Recenzie „Care-i faza cu cititul?”de Liviu Papadima

de | iul. 25, 2022 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Care-i faza cu Cititul?

„Care-i faza cu cititul?” este un volum dintr-o colecţie destinată cititorilor cu vârste între 10 şi 14 ani – o carte care reuneşte poveşti de la începuturi. Începuturile cititului. Cum a prins rădăcini această minunată aventură fără sfârşit în lumea unor nume ca: Florin Bican, Călin Torsan, Dan Lungu, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu. O carte fascinantă pentru că fiecare cititor are în suflet un moment drag legat de citit, o carte din copilărie mai aproape de inimă decât celelalte. Iar aceştia şi alţii ca ei au spus aici povestea lor.

Care-i faza cu Cititul?

E titlul – întrebare al cărţii – întrebare pe care ar pune-o un amator în ale chestiunii în cauză. Răspunsul însă e o adevărată poveste. Aceste poveşti le veţi savura cu siguranţă din perspectiva cititorului pasionat şi nu numai. De la „cărţle sunt ca dragostea” ( Florin Bican ), „o distracţie grozavă” ( Dan Sociu ) la „cititul o fi el plăcut, nu trebuie să fie însă uşor…lucruri uşoare caută numai leneşii” ( Ioana Bot ) – o întreagă aventură la care putem lua parte şi retrăi momente preţioase presărate cu titluri de demult.

Deci: care-i faza? Faza mea

Am iubit şi am recitit rândurile pe care le-a împărtăşit Mircea Cartarescu. Nu pot să dau din casă – cum spune vorba – unele descoperiri trebuie să le facem singuri. Cert este că noi, cititorii, avem fiecare o poveste în spate şi câte nu am răspunde noi cuiva care ne-ar intreba „Care-i faza cu cititul?” şi nu s-ar grăbi să asculte răspunsul. Eu sunt doar un cititor printre mulţi alţii. Povestea mea începe cu câteva rânduri citite pe nerăsuflate în faţa părinţilor – din care fireşte că nu am înţeles nimic, citite fiind repede – dar nici ei nu au întrebat. Sau cu volumele de Poveşti Nemuritoare care mă bucurau când apăreau deoarece eu nu ştiam că apar periodic – nimeni nu mi-a spus – şi era o surpriză cam tot la fel de mare ca atunci când primeşti un tort fără să fie ziua ta.

Care-i faza? Cititul este nemuritor

Povesti, aventuri, cărţi citite deja, cărţi care au intrat pe lista De Recitit – toate acestea şi mult mai mult veţi găsi între paginile acestui volum. Pentru mine nu este o carte pentru cititorii mai mici. E o carte pentru oricine. Fără vârstă. Aşa cum este şi ea. Fără vârstă. Nemuritoare.

Titlu: CARE-I FAZA CU CITITUL?DE
Autor: Liviu Papadima
An apariție : 2017
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 13658

Alte recenzii de la Liviu Papadima:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan
Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan

Ambientul și scena socială nu m-au convins. Am trăit tot timpul lecturii cu impresia că sunt undeva în sec. 20, pe la 1900 și un pic sau cel mult între cele două războaie mondiale. Dar am fost influențată și de subiectul expus care pare desprins din alte epoci. Nu...

2 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 2 luni, 6 zile și a scris până acum 22 articole. Se află pe poziția 11 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments