Recenzie „Blaze” de Stephen King

de | nov. 16, 2017 | Fantezie, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE targulcartii.ro

„Blaze” este o carte scrisă de Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman. Deși inițial nu a fost foarte mândru de această poveste, a decis după ceva ani de la scrierea ei să o publice și să o prezinte publicului său. Părerile au fost împărțite, unii considerând că nu are toate calitățile pentru a se ridica la faima cărților sale iconice, alții fiind foarte încântați de ea. Eu personal nu văd rolul unui pseudonim, dar sunt sigură că Stephen știa exact ce face atunci când a luat această decizie.

Blaze prezintă povestea lui Clayton Blaisdell, un adolescent problematic, cu un trecut traumatizant, abuzat de nenumărate ori de tatăl său. În perioada liceului a comis multe infracțiuni mărunte și a avut multe altercații cu poliția. Într-o zi îl întâlnește pe George, ce îi propune o lovitură mai serioasă și anume să răpească un copil pentru a șantaja familia acestuia și a primi banii de răscumpărare. Blaze este de acord și de acolo urmează un șir interesant de întâmplări care te va lasă puțin confuz… George este mort dar Blaze îl consideră în continuare viu și vorbește cu el ca și cum ar exista lângă el. Aude vocea sa și are impresia că îi este complice în această ilegalitate. Cam atât cu intriga, sper că v-am deschis suficient apetitul pentru acest gen.

Accentul este pus pe Blaze și pe întâmplările care l-au transformat în acest copil problematic. Restul personajelor sunt în umbră, dar Blaze împarte cu noi tot ce gândește și ce trăiește. Aflăm cine l-a dezamăgit, cine a fost lângă el la nevoie, dar și cum a suferit în copilărie și ce l-a marcat atât de mult încât a început să audă voci și să comită infracțiuni. Întâmplările se succed trecut-prezent și ne arată o imagine de ansamblu, mult mai bogată a universului său, făcându-ne să înțelegem personajul în toată esența sa.

Ce trebuie să rețineți? Stilul lui Stephen King ca și Richard Bachman, este foarte ușor de citit și are fluiditate în acțiune. Veți parcurge fără probleme cele 200 de pagini și sigur veți vrea mai mult. Nu există elemente de supranatural, așa cum ne-am obișnuit în cărțile sale de referință, dar mie mi-a plăcut, deoarece aveam nevoie de ceva mai realist, care să mă ducă spre genul polițist, decât spre fantasy. O lectură marca Stephen King pe care trebuie să o aveți în bibliotecă.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE targulcartii.ro

Titlu: BLAZE
Autor: Stephen King
An apariție : 2009
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1485

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 6 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments