Recenzie „Bird Box – Orbește” de Josh Malerman

de | nov. 4, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BIRD BOX - ORBEȘTE ARE REDUCERE PE:

Romanul „Bird Box – Orbește” are o poveste cu un suspans aproape palpabil. Atât stres mi-a provocat cartea asta, cum nu am mai pățit de multă vreme. Citeam și tresăream chiar și la cel mai mic zgomot.

Romanul „Bird Box – Orbește” are foarte multe diferențe față de ecranizare!

M-au uimit diferențele foarte mari dintre acțiunea cărții și acțiunea filmului. Încă de la început – până la final sunt redate scene diferite, creându-mi impresia că filmul și cartea sunt două povești diferite, care au la bază aceeași idee.

Sora lui Malorie nu moare în mașină ci în într-un alt loc; personajele se adună în casa unde se petrece acțiunea în împrejurări diferite; în casă se petrec altfel lucrurile; fântâna din curtea casei creează o scenă sinistră; ei nu vor mai merge la supermarket; câinii au un rol interesant în poveste; moartea celor din casă survine cu mici schimbări; drumul pe râu este presărat cu mai multe evenimente; iar momentul când ei ajung la școala de orbi este total schimbat.

Dacă îți place recenzia cărții BIRD BOX - ORBEȘTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Josh Malerman

Ce mi-a plăcut și ce nu:

Mi-a plăcut foarte mult faptul că în povestea din carte, Malorie este mult mai atașată de cei doi copilași, față de cum se lasă impresia în film. Am adorat inteligența copiilor.

Acțiunea cărții ne este redată în două părți, prezentate în paralel: câte un capitol despre întâmplările și evenimentele ce se petrec în casă și imprejurul ei, și apoi câte un capitol despre aventurile celor trei pe râu.

Nu mi-a plăcut faptul că în carte lipsește relația dintre Tom și Malorie. Da, deducem că ei sunt destul de apropiați, dar acesta nu are nici o legătură cu creșterea copiilor.

Am adorat paginile cu „Mulțumiri” de la sfârșitul poveștii! (Da, sună foarte ciudat și amuzant, dar citesc adesea notele autorilor după ce termin de citit o carte.) Ei, acest autor a ales să își manifeste mulțumirile în același ton cu povestea pe care a creat-o. Doar că a îmbrăcat totul într-o hăinuță plină de umor.

Per total, cartea este foarte bună. Am sperat să aflu și natura entității care bântuie romanul, dar, la fel ca și în film, nu ne sunt redate prea multe detalii. În curând sper să reușesc să citesc și partea a doua.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BIRD BOX - ORBEȘTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bird Box - Orbește
Autor: Josh Malerman
An apariție : 2019
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 136

Alte recenzii de la Josh Malerman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 407 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments