Recenzie ”Cartea pierdută a vrăjitoarelor” de Deborah Harkness

de | oct. 26, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR ARE REDUCERE PE:

Prezentarea poveștii:

Nu te pot feri de provocările cu care te vei confrunta. Vei cunoaște mari suferințe și mari pericole, dar și mari bucurii. În anii ce vor veni, te vei îndoi poate de tine însăți, dar pe calea asta ai luat-o din prima clipă în care te-ai născut. Asta e ceea ce ești, acesta ți-e destinul. Nu lăsa pe nimeni să te împiedice să ți-l îndeplinești.

După ce părinții Dianei Bishop au murit când era foarte mică, ea și-a dorit să nu mai aibă nicio legătură cu lumea magică. În prezent, este profesoară la Oxford la universitate, iar în timpul liber își petrece orele în biblioteca Boldeiană.

De aceea într-o zi, când își făcea cercetările în alchimie, aceasta a rupt fără să vrea vraja de pe Ashmole 782. Ashmole era o carte veche a vrăjitoarelor pierdută de ani de zile și vrăjită. Vraja făcută cu mult timp în urmă a fost făcută cu scopul de a ascunde manuscrisul.

Însă Diana nu știe asta pentru că ea nu își folosește puterile și a renunțat la ele cu multă vreme în urmă. Numai că răul a fost făcut. Atunci când speciile supranaturale simt că Diana a rupt vraja, toți apar la Oxford. Toți încearcă să o facă pe aceasta să recheme manuscrisul.

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Deborah Harkness

Cel care o salvează pe Diana este Matthew Clairmont. Matthew este unul dintre cei mai vechi și bătrâni vampirii din lume. Atuul vârstei sale constă în faptul că este incredibil de inteligent și foarte periculos.

Astfel, cei doi încep să se informeze despre manuscrisul vechi tocmai atunci când acesta dispare. Căutările lor se îndreaptă acum spre trecut și spre motivul pentru care Diana nu și-a folosit puterile în toți acești ani. Numai că totul duce la ceva neașteptat: la iubire

În lumea lor, iubirea dintre o vrăjitoare și un vampir este strict interzisă de către congregație. Legământul făcut de specii este gata să fie rupt.

Ce le rămâne acum de făcut este să lupte cu congregația și să îi câștige Dianei puterile înapoi. Dar oare iubirea lor este de ajuns pentru ca aceștia să lupte împotriva lumii întregi?

Părerea mea despre Cartea pierdută a vrăjitoarelor:

Cartea pierdută a vrăjitoarelor s-a transformat într-o o altă carte pe care regret că nu am citit-o cu mai mulți ani în urmă. Deși mi-am propus acum mult timp ca această seria să fie în biblioteca mea, a trecut foarte mult de când am primit la schimb volumul doi și de când am promis că o voi citi.  Asta se întâmpla acum aproape opt ani de zile. Acum regret că nu i-am cunoscut pe Diana și pe Matthew mai devreme.

Îmi era foarte dor de o poveste cu vampiri și cu personaje supranaturale. Cartea scrisă de Deborah Harkness a fost lectura perfectă pentru această lună dedicată Halloween-ului și lecturilor spooky.

Încep prin a spune că am iubit firul acțiunii, locul, perioada și personajele. M-am îndrăgostit de Matthew încă de când a apărut. Încă de când am aflat că este un vampir bătrân periculos și fermecător. Mi-a plăcut de Diana și de curajul ei cât și de personaje secundare, mai mult sau mai puțin. 🙂

Sunt tare curioasă unde o să se îndrepte de povestea lor și abia aștept să citesc și celelalte volume ale seriei! Cred că această serie va fi una magică, una care va lăsa o amprentă în inima mea. Pentru un iubitor de fantasy, Cartea pierdută a vrăjitoarelor este lectura perfectă! Sper ca și voi să îl adorați pe Matthew cel puțin la fel de mult cum am făcut-o eu!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR
Autor: Deborah Harkness
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 654
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 663

Alte recenzii de la Deborah Harkness:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1100 zile și a scris până acum 264 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments