Recenzie “În căutarea unui destin” Jojo Moyes

by | Dec 28, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA UNUI DESTIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jojo Moyes este o binecunoscută scriitoare, autoare a bestsellerurilor Înainte să te cunosc şi După ce te-am pierdut . Scrisă în aceeaşi manieră emoţionantă şi plină de trăiri În căutarea unui destin, este o carte pe care am citit-o cu mare plăcere, care a stârnit în mine multe şi felurite trăiri.

Titlul original al cărţii este THE SHIP OF BRIDES, a fost publicată  în 2005, însă la noi a apărut abia anul acesta la Editura Litera.

Cartea începe cu o călătorie în India a unei bunicuţe însoţită de nepoata ei, începerea firului epic este dat de vederea unei nave vechi, un portavion Victorious, care pe data de 2 iulie 1946 a transportat aproximativ 655 de mirese australiene într-o călătorie unică pentru a-şi întâlni soţii bitranici cu care s-au căsătorit în timp ce ei îşi executau serviciul peste hotare.

Nu mă aşteptasem să o mai revăd vreodată. O îngropasem de multă vreme în cine ştie ce cotlon ascuns al minţii mele. Nu doar pe ea în sine , ci şi tot ceea ce însemnase pentru mine. Toate întâmplările prin care mă silise să trec. Căci abia după trecerea timpului, a unei veşnicii, am înţeles ce-mi făcuse. Am înţeles că în nenumărate feluri, ea a fost cel mai bun şi cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat vreodată.

Patru fete într-o cabină: Margaret, Avice, Jean şi Frances, patru mirese venite din medii diferite, purtând cu ele povara trecutului lor, dornice cu orice preţ să înceapă o nouă viaţă, să ajungă la soţii lor, nişte bărbaţi pe care îi cunosc mai mult sau mai puţin.

Pleacă împreună într-o călătorie lungă, care pe unele le va marca pe viaţă. Se leagă frumose prietenii, se descoperă răni necicatrizate, trecuturi cutremurătoare.

Convieţuirea pe navă nu este uşoară, fiind prezenţi şi bărbaţi, se vor lua măsuri speciale pentru a nu interacţiona mai mult decât le este permis. Călătoria nu este pentru toate miresele la fel, unele nu vor mai fi duse până la destinaţie fiind respinse de soţii lor: marcate ca nedorite şi coborâte de pe vas.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

Jojo Moyes reuşeşte să spună povestea mai multor personaje fără să fie greu de urmărit, întrepătruzăndu-le în armonie, iar pe lăngă viaţa fetelor de pe vas aduce în prim plan şi povestea căpitanului Heighfield, aflat la ultima sa călătorie înainte de pensionare.

În căutarea unui destin este o carte bine scrisă, captivantă, emoţionantă, care te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Te va purta cu zeci de ani în urmă şi îţi va arăta printre altele şi o altă faţă a casătorie.

Singurii oameni care au încă toate răspunsurile sunt aceia care n-au înfruntat niciodată întrebările.

Lectură plăcută !!!

 

 

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA UNUI DESTIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: În Căutarea Unui Destin
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 490
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1217 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments