Recenzie ” Carnaval” de Rawi Hage

by | Oct 23, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARNAVAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Scriitorul canadian de origine libaneză Rawi Hage coagulează între coperțile romanului ” Carnaval” apărut anul acesta la Editura Univers întregul distopism al existențialismului prin intermediul unor personaje care valsează dezordonat și șchiop într-o lume labirintică.

Muscă, personajul principal al romanului, se lasă prins în păienjenișul unei lumi contondente, învelită într-un underground, cu nenumărate răsturnări de situație, dar și cu realități crunte, dureros de axiomatice, care puse pe tapetul analizei problemele de neignorat ale unei lumi maligne, care își puroiază necontenit verbul a fi cu un persistent sado-masochism strangulator.

Personajul lui Rawi Hafe din romanul ” Carnaval” sunt prinse în ”prizonieratul libertății”, emanând nuanțele cameleonice ale unor trăiri extrem de șerpuitoare.

Stilul literar al lui Rawi Hage este asemeni unei săgeți  vijelioase de darts care lovește fix în centru. Probleme stringente precum inter relaționarea umană, abisala diferență dintre categoriile sociale, credința pusă în balanța progresului și a evoluționsimului, cunoaște în ” Carnaval”, o dezbatere pertinentă, incisivă și biciuitoare, care nu face niciun rabat de la stabilirea adâncimii concrete a rănililor lăuntrice care continuă să vătămeze sufletele oamenilor într-un ritm din ce în ce mai veninos și sufocant, învelind balanța existențialismului uman din ce în ce mai amenințător spre partea întunecată, cea care anulează adevăratele valori ale omului.

Romanul ” Carnaval ” este scris cu sineala sincerității și a inevitabilei asumări pe care extrem de puțini scriitori ai acestui prezent o reușesc cu adevărat, căci Rawi Hage nu mimează, nu simulează și nu jalonează nici măcar în treacăt, scriind cu verva omului care chiar știe de ce, când, unde și cum.

O carte de neratat!

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CARNAVAL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rawi Hage sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARNAVAL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Carnaval
Autor: Rawi Hage
An apariție : 2018
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.10.2018
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2108 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments