Recenzie ”Casa de sare și amărăciuni” de Erin A. Craig

de | iul. 8, 2021 | Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 

Unul dintre primele titluri pe care l-am citit din colecția Corinteens este Casa de sare și amărăciuni de Erin A. Craig. Înainte de a intra în lectura propriu zisă a romanului, am aruncat o privire peste câteva recenzii din străinătate și am descoperit că este o reinterpretare după un cunoscut basm al Fraților Grimm — nu am auzit de el, dar cred că am văzut animația. Eh, dacă în povestea pe care autoarea a folosit-o drept sursă de inspirație avem parte de prințese, rochii fabuloase și baluri extravagante, în acest roman lucrurile sunt puțin similare, dar acțiunea tinde mult spre fantezie și grotesc. Ba chiar, horror pe alocuri.

Cartea ne aduce în prim plan o numeroasă familie peste care s-a abătut un val al morții având deja câteva victime și silind locuitorii conacului Higmoor să țină un doliu îndelungat. Dacă la început au fost 12 fete, din diferite cauze naturale sau nu, au mai rămas 8. Pe lângă suferința provocată de pierderea surorilor lor, tinerele se află într-o stare de agitație și stres neștiind care va fi următoarea ghinionistă care își va pierde viața. Decesele constante au determinat locuitorii din ținut să îi considere pe cei din familia Thaumas ca fiind blestemați de zei.

„Când moartea vizita o casă, trebuia să porți o panglică neagră ca să nu te duci după cel drag. Norocul nostru părea atât de rău, încât servitorii s-au apucat să lege fâșii negre și la gâtul pisicilor, cailor și găinilor noastre”

Din numeroasele personaje ale acestui roman, cea care a ieșit cel mai tare în evidență este Annaleigh — inteligentă, ambițioasă și ar face orice să își salveze familia. Chiar dacă nimeni nu o crede, ea își susține în continuare suspiciunile despre ceea lucrurile bizare ce se petrec la Highmoor. Autoare ne oferă și o doză mică de romantism, puținele momente dintre Annaleigh și Cassius fiind o binemeritată pauză de la tristețea din restul cărții.

Casa de sare și amărăciuni ne-a oferit 400 de pagini de mister, comploturi complexe, intrigi și zeci de răsturnări de situație. Cu alte cuvinte, e un dark fantasy care îți va face inima să bată mult mai repede.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Erin A. Craig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Casa De Sare și Amărăciuni
Autor: Erin A. Craig
An apariție : 2020
Editura: CORINTEENS
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 8.07.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 200 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 21 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments