Recenzie „Care-i faza cu cititul?”de Liviu Papadima

de | iul. 25, 2022 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARE-I FAZA CU CITITUL?DE ARE REDUCERE PE:

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Care-i faza cu Cititul?

„Care-i faza cu cititul?” este un volum dintr-o colecţie destinată cititorilor cu vârste între 10 şi 14 ani – o carte care reuneşte poveşti de la începuturi. Începuturile cititului. Cum a prins rădăcini această minunată aventură fără sfârşit în lumea unor nume ca: Florin Bican, Călin Torsan, Dan Lungu, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu. O carte fascinantă pentru că fiecare cititor are în suflet un moment drag legat de citit, o carte din copilărie mai aproape de inimă decât celelalte. Iar aceştia şi alţii ca ei au spus aici povestea lor.

Care-i faza cu Cititul?

E titlul – întrebare al cărţii – întrebare pe care ar pune-o un amator în ale chestiunii în cauză. Răspunsul însă e o adevărată poveste. Aceste poveşti le veţi savura cu siguranţă din perspectiva cititorului pasionat şi nu numai. De la „cărţle sunt ca dragostea” ( Florin Bican ), „o distracţie grozavă” ( Dan Sociu ) la „cititul o fi el plăcut, nu trebuie să fie însă uşor…lucruri uşoare caută numai leneşii” ( Ioana Bot ) – o întreagă aventură la care putem lua parte şi retrăi momente preţioase presărate cu titluri de demult.

Deci: care-i faza? Faza mea

Am iubit şi am recitit rândurile pe care le-a împărtăşit Mircea Cartarescu. Nu pot să dau din casă – cum spune vorba – unele descoperiri trebuie să le facem singuri. Cert este că noi, cititorii, avem fiecare o poveste în spate şi câte nu am răspunde noi cuiva care ne-ar intreba „Care-i faza cu cititul?” şi nu s-ar grăbi să asculte răspunsul. Eu sunt doar un cititor printre mulţi alţii. Povestea mea începe cu câteva rânduri citite pe nerăsuflate în faţa părinţilor – din care fireşte că nu am înţeles nimic, citite fiind repede – dar nici ei nu au întrebat. Sau cu volumele de Poveşti Nemuritoare care mă bucurau când apăreau deoarece eu nu ştiam că apar periodic – nimeni nu mi-a spus – şi era o surpriză cam tot la fel de mare ca atunci când primeşti un tort fără să fie ziua ta.

Dacă îți place recenzia cărții CARE-I FAZA CU CITITUL?DE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Liviu Papadima

Care-i faza? Cititul este nemuritor

Povesti, aventuri, cărţi citite deja, cărţi care au intrat pe lista De Recitit – toate acestea şi mult mai mult veţi găsi între paginile acestui volum. Pentru mine nu este o carte pentru cititorii mai mici. E o carte pentru oricine. Fără vârstă. Aşa cum este şi ea. Fără vârstă. Nemuritoare.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARE-I FAZA CU CITITUL?DE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Care-i Faza Cu Cititul?de
Autor: Liviu Papadima
An apariție : 2017
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 12608

Alte recenzii de la Liviu Papadima:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Dacă Liviu Rebreanu ar fi fost viu, ar fi spus că istoria scrisă de Cristina R. Tudor este o continuare a romanului „Ion”. Același glas al pamântului și al dragostei. Nouă, românilor, ne plac cărțile care se aseamănă cu rădăcinile puternice ale acestui neam, negre și...

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

O radiografie detaliată a vieții din ocnă, a condițiilor de muncă și de trai, a metodelor de organizare administrativă și a sistemului medical, a raportului dintre pedepse și crimele săvârșite. Dar și o analiză profundă, fină și meticuloasă a caracterelor și a...

2 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 348 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 28 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments