Recenzie „Cafeneaua de la capătul lumii” de John P. Strelecky

by | Nov 5, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAFENEAUA DE LA CAPĂTUL LUMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Cafeneaua de la capătul lumii”, scrisă de John P. Strelecky, autorul mai multor bestselleruri motivaționale și inspiraționale, este o carte menită să ne amintească de lucrurile cu adevărat importante din viața noastră. Care nu sunt de fapt lucrurile, ci sentimentele și oamenii.

Cartea este o poveste despre John, un tânăr obosit de viața și munca sa, care decide să își ia o vacanță. Numai că lucrurile nu ies conform planului inițial și protagonistul nostru se rătăcește și ajunge în miezul nopții la o cafenea din pustietate ce nu prea îi însipiră încredere , însă care este singura șansă a lui de a găsi ceva de mâncare, de a cere indicații și de a-și face plinul pentru a nu rămâne singur în pustiu.

Văzută ca fiind luminița de la capătul tunelului, John intră în cafenea și se așază la masă. Când primește meniul observă ceva ciudat: pe spatele acestuia erau scrise trei întrebări: – „De ce ești aici?”, „Îți este teamă de moarte?” și „Ești un om împlinit?”.

Popasul la cafenea se dovedește a fi de fapt o perioadă de introspecție de care tânărul nostru avea nevoie. Cu ajutorul ospătăriței, al proprietarului și al altor clienți, John descoperă care este cauza neliniștii din sufletul său. Își pune gândurile în ordine pentru a asculta răspunsurile la întrebările care se aflau pe meniu – răspunsuri care se află în inima sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John P. Strelecky

Cartea este o invitație la reflectarea propriei existențe. Un memento că noi suntem creatorii vieții noastre, iar responsabilitatea de a duce o viață împlinită se află – ați ghicit – în propriile mâini.

„Cafeneaua de la capătul lumii” este o sursă de inspirație, o carte emoționantă, care printr-un limbaj simplu expune o altă perspectivă asupra vieții zilnice și a scopurilor pe care le urmărim fiecare dintre noi. Este plină de povestioare interesante care vă vor capta interesul și nu o veți lăsa din mână până nu o veți termina.

 

Titlu: Cafeneaua De La Capătul Lumii
Autor: John P. Strelecky
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 136
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 5.11.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Concepte explicate pe înțelesul tuturor Exemple care susțin afirmațiile

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 268 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 36 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments