane, șase bărbați și două doamne, care au lucrat împreună timp de foarte mulți ani. Această unitate militară se va destrăma, membrii ei vor pierde legătura ani de zile dar aflarea veștii morții unuia dintre ei va declanșa întreaga acțiune a romanului.

Jack Reacher personajul principal este un tip solitar, dur, foarte masculin dar și cu o înclinație deosebită pentru numere și calcule ceea ce face din personaj nu doar un bărbat care știe să se bată foarte bine dar și unul care gândește destul de bine, după cum mărturisește chiar autorul romanului. Reacher va fi de altfel antrenat într-o acțiune de salvare alături de o parte a fostei sale echipe de elită, datorită unui mesaj codat format din cifre trimis de o fostă colegă din armată. Împreună vor descoperi cum au dispărut o parte din camarazii lor și vor împiedica producerea unei catastrof umane.

E un roman plăcut pe care îl veți citi repede și care vi se va derula ca un mini film de acțiune de la Hollywood, iar partea bună e că puteți alege voi  distribuție care vă place.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BELELE ȘI GHINIOANE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lee Child sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BELELE ȘI GHINIOANE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Belele și Ghinioane
Autor: Lee Child
An apariție : 2009
Editura: READER'S DIGEST BUCUREșTI
Nr. Pagini: 170
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.11.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

"Psycho" este un roman horror absolut scris de autorul american Robert Bloch. Cartea a fost publicată în anul 1959, și la un an după lansare a avut parte și de prima sa ecranizare, filmul Psycho din 1960, regizat de Alfred Hitchcock.  Cartea "Psycho" de Robert Bloch...

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

0 0 vote
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2278 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments