Recenzie ” Carnaval” de Rawi Hage

de | oct. 23, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARNAVAL ARE REDUCERE PE:

Scriitorul canadian de origine libaneză Rawi Hage coagulează între coperțile romanului ” Carnaval” apărut anul acesta la Editura Univers întregul distopism al existențialismului prin intermediul unor personaje care valsează dezordonat și șchiop într-o lume labirintică.

Muscă, personajul principal al romanului, se lasă prins în păienjenișul unei lumi contondente, învelită într-un underground, cu nenumărate răsturnări de situație, dar și cu realități crunte, dureros de axiomatice, care puse pe tapetul analizei problemele de neignorat ale unei lumi maligne, care își puroiază necontenit verbul a fi cu un persistent sado-masochism strangulator.

Personajul lui Rawi Hafe din romanul ” Carnaval” sunt prinse în ”prizonieratul libertății”, emanând nuanțele cameleonice ale unor trăiri extrem de șerpuitoare.

Dacă îți place recenzia cărții CARNAVAL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rawi Hage

Stilul literar al lui Rawi Hage este asemeni unei săgeți  vijelioase de darts care lovește fix în centru. Probleme stringente precum inter relaționarea umană, abisala diferență dintre categoriile sociale, credința pusă în balanța progresului și a evoluționsimului, cunoaște în ” Carnaval”, o dezbatere pertinentă, incisivă și biciuitoare, care nu face niciun rabat de la stabilirea adâncimii concrete a rănililor lăuntrice care continuă să vătămeze sufletele oamenilor într-un ritm din ce în ce mai veninos și sufocant, învelind balanța existențialismului uman din ce în ce mai amenințător spre partea întunecată, cea care anulează adevăratele valori ale omului.

Romanul ” Carnaval ” este scris cu sineala sincerității și a inevitabilei asumări pe care extrem de puțini scriitori ai acestui prezent o reușesc cu adevărat, căci Rawi Hage nu mimează, nu simulează și nu jalonează nici măcar în treacăt, scriind cu verva omului care chiar știe de ce, când, unde și cum.

O carte de neratat!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARNAVAL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CARNAVAL
Autor: Rawi Hage
An apariție : 2018
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 542

Alte recenzii de la Rawi Hage:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2795 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments