Recenzie „Blestemul mării” de Shea Ernshaw

de | nov. 22, 2021 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți, Romantism, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA BLESTEMUL MĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

În Sparrow, Oregon, vara vine cu un cântec. Nu orice fel de cântec. Unul născut din valuri, purtat de vânt și așteptat an de an cu teamă. În acest oraș rupt de civilizație, fantomatic, localizat pe un țărm bătut de vânt și ploi, în care doar puțini au ales să rămână, în prima lună de vară din an, magia și vrăjitoria preiau frâiele puterii și își fac de cap.

Un cântec al răzbunării, al magiei și al dragostei care vrăjește mințile bărbaților, dar nu știe să aline, se ridică ispititor din spuma oceanului și alunecă înspre țărm. Știe doar să ucidă. Un cântec ce-ți aduce pe buze gustul sării și te îmbracă-n ceață. Se rostogolește dinspre ocean și îți mângâie urechea, blând și intim, captivant și fascinant ca o ghicitoare, ca vocea mamei când deapănă un basm. Un cântec ce se aude doar când surorile Swan se trezesc și căruia nu-i rezistă niciun bărbat. Cântecul îi târăște în ape adânci pe cei aleși, printre epave de nave scufundate demult unde scăparea e doar iluzie. Merită oare o clipă de dragoste să sacrifici o viață?

Născute în aceeași zi. Plecate spre veșnicie în aceeași zi. Revenind an de an la vânătoare. Acestea sunt nemuritoarele surori Swan ce-și urmăresc neobosite răzbunarea.

Cu două sute de ani în urmă, în aceste ape ce udă țărmul orășelului, trei surori, recent emigrate, au fost înecate, fiind acuzate de vrăjitorie și condamnate la moarte. Oceanul a fost mai ospitalier decât oamenii din ținut și a oferit adăpost celor trei suflete sacrificate cu atâta cruzime. În urma lor a rămas doar blestemul. Iar în fiecare an, la începutul verii, pentru câteva zile, surorile revin pe țărm și intră în trupurile primelor fete ce le ies în cale. Își aleg iubiții și îi atrag în apele întunecate împlinindu-și astfel răzbunarea pentru sfârșitul nedrept al căror victime au fost.

Farul de pe Insula Lumiere este poziționat chiar către apele unde cele trei fete au fost înecate. Pe insulă trăiește Penny Talbot împreună cu mama sa. Amândouă au pierdut, în urmă cu trei ani, cel mai important bărbat din viața lor: una un tată și cealaltă un soț. Trăiesc ca două paria, izolate și neacceptate de localnici, ca niște ciudățenii de care lumea se ferește. Localnicii sunt oameni duri, căliți de nevoi și furtuni, dar temători de orice nu le aparține. Iar ele nu sunt dintre ai lor, deci sunt de evitat.

Așa cum s-au temut și de surorile Swan, omorâte doar pentru că erau diferite.

Viața pe insulă e dură pentru Penny fără ajutorul tatălui și cu o mamă prezentă fizic, dar detașată de tot ce o înconjoară, prea afectată de pierderea soțului pentru a se mai implica în creșterea fiicei.

Insula e misterioasă și macabră, un loc ce pare bântuit de fantomele marinarilor dispăruți în apele învolburate ale oceanului. Sezonul Swan amenință an de an viețile băieților aflați în zonă, pericolul de a fi seduși și atrași în larg este la fel de mare pentru orice tânăr bărbat, localnic sau turist.

Dar totul se schimbă pentru Penny când pe insulă își face apariția un băiat, Bo, ce pare că ascunde mai multe secrete chiar și decât ea. Băiatul insistă că nu a auzit de legenda surorilor Swan și de misterul ce învăluie insula în fiecare vară, el doar își caută ceva de lucru.

Dar oare e acesta adevărul? Sau ascunde ceva?
Pe urmele cui a venit până aici? Și cât de multe știe despre ce se întâmplă?

Penny și Bo sunt doi tineri care se aseamănă. Amândoi au pierdut pe cineva drag. Amândoi sunt rezistenți, puternici și cu inimi neînfricate. Au traume dar luptă să le supraviețuiască. Se atrag într-un mod imposibil de invins, iar dragostea nu întârzie să înflorească.

Dar Penny știe mai bine decât oricine altcineva că viața lui e în pericol, ca și fericirea ei. Știe că el nu e în siguranță printre localnicii neprimitori și reci și fantomele surorilor neîmblânzite. Sezonul Swan este promovat ca un blestem magic care atrage turiștii dar adevărul e că poate fi numit simplu crimă. Iar Bo al ei trebuie să supraviețuiască. La el nu va renunța cum a mai făcut-o în trecut.

Va fi suficient de tare ca să învingă acest oraș blestemat? Vor ieși învingători din lupta cu oceanul care întotdeauna ia mai mult decât dă? Va reuși Penny să-l salveze și să-și găsească și fericirea? Sau va trebui încă o dată să aleagă?

Un trup neînsuflețit. Un blestem de două secole. Un oraș care și-a acceptat soarta.

Alternând capitolele de atunci și acum, pendulând între țărmurile bântuite an de an de spiritele răzbunătoare ale celor trei surori și insula unde Penny descoperă dragostea și învață să iubească, autoarea te atrage într-o lume magică unde răzbunarea și ura luptă împotriva dragostei și a iertării, unde cântecul are putere de viață și de moarte asupra sexului tare.

Un basm contemporan, cu vrăjitoare și magie, cu fantome și blesteme, guvernat de furie, trădare și răzbunare, îndulcit de o frumoasă poveste de dragoste, în care simți nevoia să-l urmărești pe Bo, să-i stai aproape și să speri odată cu el că va reuși să se salveze și să-și păstreze iubita.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BLESTEMUL MĂRII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Shea Ernshaw sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BLESTEMUL MĂRII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Blestemul Mării
Autor: Shea Ernshaw
An apariție : 2019
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 22.11.2021
Nota recenzorului: 8.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1054 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 4 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments