Cât de ușor influențabil ești? Cât de greu te lași manipulat? Ce ai face dacă mintea ta ar deveni teren de joacă pentru altcineva?
„Casa dintre pini” este debutul autoarei și totodată un thriller incitant, bazat pe o premisă înfiorătoare pe care n-ai vrea în veci s-o experimentezi pe post de cobai. Este un thriller psihologic care explorează puterea și controlul minții facilitate de consumul de droguri și alcool.
Prietenia dintre Maya și Aubrey, două adolescente pline de viață și visuri, ia brusc sfârșit când una dintre ele se prăbușește fără viață în timpul unei discuții aparent nevinovate. După șapte ani de la această dispariție tragică, Maya, aflată într-o relație stabilă în ciuda dependenței de pastile și alcool, se decide să revină în orășelul natal pentru a face ceea ce n-a reușit în adolescență. Să demaște criminalul și să-l bage după gratii unde îi este locul.
Maya a fost crescută de o mamă singură, copleșită de griji, dar hotărâtă să-și protejeze și ajute copilul cât îi stă în puteri. Nu și-a cunoscut tatăl, de origine guatemaleză care a avut parte de o moarte violentă înainte de a se naște ea. Întoarcerea fetei acasă îi provoacă mamei o mare bucurie, dar starea instabilă și haotică în care revine aceasta îi ridică semne de întrebare și o obliga să-și facă tot mai multe griji. Povestea este presărată cu frânturi de amintiri din adolescența Mayei care rememorează primii fiori ai dragostei simțite pentru Frank, un proaspăt sosit în oraș, angajat ca ajutor de bibliotecar și mândru restaurator al unei cabane vechi aflate pe proprietatea deținută de tatăl său în mijlocul pădurii, dar și prietenia strânsă dintre ea și Aubrey.
Moartea lui Aubrey a fost stabilită ca fiind din cauze naturale, dar o nouă tragedie asemănătoare celei întâmplate în trecut se petrece, fapt care o convinge pe Maya că este ceva suspect la mijloc. Pentru a face acuzații are nevoie de dovezi deoarece ultima dată când a încercat să-l încrimineze pe Frank nimeni nu a crezut-o și acesta a fost motivul pentru care a ajuns la ședințe de terapie și consum de pastile.
Moștenirea paternă, simbolistica și folclorul din Guatemala au dat un plus de mister cărții și a fost captivant să o însoțesc pe fată pe urmele tatălui, dar mi s-a părut mult prea facil modul în care creierul uman poate fi manipulat și probabil și din această cauză scenariul mi s-a părut puțin neverosimil, dar per total, consider ca Ana Reyes s-a descurcat onorabil.
Cum vezi dincolo de o mască atent construită și aparent normală? Cum prinzi dedesubturile întunecate ale unei minți defecte? Va reuși Maya să demaște versiunea abil construită de Frank și să-i dezvăluie partea întunecată? Și în ce mod reușește Frank să destabilizeze funcționalitatea unor organisme tinere și sănătoase? E oare drept să i se aducă o acuzație atât de gravă? Ce mister sau magie se află la mijloc? Multumesc Libris.ro pentru carte.
Este un thriller ce pune accentul pe teme ca manipularea și vinovăția, pe dezechilibrul și nesiguranța generate de sevraj și adicție, pe colțuri întunecate și sucite ale psihicului și gânduri dezagreabile și anormale. Este despre oameni cu minți periculoase ce ascund secrete murdare și duc o viață construită pe minciună și manipulare, care reușesc să creeze un astfel de mister în jurul lor încât să atragă interesul celor cu care intră în contact.
ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris