🔥 CARTEA CAPCANA MARGRAVE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cartea este prima parte dintr-o serie interminabilă în care personajul principal este Jack Reacher, anti-eroul perfect. Cărțile prezintă cazuri şi acțiuni diferite şi pot fi citite foarte bine şi separat.

Jack Reacher este un fost polițist militar, disponibilizat forțat în urma reducerilor bugetare, care îşi duce viața pe drumuri fără a avea un loc pe care să-l numescă acasă. Reacher este un hoinar, unul antrenat să ucidă cu mâinile goale şi cu sânge rece, cu experiență în urmărirea şi capturarea criminalilor periculoşi. S-a născut într-o bază militară, fiu de puşcaş marin, a crescut şi a trăit în armată până la 36 de ani, schimbând o bază cu alta.

Ca să înțelegeți mai uşor cam ce hram poartă personajul, vă las citatul din The Sun. E, zic eu, edificator:

Jack Reacher i-ar putea bate pe Bond, Dirty Harry, Jason Bourne şi Ethan Hunt cu ambele mâini legate la spate. Apoi, s-ar culca cu iubitele lor, câte două deodată, înainte de a părăsi oraşul cu ultimul autobuz.

Scena poveştii este un orăşel mic, pierdut pe harta statului Georgia. Un orăşel static, rupt de agitația şi mizeria “civilizației” din marile metropole. Un orăşel impecabil, idilic, cochet, în care nimeni nu prea are de muncă, dar, inexplicabil, totul înfloreşte.

Reacher e doar în trecere şi s-a oprit pentru o cafea şi un mic dejun. Dar în momentul imediat următor este arestat pentru crimă şi aruncat în mijlocul unei anchete ce se complică, ia proporții şi amenință liniştea micii comunități. Deşi, tot ce-şi doreşte după arestare este să-şi dovedească neimplicarea şi să-şi vadă mai departe de drum, nu-şi poate urma planul deoarece, când identitatea unuia dintre cadavre este dezvăluită, se trezeşte, fără voie, implicat emoțional în investigație.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lee Child

Reacher e obişnuit să trăiască pe ici, pe colo ca un vagabond, ştie să se infiltreze şi să observe lucruri, are antrenament special pentru a descoperi urmele fugarilor, dar şi pentru a-i linişti pe cei prea “agitați”. Nu e o fire uşor impresionabilă, dar în momentul în care afla cine este cel ucis, se vede obligat să urmărească criminalii şi să închidă cazul. Modul în care acționează nu e întotdeauna legal sau curat, dar rezultatele sunt optime.

Acțiunea are ritm alert, iar intriga se complică de la pagină la pagină. Reacher e prins în ițele unei organizații de falsificare a banilor de mare amploare ce pare că va avea ca urmare o destabilizare a fluxului monetar din America.

Găsiți în carte câte un pic din toate: acțiune, suspans, mister, crime, câteva scene horror, chiar şi oleacă de romance. O recomand iubitorilor de cărți polițiste cu eroi invincibili.

🔥 CARTEA CAPCANA MARGRAVE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Capcana Margrave
Autor: Lee Child
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 542
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 29.03.2019
Nota recenzorului: 7/10

Avatar
Autor: Angela
Angela e Erou Booknation.ro
Redactor de 496 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Angela