Recenzie “Cântec lin” de Leila Slimani

de | nov. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂNTEC LIN ARE REDUCERE PE:

Părinții din lumea întreagă visează ca atunci când sunt în incapacitatea de a avea grijă de proprii copii, să-i lase în cele mai de nădejde mâini. Iar când bona sau educatoarea se dovedește a fi perfecțiunea întruchipată, întrunind toate calitățile căutate, o mai mare binecuvântare nu poate simți acel părinte. Dar oare ne putem încrede copiii în mâini străine fără a avea o strângere de inimă și o temere că unele aparențe pot fi înșelătoare?

Începutul terifiant și dureros. Chiar din primele rânduri autoarea ne prezintă deznodământul tragic: doi copii sunt omorâți. Deși îți pune cărțile pe masă de la început, ești curios să afli care au fost cauzele care au dus la uciderea celor doi copilași.

Cu cât avansează în istorie, aceasta devine cu atât mai interesantă așa cum autoarea schițează în figura bonei o persoană model, dedicată trup și suflet jobului său de îngrijire a celor doi copii. Punctul forte al romanului nu este intriga, dar mai degrabă curiozitatea pe care ne-o stârnește personalitatea bonei.

Chiar și atitudinea părinților față de bonă și percepțiile acestora vis-à-vis de ea nu prevestesc deznodământul tragic. Se zice că părinții au un al șaselea simț în ceea ce privește odraslele lor, ei bine acest roman vine să schimbe idea respectivă.

Dacă îți place recenzia cărții CÂNTEC LIN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Leila Slimani

Așteaptă bona asta ca pe Mântuitor, chiar dacă e terorizată la gândul că-și lasă copiii.

Cartea este scrisă într-un mod tranșant, rece, direct. Autoarea nu-și menajează cititorul. Este o scriere dură în care sentimentele sunt descrise într-un mod sincer, fără perdea, chiar dacă pe-alocuri sunt asemenea tăieturilor în carne vie.
Cred că mesajul central al romanului este: “Fiți atenți pe cine lăsați să vă intre în casă și familie pentru a nu încălzi șarpele la sân.”

— Bona mea e o zână.
Asta spune Myriam atunci când povestește apariția năvalnică a lui Louise în cotidianul vieții lor.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂNTEC LIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cântec Lin
Autor: Leila Slimani
An apariție : 2017
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 109

Alte recenzii de la Leila Slimani:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 461 zile și a scris până acum 209 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments