Recenzie ”Școala nopții” de Deborah Harkness

de | nov. 14, 2021 | Recenzii cărți

Despre ce este vorba în Cartea pierdută a vrăjitoarelor?

Diana Bishop și Matthew Clairmont au plecat în trecut, cu cinci secole în urmă, în speranța că vor găsi răspunsuri. Ei au nevoie se găsească paginile lipsă din Ashmole 782. Diana are nevoie, de asemenea, să găsească pe cineva care să o învețe să își folosească puterile.

Viața ei a fost umană, până când a rupt fără să vrea vraja de pe Ashmole 782. Un manuscris foarte vechi se afla în biblioteca Bodleiană, vrăjit de ani de zile. Când Diana rupe vraja fără să vrea, în viața ei încep să apare nenumărate creaturi. Se spune că Ashmole conține secretul ce stă la baza creației raselor. De aceea, toți vor ca Diana să recheme manuscrisul.

Astfel, ea și Matthew fug acolo unde nimeni nu îi poate găsi. Dar în trecut, se lovesc de oamenii care au făcut parte din viața lui Matthew. Iar aceștia îi vor critica dur pentru relația lor și pentru decizia luată de vampir.

Numai că cercetările și descoperirile lor duc la multe alte probleme, iar curând, viața lor se schimbă, trecutul nu mai este un loc sigur. Cei doi se vor întoarce acasă, dar oare ce au trăit în trecut? Și cum le va schimba asta prezentul?

 -A bea din cea pe care o iubești înseamnă a ști că nu are nimic de ascuns. Matthew se uită fix la sânii mei și îmi atinse iar vena cu vârful degetului. Noi numim vasul acesta ,,vena inimii”, Sângele de aici e dulce. Dă o senzatie de posedare completă și de apartenență, însă cere si un control total, ca să nu te lași purtat de emoțiile puternice pe care le stârnește.

 Vocea lui era tristă.

-Și n-ai încredere în autocontrolul tău din pricina furiei sângelui?

-M-ai văzut căzându-i pradă. E declanșată de instinctul protector. Și cine reprezintă un mai mare pericol pentru tine decât eu însumi?

Opinia mea despre povestea din Școala nopții:

La început, cu ani în urmă, am fost tare fascinată de seria asta. Îmi luasem volumul doi la un schimb și am așteptat să iau și restul seriei. Dar iată că abia acum am luat seria și am intrat în această lume magică. Povestea dintre Matthew și Diana este ceva la care visam de foarte multă vreme!

Dacă primul volum a fost atât de minunat, acesta  fost o dezamăgire. Acțiunea a fost foarte lentă, iar întâmplările foarte trase de păr. Din păcate, aveam total alte așteptări. Acțiunea este atât de lentă și de bruscă atunci când nu este nevoie, încât mi-a fost foarte greu să o citesc. Dacă nu citeam în paralel o altă carte, nu reușeam să o termin prea curând! Diana și Matthew au rămas la fel de adorabili, cu toate că acțiunile lor lăsau de dorit uneori.

Recomand această serie, pentru că știu că mulți au iubit-o, pentru că opiniile sunt diferite și pentru că gusturile nu se discută! Sper ca voi să aveți o altă experiență decât cea pe care am avut-o eu cu acest volum!

 Matthew mă trase spre el și mă sărută.
-Inima mea îți aparține, la fel cum a ta îmi aparține mie. Să nu te îndoiești niciodată de asta!
-N-o să mă îndoiesc.

-Bine. Trebuie să ne păstrăm mintea limpede. Și pe urmă trebuie să plecăm naibii din Praga!

Titlu: ȘCOALA NOPȚII
Autor: Deborah Harkness
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 1465

Alte recenzii de la Deborah Harkness:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 27 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments