Recenzie Brocart de toamnă de Teru Miyamoto

by | Dec 7, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BROCART DE TOAMNĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

brocart-de-toamna-editia-2012_1_fullsizeTeru Miyamoto este unul din cei mai apreciați autori niponi contemporani. Unul din cele mai cunoscute romane ale sale este Brocart de toamnă – un roman epistolar ce ne prezintă viețile de după divorț ale lui Aki și Yasuki.

Aki și Yasuki s-au iubit tare mult, însă, cu timpul, dragostea a început să pălească. În momentul în care Yasuki este găsit zăcând într-o baltă de sânge alături de altă femeie, lumea lui Aki se năruie. Bărbatul supraviețuiește, însă, relația lor se clatină iar lovitura de grație este dată de societatea tradiționalistă în care cei doi trăiesc.

În următorii zece ani, cei doi încearcă să uite trecutul, însă destinele le sunt tragice. Yasuki trăiește într-un declin continuu, ajungând să fie urmărit de Yakuza, iar Aki încearcă să își uite trecutul refugiindu-se într-o căsătorie aranjată și îngrijindu-și fiul bolnav.  Cu pricina unei întâlniri neașteptate pe muntele Zao, cei doi încep să corespondeze și, treptat, își leapădă măștile în încercarea de a găsi răspuns la întrebări pe care nu au îndrăznit să și le pună în trecut.

Brocart de toamnă este o lectură plăcută, aproape vizuală, datorită detaliilor minunat zugrăvite de autor, dar și muzicală – Mozart este aproape un personaj aparte aici, iar simfonia 39 compusă de acesta răsună în fiecare cuvânt! O carte de toamnă, care te îndeamnă să stai în pat și să o citești pe nerăsuflate (oricum, mie mi s-a părut prea scurtă…)… Însă, până la urmă e o carte pentru orice anotimp – deoarece transmite multe, încântă toate simțurile…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Teru Miyamoto

Brocart de toamnă e o carte de care, efectiv, te îndrăgostești! Şi, mai ales, e o incursiune într-o lume în care până și în ziua de azi tradițiile (și mai ales) superstițiile sunt păstrate și respectate cu sfințenie!

V-o recomand cu căldură, fiind ferm convinsă că și vouă vă va atinge sufletele într-un mod magic!

Titlu: Brocart De Toamnă
Autor: Teru Miyamoto
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste fascinantă, caldă, muzicală - o carte bună de citit în orice anotimp, dar mai ales toamna acompaniată de o cană de ceai fierbinte și muzica lui Mozart!

Aspecte Negative:

Uneori descrierile foarte amănunțite devin obositoare!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2182 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments