Recenzie: “Călătoresc singură” de Samuel Bjork

by | Mar 4, 2020 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CĂLĂTORESC SINGURĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea e prima parte dintr-un thriller polițist cu elemente horror ce urmărește cazul unui criminal în serie. Acesta răpește fetițe de șase ani, le deghizează în păpuși perfecte, pregătite de prima zi de școală și le ucide. Fetițele poartă la gât câte un bilet de avion pe care scrie “călătoresc singură”. Acțiunea are loc în Norvegia și, după descoperirea primei victime, cazul este preluat de detectivul-șef Holger Munch și echipa sa de operațiuni speciale. Protejata detectivului, Mia Kruger, este copilul precoce al echipei, dotată cu o minte ascuțită, atentă la detalii și cu o intuiție ieșită din comun. Planul personal se împletește cu cel profesional și viața particulară a celor doi detectivi este pusă pe tapet. Mia se luptă cu dependența de pastile și alcool în care s-a refugiat după moartea surorii gemene, Sigrid, cauzată de o supradoză, iar Holger încă încearcă, după zece ani, să se obișnuiască cu statutul de om divorțat.

Apariția acestui caz o obligă pe Mia să-și amâne planurile de viitor făcute pe o insulă izolată unde s-a retras de câteva luni și să se întoarcă să reîntregească echipa, dezbinată după ce lucrurile au luat-o razna la ultimul caz anchetat, când, în timpul unei intervenții, Mia a ucis un consumator de droguri în ceea ce ar putea fi numită o crimă premeditată.

Cazul este tulburător datorită vârstei fragede a victimelor. Deși nu par maltratate sau abuzate, sunt totuși niște copii inocenți ce lasă în urmă familii îndurerate și dezorientate. Totodată, pericolul ce planează asupra altor fetițe de șase ani din zona în care se întâmplă crimele, îl amenință și pe detectivul Holger  a cărui nepoată mai are câteva zile până la împlinirea acestei vârste. Când amenințarea se concretizează și Holger este implicat personal, lucrurile degenerează și ritmul se intensifică.

Nu toată lumea ar trebui să aibă copii; unele persoane n-ar trebui să devină părinți.

Intriga atinge teme delicate ca abuzul de narcotice și alcool, trauma, neglijența parentală, boala mentală, indoctrinarea religioasă și habotnicia, frauda și corupția.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Samuel Bjork

Drumul spre Dumnezeu trece pe la diavol.

Abia spre sfârșit, prologul ce se desfășoară cu șase ani înainte, capătă sens și se leagă logic de acțiunea romanului. Este un roman de debut captivant, cu o intrigă bună, răsturnări de situație, mult suspans și un final accelerat. Recomand iubitorilor genului nordic noir.

 

🔥 CARTEA CĂLĂTORESC SINGURĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Călătoresc Singură
Autor: Samuel Bjork
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.03.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Angela este redactor Booknation.ro de 534 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 16 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments