Recenzie: „Călătoresc singură” de Samuel Bjork

de | mart. 4, 2020 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CĂLĂTORESC SINGURĂ ARE REDUCERE PE:

Cartea e prima parte dintr-un thriller polițist cu elemente horror ce urmărește cazul unui criminal în serie. Acesta răpește fetițe de șase ani, le deghizează în păpuși perfecte, pregătite de prima zi de școală și le ucide. Fetițele poartă la gât câte un bilet de avion pe care scrie „călătoresc singură”. Acțiunea are loc în Norvegia și, după descoperirea primei victime, cazul este preluat de detectivul-șef Holger Munch și echipa sa de operațiuni speciale. Protejata detectivului, Mia Kruger, este copilul precoce al echipei, dotată cu o minte ascuțită, atentă la detalii și cu o intuiție ieșită din comun. Planul personal se împletește cu cel profesional și viața particulară a celor doi detectivi este pusă pe tapet. Mia se luptă cu dependența de pastile și alcool în care s-a refugiat după moartea surorii gemene, Sigrid, cauzată de o supradoză, iar Holger încă încearcă, după zece ani, să se obișnuiască cu statutul de om divorțat.

Apariția acestui caz o obligă pe Mia să-și amâne planurile de viitor făcute pe o insulă izolată unde s-a retras de câteva luni și să se întoarcă să reîntregească echipa, dezbinată după ce lucrurile au luat-o razna la ultimul caz anchetat, când, în timpul unei intervenții, Mia a ucis un consumator de droguri în ceea ce ar putea fi numită o crimă premeditată.

Cazul este tulburător datorită vârstei fragede a victimelor. Deși nu par maltratate sau abuzate, sunt totuși niște copii inocenți ce lasă în urmă familii îndurerate și dezorientate. Totodată, pericolul ce planează asupra altor fetițe de șase ani din zona în care se întâmplă crimele, îl amenință și pe detectivul Holger  a cărui nepoată mai are câteva zile până la împlinirea acestei vârste. Când amenințarea se concretizează și Holger este implicat personal, lucrurile degenerează și ritmul se intensifică.

Nu toată lumea ar trebui să aibă copii; unele persoane n-ar trebui să devină părinți.

Dacă îți place recenzia cărții CĂLĂTORESC SINGURĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Samuel Bjork

Intriga atinge teme delicate ca abuzul de narcotice și alcool, trauma, neglijența parentală, boala mentală, indoctrinarea religioasă și habotnicia, frauda și corupția.

Drumul spre Dumnezeu trece pe la diavol.

Abia spre sfârșit, prologul ce se desfășoară cu șase ani înainte, capătă sens și se leagă logic de acțiunea romanului. Este un roman de debut captivant, cu o intrigă bună, răsturnări de situație, mult suspans și un final accelerat. Recomand iubitorilor genului nordic noir.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CĂLĂTORESC SINGURĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Călătoresc Singură
Autor: Samuel Bjork
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 478

Alte recenzii de la Samuel Bjork:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

5 2 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1414 zile și a scris până acum 465 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments