Recenzie „Betibú” de Claudia Piñeiro

Titlu: Betibú De
Autor: Claudia Piñeiro
An apariție : 2013
Editura: Editura Univers
Nr. Pagini: 243
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Romina-Paula Hamzeu
Publicată la 26.08.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

„Betibú” de Claudia PiñeiroAtunci când Pedro Chazaretta, un argentinian bogat dintr-un cartier marginal din Buenos Aires, este găsit mort, cu gâtul tăiat, în fotoliul său, întocmai cum murise soția sa în urmă cu trei ani, poliția argentiniană pune totul sub semnul unei sinucideri.

Acesta era deja suspectat de moartea soției, deși poliția nu găsise, în trecut, nicio dovadă care să justifice că el ar fi vinovatul, ancheta aflându-se încă în desfășurare.

Moartea acestui bărbat influent, de vârsta a doua, se răspândește rapid în micul cartier, apoi în întregul Buenos Aires, iar cele mai puternice ziare încep să se întreacă în investigații privind crima.

Lorenzo Rinaldi, coordonatorul unui popular ziar din capitala Argentinei, apelează la „serviciile” unei  scriitoare de romane polițiste, cerându-i acesteia să se instaleze în cartierul unde locuia afaceristul argentinian pentru a investiga pe cont propriu moartea acestuia, iar la finele zilei să scrie un raport despre cele petrecute, pe care șeful redacției să-l publice chiar a doua zi în ziar, pentru a stârni interesul abonaților.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Claudia Piñeiro.

În prezenta poveste scrisă de autoarea argentiniană, Claudia Piñeiro, lupta dintre presa tipărită și cea online este strânsă. Brena, un ziarist în pragul pensionării, este adeptul hârtiei, în timp ce tânărul discipol care i-a preluat acestuia rubrica de la „Polițiste”, este cititor înrăit al presei online.

Odată ce scriitoarea Nurit Iscar, alias Betibú, acceptă provocarea de a scrie un raport despre locuitorii acelui cartier marginal, unde s-a putut petrece o crimă în pofida măsurilor de siguranță luate, tânărul ziarist, Jaime Brena și scriitoarea de romane polițiste își unesc forțele și pornesc într-o investigație minuțioasă a cazului Chazaretta, care curând va scoate la iveală alte câteva crime, camuflate în ceea ce ar fi trebuit să pară o sinucidere sau un stupid accident, toate având legătură cu moartea afaceristului argentinian.

Cine stă în spatele acestor crime? E întrebarea care îi frământă pe cei trei și nu numai, a cărui răspuns vă invităm să-l descoperiți în carte.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.