Recenzie Brocart de toamnă de Teru Miyamoto

Titlu: Brocart De Toamnă
Autor: Teru Miyamoto
An apariție : 2012
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 7.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Brocart de toamnă de Teru Miyamoto
Acordă o notă

brocart-de-toamna-editia-2012_1_fullsizeTeru Miyamoto este unul din cei mai apreciați autori niponi contemporani. Unul din cele mai cunoscute romane ale sale este Brocart de toamnă – un roman epistolar ce ne prezintă viețile de după divorț ale lui Aki și Yasuki.

Aki și Yasuki s-au iubit tare mult, însă, cu timpul, dragostea a început să pălească. În momentul în care Yasuki este găsit zăcând într-o baltă de sânge alături de altă femeie, lumea lui Aki se năruie. Bărbatul supraviețuiește, însă, relația lor se clatină iar lovitura de grație este dată de societatea tradiționalistă în care cei doi trăiesc.

În următorii zece ani, cei doi încearcă să uite trecutul, însă destinele le sunt tragice. Yasuki trăiește într-un declin continuu, ajungând să fie urmărit de Yakuza, iar Aki încearcă să își uite trecutul refugiindu-se într-o căsătorie aranjată și îngrijindu-și fiul bolnav.  Cu pricina unei întâlniri neașteptate pe muntele Zao, cei doi încep să corespondeze și, treptat, își leapădă măștile în încercarea de a găsi răspuns la întrebări pe care nu au îndrăznit să și le pună în trecut.

Brocart de toamnă este o lectură plăcută, aproape vizuală, datorită detaliilor minunat zugrăvite de autor, dar și muzicală – Mozart este aproape un personaj aparte aici, iar simfonia 39 compusă de acesta răsună în fiecare cuvânt! O carte de toamnă, care te îndeamnă să stai în pat și să o citești pe nerăsuflate (oricum, mie mi s-a părut prea scurtă…)… Însă, până la urmă e o carte pentru orice anotimp – deoarece transmite multe, încântă toate simțurile…

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Teru Miyamoto.

Brocart de toamnă e o carte de care, efectiv, te îndrăgostești! Şi, mai ales, e o incursiune într-o lume în care până și în ziua de azi tradițiile (și mai ales) superstițiile sunt păstrate și respectate cu sfințenie!

V-o recomand cu căldură, fiind ferm convinsă că și vouă vă va atinge sufletele într-un mod magic!

Aspecte Pozitive:

O poveste fascinantă, caldă, muzicală - o carte bună de citit în orice anotimp, dar mai ales toamna acompaniată de o cană de ceai fierbinte și muzica lui Mozart!

Aspecte Negative:

Uneori descrierile foarte amănunțite devin obositoare!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.