Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

by | Aug 7, 2020 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, noaff, Recenzii cărți, Suspans

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria “Lupii din Mercy Falls” pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu “Twilight”. 🙂 Are un stil foarte lin, care te acaparează ușor și evident, am căzut în vraja ei aproape imediat, pentru că a adus într-o singură poveste supranaturalul și romance-ul. Cum aș putea să îi fac față? De atunci o urmăresc cu drag și orice lansează mă interesează, pentru că știu că o să fie ceva frumos, plin de magie și savoare.

“Frăția Corbilor” este cu adevărat magică și încântătoare, plină de supranatural, de aventură și de suspans. Este o serie care nu te plictisește și te lasă să aștepți cu drag următorul volum. Enter “Blue Lily, Lily Blue“, care are un nume de început de baladă sau cântec de leagăn. Poate este imaginația mea puțin deviată, însă eu așa o percep și este cartea mea preferată din seria, din varii motive. În această carte vorbim despre o legătură foarte puternică ce s-a creat între frații Raven și Blue Sergent și mi-a plăcut fiecare secundă a evoluției lor, atât individuale, cât și că grup.

Personal, sunt putin confuză asupra modului în care acțiunea se va finaliza din punct de vedere al legăturilor dintre ei, însă o las pe Maggie Stiefvater să mă surprindă frumos. 🙂 Cert este că Blue este personajul central al cărții și relația ei cu frații este ceea ce se numește în engleză “slow burn”. Dar aici este extrem de slow burn și tot nu avem un răspuns final. Acțiunea s-a centrat destul de mult pe acest aspect și cu siguranță autoarea știe că trebuie să ne chinuie cât mai mult posibil, lucru care nu mi se pare serios din partea ei. 🙂 Ce mi-a plăcut extrem de mult a fost acțiunea, extrem de bine conturată, ce abundă în detalii  și semne de întrebare pentru viitor. Efectiv nu oferă niciun spoiler pe mai departe și nu e corect!!!!! Nu mă așteptam la aproape 90% din acțiunea cărții și cred că acest lucru spune mult despre talentul unui autor de a-și surprinde cititorii.

Mai am o dilemă, pe cine să aleg dintre Gansey, Adam, Ronan și Noah? Și întrebările mele nu se opresc aici.. Când am impresia că am un câștigător, se întâmplă ceva care îmi schimbă perspectiva și preferințele. Este foarte greu să citești această carte fără să te implici și fără să pui suflet în acțiune. Este foarte alertă și foarte schimbătoare, exact ca un roller coaster, deci nu ai cum să te plictisești. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Dacă vreți să aveți parte de o serie care să vă surprindă, recomand “Frăția Corbilor” pentru elementele unice de supranatural și pentru povestea frumoasă croită în jurul personajelor principale. Este un mix foarte interesant pe care Maggie Stiefvater îl stăpânește extrem de bine și sigur ne va capta și în următorul volum ce sper să apară cât de curând la editura Nemira. 🙂

Titlu: Blue Lily Lily Blue
Autor: Maggie Stiefvater
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 7.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1371 zile și a scris până acum 360 articole. Se află pe poziția 4 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments