Recenzie ”Casa de sare și amărăciuni” de Erin A. Craig

de | iul. 8, 2021 | Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 

Unul dintre primele titluri pe care l-am citit din colecția Corinteens este Casa de sare și amărăciuni de Erin A. Craig. Înainte de a intra în lectura propriu zisă a romanului, am aruncat o privire peste câteva recenzii din străinătate și am descoperit că este o reinterpretare după un cunoscut basm al Fraților Grimm — nu am auzit de el, dar cred că am văzut animația. Eh, dacă în povestea pe care autoarea a folosit-o drept sursă de inspirație avem parte de prințese, rochii fabuloase și baluri extravagante, în acest roman lucrurile sunt puțin similare, dar acțiunea tinde mult spre fantezie și grotesc. Ba chiar, horror pe alocuri.

Cartea ne aduce în prim plan o numeroasă familie peste care s-a abătut un val al morții având deja câteva victime și silind locuitorii conacului Higmoor să țină un doliu îndelungat. Dacă la început au fost 12 fete, din diferite cauze naturale sau nu, au mai rămas 8. Pe lângă suferința provocată de pierderea surorilor lor, tinerele se află într-o stare de agitație și stres neștiind care va fi următoarea ghinionistă care își va pierde viața. Decesele constante au determinat locuitorii din ținut să îi considere pe cei din familia Thaumas ca fiind blestemați de zei.

„Când moartea vizita o casă, trebuia să porți o panglică neagră ca să nu te duci după cel drag. Norocul nostru părea atât de rău, încât servitorii s-au apucat să lege fâșii negre și la gâtul pisicilor, cailor și găinilor noastre”

Din numeroasele personaje ale acestui roman, cea care a ieșit cel mai tare în evidență este Annaleigh — inteligentă, ambițioasă și ar face orice să își salveze familia. Chiar dacă nimeni nu o crede, ea își susține în continuare suspiciunile despre ceea lucrurile bizare ce se petrec la Highmoor. Autoare ne oferă și o doză mică de romantism, puținele momente dintre Annaleigh și Cassius fiind o binemeritată pauză de la tristețea din restul cărții.

Casa de sare și amărăciuni ne-a oferit 400 de pagini de mister, comploturi complexe, intrigi și zeci de răsturnări de situație. Cu alte cuvinte, e un dark fantasy care îți va face inima să bată mult mai repede.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Erin A. Craig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Casa De Sare și Amărăciuni
Autor: Erin A. Craig
An apariție : 2020
Editura: CORINTEENS
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 8.07.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 227 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 19 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments