Recenzie ” Hoții din vis” – Frăția corbilor #2 de Maggie Stiefvater

by | May 13, 2019 | Fantezie, Ficțiune pentru Adolescenți, Mister, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HOȚII DIN VIS - FRĂȚIA CORBILOR #2 PE Cartepedia

Secretele sunt de trei feluri. 

Hoții din vis este partea a doua din seria Frăția corbilor. V-am povestit aici cum s-a legat prietenia celor cinci personaje principale şi ce i-a adus împreună.

Căutarea lor continuă şi este condimentată de surprize neaşteptate, de pericol, dar, mai ales, de apariția unor personaje ieşite din comun. Unul dintre ele este Omul cenuşiu, care dintr-un hoinar asasin plătit se transformă într-un bărbat de casă, aproape statornic, sub atenta îndrumare învăluită în magie a mamei lui Blue, Maura.

Dragostea apare, ca de obicei, în cele mai neaşteptate locuri.

N-aş putea să vă povestesc prea multe despre acțiune fără să dau spoilere aşa că n-o să intru în amănunte, dar vă avertizez să plecați la drum cu mintea deschisă şi să fiți receptivi la senzațional, pentru că autoarea împleteşte cu măiestrie şi migală fantasticul şi realitatea şi construieşte o lume în care orice este posibil.

Mi-a plăcut că, față de prima parte, autoarea a ales să schimbe centrul de greutate pe un alt personaj şi l-a lăsat pe frumosul şi îndrăznețul explorator Gansey pe plan secund.

A împrospătat curiozitatea cititorului această întoarcere de condei deoarece a construit un personaj plin de contradicții, un personaj al extremelor, un bad boy ce experimentează pericolul cu o plăcere nebună, un adolescent pentru care adrenalina e tentație capitală, dar care te surprinde în mod plăcut şi de care te îndrăgosteşti iremediabil.

Dacă ai putea să furi lucruri din vise, ce ai lua?

Toți cei cinci adolescenți sunt rarități şi fiecare în parte are ceva special care frizează neobişnuitul. Dar o să vă povestesc de Ronan, deoarece a fost favoritul meu şi în jurul lui s-a concentrat mare parte din magia acestei părți.

Ronan este unul dintre băieții care alcătuiesc Frăția Corbilor. Alături de Noah, Adam, Gansey şi nou apăruta, Blue, merge pe urmele regelui mort Glendower, urme ce par a se confunda cu traiectoria unui meridian energetic, cunoscut şi ca Drumul morților.

Un rege mistic pe un meridian energetic ce şerpuieşte printr-o pădure magică.

Secretele acestuia ca şi energia meridianului par a fi atins un punct de intensitate maximă, amenințând cu ieşirea la suprafață şi cu producerea de schimbări majore.

Ronan este o bombă cu fitil scurt ce acționează repede şi distructiv. Este explozie de trăire, funcționează cu adrenalină şi se droghează cu vise.

L-am adorat. Sub armura de antisocial rebel se ascunde multă durere, regrete şi empatie. Este aspru, distant, repezit, violent, impulsiv, viața îi clocoteşte în vene, este un vulcan activ, dar ştie să iubească intens oamenii pe care-i simte aproape.

Dispariția violentă a idolului copilăriei sale, tatăl său, l-a marcat. A crescut divinizându-l şi aşteptându-l să se întoarcă din misterioasele lui escapade. S-a învinovățit de moartea acestuia şi îi simte lipsa în fiecare zi. Poveştile apariției sale în lume, văzute diferit de cei doi părinți, îi par ambele  credibile si adevărate. Conform tatălui râurile au secat iar vitele au plâns cu lacrimi de sânge, în timp ce mama susține că pomii au înflorit şi corbii au zâmbit.

Este personajul care a strâns toate tipurile de secrete pe care le-am menționat mai sus. Pe unele le ignoră, iar altele îi trasează viața şi acțiunile. Unele nu-l afectează şi altele îi arată de ce era favoritul tatălui şi ce anume au în comun.

Romanul îi explorează la maxim psihicul: păstrătorul secretelor, luptătorul pentru umanitate, diavolul întrupat în băiat, făuritorul de lumi din vise, adolescentul care maturizându-se înțelege că

viața nu înseamnă doar sex, maşini şi droguri.

Cartea are ca tema prietenia şi loialitatea sub mai multe aspecte şi forme. Într-o încrengătură de secrete şi vise bizare, autoarea îți provoacă imaginația şi te îndeamnă să descoperi magia.

Hoții din vis a apărut la Nemira şi o găsiți aici.

Şi ca să vă testez curiozitatea, o să vă spun şi că Blue, în ciuda blestemului care i-a monopolizat viața, reuşeşte să obțină primul ei sărut…şi fluturaşii aferenți din stomac. De la persoane diferite, e adevărat, dar asta e irelevant.

Cu toții avem secrete. Fie că le ținem noi, fie că ne sunt ascunse…Secrete şi gândaci – asta va rămâne la sfârşitul tuturor lucrurilor.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HOȚII DIN VIS - FRĂȚIA CORBILOR #2 PE Cartepedia

Titlu: Hoții Din Vis - Frăția Corbilor #2
Autor: Maggie Stiefvater
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 493
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 13.05.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Angela este redactor Booknation.ro de 576 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 15 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments