Recenzie “Blaze” de Stephen King

Titlu: Blaze
Autor: Stephen King
An apariție : 2009
Editura: Editura Nemira
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 16.11.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Blaze” de Stephen King
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI BLAZE PE:

“Blaze” este o carte scrisă de Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman. Deși inițial nu a fost foarte mândru de această poveste, a decis după ceva ani de la scrierea ei să o publice și să o prezinte publicului său. Părerile au fost împărțite, unii considerând că nu are toate calitățile pentru a se ridica la faima cărților sale iconice, alții fiind foarte încântați de ea. Eu personal nu văd rolul unui pseudonim, dar sunt sigură că Stephen știa exact ce face atunci când a luat această decizie.

Blaze prezintă povestea lui Clayton Blaisdell, un adolescent problematic, cu un trecut traumatizant, abuzat de nenumărate ori de tatăl său. În perioada liceului a comis multe infracțiuni mărunte și a avut multe altercații cu poliția. Într-o zi îl întâlnește pe George, ce îi propune o lovitură mai serioasă și anume să răpească un copil pentru a șantaja familia acestuia și a primi banii de răscumpărare. Blaze este de acord și de acolo urmează un șir interesant de întâmplări care te va lasă puțin confuz… George este mort dar Blaze îl consideră în continuare viu și vorbește cu el ca și cum ar exista lângă el. Aude vocea sa și are impresia că îi este complice în această ilegalitate. Cam atât cu intriga, sper că v-am deschis suficient apetitul pentru acest gen.

Accentul este pus pe Blaze și pe întâmplările care l-au transformat în acest copil problematic. Restul personajelor sunt în umbră, dar Blaze împarte cu noi tot ce gândește și ce trăiește. Aflăm cine l-a dezamăgit, cine a fost lângă el la nevoie, dar și cum a suferit în copilărie și ce l-a marcat atât de mult încât a început să audă voci și să comită infracțiuni. Întâmplările se succed trecut-prezent și ne arată o imagine de ansamblu, mult mai bogată a universului său, făcându-ne să înțelegem personajul în toată esența sa.

Ce trebuie să rețineți? Stilul lui Stephen King ca și Richard Bachman, este foarte ușor de citit și are fluiditate în acțiune. Veți parcurge fără probleme cele 200 de pagini și sigur veți vrea mai mult. Nu există elemente de supranatural, așa cum ne-am obișnuit în cărțile sale de referință, dar mie mi-a plăcut, deoarece aveam nevoie de ceva mai realist, care să mă ducă spre genul polițist, decât spre fantasy. O lectură marca Stephen King pe care trebuie să o aveți în bibliotecă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.