Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

by | Aug 7, 2020 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, noaff, Recenzii cărți, Suspans

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria “Lupii din Mercy Falls” pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu “Twilight”. 🙂 Are un stil foarte lin, care te acaparează ușor și evident, am căzut în vraja ei aproape imediat, pentru că a adus într-o singură poveste supranaturalul și romance-ul. Cum aș putea să îi fac față? De atunci o urmăresc cu drag și orice lansează mă interesează, pentru că știu că o să fie ceva frumos, plin de magie și savoare.

“Frăția Corbilor” este cu adevărat magică și încântătoare, plină de supranatural, de aventură și de suspans. Este o serie care nu te plictisește și te lasă să aștepți cu drag următorul volum. Enter “Blue Lily, Lily Blue“, care are un nume de început de baladă sau cântec de leagăn. Poate este imaginația mea puțin deviată, însă eu așa o percep și este cartea mea preferată din seria, din varii motive. În această carte vorbim despre o legătură foarte puternică ce s-a creat între frații Raven și Blue Sergent și mi-a plăcut fiecare secundă a evoluției lor, atât individuale, cât și că grup.

Personal, sunt putin confuză asupra modului în care acțiunea se va finaliza din punct de vedere al legăturilor dintre ei, însă o las pe Maggie Stiefvater să mă surprindă frumos. 🙂 Cert este că Blue este personajul central al cărții și relația ei cu frații este ceea ce se numește în engleză “slow burn”. Dar aici este extrem de slow burn și tot nu avem un răspuns final. Acțiunea s-a centrat destul de mult pe acest aspect și cu siguranță autoarea știe că trebuie să ne chinuie cât mai mult posibil, lucru care nu mi se pare serios din partea ei. 🙂 Ce mi-a plăcut extrem de mult a fost acțiunea, extrem de bine conturată, ce abundă în detalii  și semne de întrebare pentru viitor. Efectiv nu oferă niciun spoiler pe mai departe și nu e corect!!!!! Nu mă așteptam la aproape 90% din acțiunea cărții și cred că acest lucru spune mult despre talentul unui autor de a-și surprinde cititorii.

Mai am o dilemă, pe cine să aleg dintre Gansey, Adam, Ronan și Noah? Și întrebările mele nu se opresc aici.. Când am impresia că am un câștigător, se întâmplă ceva care îmi schimbă perspectiva și preferințele. Este foarte greu să citești această carte fără să te implici și fără să pui suflet în acțiune. Este foarte alertă și foarte schimbătoare, exact ca un roller coaster, deci nu ai cum să te plictisești. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Dacă vreți să aveți parte de o serie care să vă surprindă, recomand “Frăția Corbilor” pentru elementele unice de supranatural și pentru povestea frumoasă croită în jurul personajelor principale. Este un mix foarte interesant pe care Maggie Stiefvater îl stăpânește extrem de bine și sigur ne va capta și în următorul volum ce sper să apară cât de curând la editura Nemira. 🙂

Titlu: Blue Lily Lily Blue
Autor: Maggie Stiefvater
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 7.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Tate îl întâlnește pe Miles într-una dintre cele mai grele zile din viața sa. Atunci când îl  găsește în apartamentul fratelui ei plângând, ea nu se poate gândi decât la faptul că Miles este un bărbat care suferă. A doua zi, el nu mai seamănă cu bărbatul care cu o...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1342 zile și a scris până acum 355 articole. Se află pe poziția 4 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments