Recenzie “Delirul încapsulat” (Cartea cu scoarţe de argint, ferecate #1) de Florin Pîtea

Titlu: Delirul încapsulat (cartea Cu Scoarţe De Argint Ferecate #1)
Autor: Florin Pîtea
An apariție : 2015
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 5.06.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Delirul încapsulat” (Cartea cu scoarţe de argint, ferecate #1) de Florin Pîtea
4 (80%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI DELIRUL ÎNCAPSULAT (CARTEA CU SCOARŢE DE ARGINT FERECATE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Cartea cu scoarţe de argint ferecate

Cartea cu scoarţe de argint, ferecate este acel tip de roman ce solicită un club al cititorilor în cadrul căruia toţi cititorii acestui roman să aibă şansa de a-şi rezolva neclarităţile.

Florin Pîtea creionează un roman ce poate dezvălui unora anumite lucruri ce pentru alţii ar rămâne ascunse oricât de mult s-ar strădui să ajungă la adevăr.

Prin Cartea cu scoarţe de argint, ferecate, cititorul are şansa de a asista la naşterea unei societăţi încă de la primul strat al temeliei, de o altfel de istorie faţă de ceea ce ştia. Îl cunoaştem mai întâi pe Fram, ursul bipolar, care după o viaţă petrecută ca “circar”, doreşte să revină pe plaiurile natale de la Polul Nord, dar,  odată ajuns acolo, îşi regretă dorinţa…

Vin înapoi. M-am săturat până peste cap să stau singur pe banchiză şi mi-e frig de mor.

Ne alăturăm, apoi, Clubului pentru Explorări şi Experimente unde, alături, de Amelie de Sans-Souci, Lady Badminton, Lady Bug, contele de Tuna-Sandwich, doctorul Victor Rammstein, agentul Bon d’Age şi Jeanne d’Arc Electrique pornim în călătoria vieţii.

Luăm naştere la experimentarea în cadrul căreia, Pălărierul Nebun este adus la viaţă cu ajutorul doctorului Victor Rammstein şi Jeanne d’Arc Electrique. Asistaţi, bineînţeles, de Fram, ursul bipolar, Pălărierul Nebun nu numai că este reînviat, dar îşi recapătă şi sănătatea mintală, astfel că devine cunoscut drept Pălărierul Sănătos.

Suntem onoraţi să asistăm şi la naşterea unui joc de societate, ce va avea mai multe îndeletniciri decât acela de distracţie şi relaxare, cum este Badmintonul, inventat, bineînţeles de Lady Badminton. Intrăm în culisele războiului şi a jocurilor politice cu ajutorul agentului Bon d’Age, un spion activ, de mare încredere în dejucarea oricăror planuri de revoltă.

Veţi întreba într-un final: Bine! Dar ce este Cartea cu scoarţe de argint, ferecate?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Florin Pîtea.

Cartea cu scoarţe de argint ferecate este… o carte. Dar o carte ce nu poate fi deschisă în ciuda nenumăratelor încercări. Ba mai mult, pe lângă faptul că-şi ascunde secretele între paginile ţinute sub lacăt, mai poartă şi un sumbru ghinion. Magicianul Papini îşi pierde locul de muncă imediat ce intră în posesia cărţii, iar Borman, care răscumpără cartea amanetată de Papini, este ucis de o molimă alături de toţi angajaţii Circului Borman. Aceeaşi carte ajunge pe mâinile lui Rufus ven Duaz, care se vede nevoit să o amaneteze unui negustor, negustor, care două zile mai târziu, este ucis de o bandă de hoţi, iar căpetenia hoţilor intrând în posesia cărţii, moare câteva zile mai târziu, otrăvit.

Aşadar, Cartea cu scoarţe de argint, ferecate nu numai că îşi păstrează secretele în faţa tuturor celor ce intră în posesia lor, dar le schimbă şi cursul vieţii într-un mod mai mult decât brutal şi prematur.

Cine va reuşi să scape nevătămat, dar să cunoască şi secretele misterioasei cărţi cu scoarţe de argint, ferecate, asta rămâne de văzut. Ba, mai mult, vom afla şi ce legătură există între Clubul pentru Explorări şi Experimente şi misterioasa carte.

Cartea cu scoarţe de argint ferecate este un “soft” fantasy, să-i spun aşa. Florin Pîtea, în opinia mea, scrie  un roman ce vine ca un intermediar în lumea fantasy pentru cei care nu sunt încă pregătiţi să se rupă de romanele realistice.

În ciuda deschiderii lugubre cu numeroasele morţi ce le poartă cu sine misterioasa carte cu scoarţe de argint, ferecate, cititorul, odată trecut de marele prag, se va trezi într-o lume oarecum normală, cu câteva non-sensuri şi ciudăţenii şi cu o uşoară alunecare spre fantastic. Mai simplu spus, cititorul va păşi într-o versiune nouă şi îmbunătăţită a istoriei, dar o versiune care nu-l va debusola pe deplin.

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Crux Publishing.

ACUM GĂSEȘTI DELIRUL ÎNCAPSULAT (CARTEA CU SCOARŢE DE ARGINT FERECATE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.