Recenzie “În căutarea unui destin” Jojo Moyes

Titlu: În Căutarea Unui Destin
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2017
Editura: Litera
Nr. Pagini: 490
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 28.12.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA UNUI DESTIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Jojo Moyes este o binecunoscută scriitoare, autoare a bestsellerurilor Înainte să te cunosc şi După ce te-am pierdut . Scrisă în aceeaşi manieră emoţionantă şi plină de trăiri În căutarea unui destin, este o carte pe care am citit-o cu mare plăcere, care a stârnit în mine multe şi felurite trăiri.

Titlul original al cărţii este THE SHIP OF BRIDES, a fost publicată  în 2005, însă la noi a apărut abia anul acesta la Editura Litera.

Cartea începe cu o călătorie în India a unei bunicuţe însoţită de nepoata ei, începerea firului epic este dat de vederea unei nave vechi, un portavion Victorious, care pe data de 2 iulie 1946 a transportat aproximativ 655 de mirese australiene într-o călătorie unică pentru a-şi întâlni soţii bitranici cu care s-au căsătorit în timp ce ei îşi executau serviciul peste hotare.

Nu mă aşteptasem să o mai revăd vreodată. O îngropasem de multă vreme în cine ştie ce cotlon ascuns al minţii mele. Nu doar pe ea în sine , ci şi tot ceea ce însemnase pentru mine. Toate întâmplările prin care mă silise să trec. Căci abia după trecerea timpului, a unei veşnicii, am înţeles ce-mi făcuse. Am înţeles că în nenumărate feluri, ea a fost cel mai bun şi cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat vreodată.

Patru fete într-o cabină: Margaret, Avice, Jean şi Frances, patru mirese venite din medii diferite, purtând cu ele povara trecutului lor, dornice cu orice preţ să înceapă o nouă viaţă, să ajungă la soţii lor, nişte bărbaţi pe care îi cunosc mai mult sau mai puţin.

Pleacă împreună într-o călătorie lungă, care pe unele le va marca pe viaţă. Se leagă frumose prietenii, se descoperă răni necicatrizate, trecuturi cutremurătoare.

Convieţuirea pe navă nu este uşoară, fiind prezenţi şi bărbaţi, se vor lua măsuri speciale pentru a nu interacţiona mai mult decât le este permis. Călătoria nu este pentru toate miresele la fel, unele nu vor mai fi duse până la destinaţie fiind respinse de soţii lor: marcate ca nedorite şi coborâte de pe vas.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jojo Moyes.

Jojo Moyes reuşeşte să spună povestea mai multor personaje fără să fie greu de urmărit, întrepătruzăndu-le în armonie, iar pe lăngă viaţa fetelor de pe vas aduce în prim plan şi povestea căpitanului Heighfield, aflat la ultima sa călătorie înainte de pensionare.

În căutarea unui destin este o carte bine scrisă, captivantă, emoţionantă, care te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Te va purta cu zeci de ani în urmă şi îţi va arăta printre altele şi o altă faţă a casătorie.

Singurii oameni care au încă toate răspunsurile sunt aceia care n-au înfruntat niciodată întrebările.

Lectură plăcută !!!

 

 

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA UNUI DESTIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.