Recenzie „Blocată între cadavre” de Theodora Savuli

de | feb. 3, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA BLOCATĂ ÎNTRE CADAVRE ARE REDUCERE PE:

Blocată între cadavre este o carte thriller-psihologic năucitoare, pur și simplu răvășitoare!

Îmi este destul de greu să scriu această recenzie. Povestea m-a intrigat peste măsură și, chiar dacă mai are anumite minusuri, rămâne fără doar și poate, un roman psihologic foarte bun. Cursul acțiunii m-a luat prin surprindere. Pur și simplu nu eram pregătită pentru o astfel de poveste. Coperta mi-a oferit așteptări pentru un horror dar, deși povestea m-a dus într-o cu totul altă direcție, pot spune că nu s-ar potrivi o altă imagine mai bine decât asta. Deci, „Felicitări!” editurii Siono pentru inspirație!

Sinopsis

Bianca este o adolescentă în pragul majoratului, cu o colecție impresionantă de traume, adunate pe tot parcursul vieții ei de până acum. Și-a zidit imprejurul ei un „zid” cu o fundație bine construită din ură, frică, sete de răzbunare, cu aparențe de invincibilitate și severitate dusă la extrem. Dar în spatele acestui zid, am descoperit o tânără de o sensibilitate aparte, mutilată de suferințe greu de asimilat.

Bianca are un frate mai mic, de numai 8 ani. Inițial, relația dintre cei doi este aproape imposibilă. Relația Biancăi cu părinții ei este critică, într-atât încât ea nu li se adresează decât pe numele lor. Singura cu care se înțelege este bunica ei, o bunică ieșită din tipar, alcoolică și plină de viață, și gașca ei de tineri, toți cu diferite probleme în familie sau/și în societate

Mama ei mi-a lăsat impresia că ar suferi de Schizofrenie paranoida sau chiar de tulburare bipolară.

La un moment dat, în oraș apar câteva crime, iar tinerii se simt oarecum motivați să pornească o anchetă proprie, fără să creadă vreun moment în capacitatea poliției române de a descoperi criminalul.

Nimic din carte nu m-a pregătit pentru finalul poveștii! Absolut nimic! Încă rumeg și mă simt afectată de tot ce am citit.

Plusuri și minusuri

Ideea este originală și am adorat felul cum a ales tânăra autoare să împletească acțiunea. Atât de frumos a creionat totul! M-am simțit de parcă aș fi colorat o planșă în culori numerotate. Cum pornești cu o singură culoare și pictezi cu ea toate elementele numerotate cu numărul destinat acelei culori, chiar dacă asta înseamnă să începi mai multe lucruri din planșă, până se  termină numărul. Apoi iei altă culoare și completezi lucrurile începute cu nuanța precedentă… și tot așa, până la final. Aceeași senzație mi-a dat și lecturarea acestei cărți. S-au prezentat mai multe elemente, care au fost finalizate pe rând, spre sfârșitul cărții, acțiunea conturându-se pe parcurs ce evoluau lucrurile.

Printre lucruri negative, nu pot să neg faptul că m-a deranjat într-o oarecare măsură, limbajul obscen. Știu că este în trend, și știu că tocmai datorită acestuia, cartea a avut o notă mai aproape de realitate și personajele au fost create destul de credibile. Dar totuși sper ca voi, cei tineri de azi, care aveți curajul să vă afirmați prin orice mijloace: scriere creativă, muzică, bloguri, vloguri, să puteți schimba ceva în societatea în care trăim cu toții.

Apoi „femeia de servici” mi-a creat probleme, întrucât în limba română nu exista cuvântul „servici”. Corect este serviciu. Am un serviciu. Ea este femeia de serviciu. Ei merg la serviciu.

Per total, cartea este genială, mai ales că a ieșit din mâinile unei așa tinere scriitoare. E pe drumul cel bun și abia îi aștept noile romane. Felicitări Theodora Savuli!

Ți-a plăcut recenzia cărții BLOCATĂ ÎNTRE CADAVRE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Theodora Savuli

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BLOCATĂ ÎNTRE CADAVRE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Blocată între Cadavre
Autor: Theodora Savuli
An apariție : 2021
Editura: SIONO
Nr. Pagini: 316
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 3.02.2022
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 78

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 315 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments